Samstag, 23. Juli 2022

Tanskan kautta Ruotsiin

Ruotsiin päätimme ajaa siltojen kautta eli ei tarvinnut varata lauttoja. Tanskassa pysähdyimme lounaalle Middelfartiin ja saimme siellä herkullisia smørrebrødtapaksia, nam nam.


Yövyimme Sjaellandissa linnahotellissa, josta olimme varanneet pienimmän ja halvimman huoneen. Hotelli oli in the middle of nowhere ja oli pakko syödä siellä iltaruoka ja aamiainen ja se aamiainen jäi kyllä muistiin. Tarjolla oli termoskannussa pitempään seisonutta kahvia, cappuccinosta ei uskaltanut edes haaveilla, leipää oli muutama viipale ja sen kanssa oli tarjolla mm. kylmää keitettyä kukkakaalia ja yksi erikoinen asia oli paahtoleipä, jonka sisällä oli keitettyä  perunaa, aika erikoinen yhdistelmä.

 

Hotelli oli kyllä muuten okay, myös huoneemme ja kun maksoimme laskua, kävi ilmi, että olivat antaneet meille vahingossa paremman ja kalliimman huoneen, mutta oli onneksi meili huonevarauksesta ja hinnasta eli saimme sen paremman huoneen sillä hinnalla. 



Ajoimme Öresundin sillan yli Ruotsiin ja katsoimme tarkkaan, olisiko Tanskan ja Ruotsin rajalla naisen ruumis kuten Silta-sarjassa. Matka jatkui Kalmarin lääniin, jossa saksalaiset ystävämme asuvat ostamassaan vanhassa talossa aina puoli vuotta vuodesta. Talo on rakennettu 1800-luvun lopulla ja on todella söpö. Me nukuimme tällä kertaa myöhemmin rakennetussa huvimajassa.





Kylästä löytyy paljon vapaaehtoisia, jotka ovat kunnostaneet vanhoista rakennuksista mm. kutomispajan, kahvilan, pieniä putiikkeja ja tehneet aivan mahtavan kauniita kukkaistutuksia.




Olipa kiva käydä pitkästä aikaa Ruotsissa, se tuntuu melkein kuin olisi Suomessa.

6 Kommentare:

  1. Olipa kummallinen aamiainen tuossa hotellissa....Ja söpö talo ystävillänne, ja muutenkin herttaisia rakennuksia tuossa paikassa. Olisi kiva käydä pitkästä aikaa Ruotsisa, siellä kun on sukulaisiakin. Kesäkuussa hieman kadehdin täällä asuvaa amerikalaista ystävääni, joka vietti muutaman viikon Hudiksvalissa, Ruotsissa. Hän oli teininä vaihto-oppilaana vuoden siellä lukiossa, ja osaa edelleenkin puhua hyvin ruotsia ja on yhteydessä sen ajan Ruotsin perheeseensä. Sen parin viikon aikana hän dokumentoi koko matkan ja kaikein siellä Instan storeihin, joten oli kiva seurata miillaista siellä oli.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Talo on todella söpö, ovat tehneet paljon töitä sen hyväksi.

      Löschen
  2. Minullakin on kotoinen tunne, kun pääsen kotimatkalla Ruotsiin asti.

    AntwortenLöschen
  3. Olipa erikoinen aamiainen linnahotellissa.
    Voisihan sitä tehdä Ruotsin road tripin vaikka E 4:n varren -köpingit on nähty jo moneen kertaan. Onhan siellä muutakin, mm. tuo rantareitti. Kerran piti odottaa Suomen laivaa pari päivää ja ne kuluivat kivasti Upsalassa. paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mehän ajettiin ennen aina Ruotsin kautta Suomeen, kun ei ollut varaa Finjettiin tai lentoihin ja nyt kaivataan usein niitä seutuja.

      Löschen