Mittwoch, 31. August 2022

Pyörälomalle Loiren linnoille

 Blogissa on se hyvä puoli, että täältä löytyy kaikenlaisia muistoja. Nyt aloin miettiä kuinkahan mones pyörämatkaloma meillä tänä vuonna on ja löytyihän täältä kaikki tiedot. Matkoja on tehty:

2007 Bozen - Venetsia / 2008 Loiren linnat /2009 eteläinen Burgund /2010 Friaul /2011 Provence /2012 Innsbruck - Bozen /2013 Görlitz - Berlin /2014 Bodensee/Sveitsi /2015 Saumur - Atlantti /2016 Bozen - Venetsia /2017 Krimml - Passau /2018 Innichen/Lienz Tirol /2019 Erfurt Weimar /2020 Lübeck - Flensburg /2021 Bamberg - Aschaffenburg
Tänä vuonna 16. matka vie meidät taas Loiren linnojen reitille, matka alkaa lauantaina Toursista, pyhän Martin kaupungista. Sanotaan, että matkailu sivistää, nyt opin mm., että Eino Leino on  kirjoittanut runon Martista.
Reitti on kaunis, siinä ajellaan eri jokien rannalla ja nähdään komeita linnoja. Kun ennen saimme matkaa varten kartan ja kuvauksen reitistä, on nyt käytössä sovellus kännykkään, sieltä löytyy kaikki tarvittavat tiedot. Matkalaukut kuljetetaan autolla hotellista toiseen ja meillä on vai yksi pyörälaukku päivän tarpeita varten.

Matkalaukku alkaa vähitellen täyttyä



Ohut toppatakki lähtee mukaan ihan jokaiselle matkalla, vaikka lähtisin minne helteeseen. Hellettä ollaan tässä kyllä jo vähän pelätty, sillä täällä on ollut niin karmean kuumaa, ettei ole vapaaehtoisesti lähtenyt talosta ja ajatus, että joutuu ajamaan päivittäin pitkän matkan pyörällä, on kauhistuttanut. Mutta säätiedotus näyttää, että tarvitsee enemmänkin pelätä sadetta, mutta on sateistakin tässä vuosien aikana selvitty, milloin istuttiin kirkon portailla katoksen alla piknikillä, milloin hypittiin grillikatoksessa sinne sun tänne kun katto vuoti ja milloin kaadettiin vesi pois kengistä ja yritettiin föönätä kengät hotellissa kuivaksi seuraavaa päivää varten, mutta sitä ei enää tule tapahtumaan, sillä meillä on muoviset säärystimet kenkien päälle.
Uskollisten suomalaisystävien piti tulla meille talonvahdiksi ja kukkia kastelemaan, mutta eivät työasioiden takia päässeet tulemaan, nyyh, mutta löytyi onneksi täältäkin tunnollinen talkkari. 

8 Kommentare:

  1. Varmasti antoisa matka Ranskan historiaan ja luontoon. Olen käynyt paria Loiren linnaa katsomassa. Onnea matkaan.

    AntwortenLöschen
  2. Hyvää matkaa. Jään odottelemaan kuvia ja raportteja retkestä.
    Suomen naapuri oli heinäkuun helteillä vastaavanlaisella pyöräretkellä Lyonista Avignoniin. Matkatavarat kuljetettiin autolla. Osallistujia oli 19, joista 16 sairastui eneemmän ja vähemmän oireelliseen koronaan, ja kaikki väh. 3:sti piikitettyjä. Kukaan ei jäänyt matkan varrelle, vaan osaa kuljetettiin sitten autoilla ja hidastettiin matkan tekoa. Tilastoihin ei mennyt yksikään tautitapaus. Naapuri tartutti sitten Suomeen palattuaan 80 v. vaimonsa, joka yski kolmisen viikkoa, mutta on jo taas heiveröisillä tolpillaan. paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tunnen varmaan 50 ihmistä, jotka ei ole koronatilastoissa, mm me itse, ei ne halua tietää jos ei tee PCR. Naapurit kävi PCR testissä ja ne rekisteröitiin ja Gesundheitsamt jopa soitti ja kyseli vointia, ovat yli 80v.

      Löschen
    2. Voisi ihan hyvin lopettaa nuo tartuntatilastojen pitämisen ja julkaisemisen, kun niillä ei ole mitään tekemistä todellisten tapausten kanssa. Jokainen on varmaan jo kohdannut viruksen ja sairastanut taudin omalla tavallaan tai sitten on hyvä immuniteetti eikä sairastu. Ainoa kiinnostava virallinen tilasto oli juuri miten kolmasti piikitetyt yli kuusikymppiset sairastuivat huomattavasti useammin tautiin kuin kahdesti piikitetyt.
      Ei ihmiset enää jaksa seurata jo ohi mennyttä asiaa kun on muutakin mietittävää. Saksan Melupuro se vain jatkaa meuhtomistaan kun ei osaa päästää irti eikä kukaan pakota. paskeriville

      Löschen
  3. Antoisaa ja kaikin puolin onnistunutta matkaa! Toivottavasti helteet eivät ahdista, ettekä kastu ainakaan kovin pahasti.

    AntwortenLöschen
  4. Mukavaa polkemisretkeä teille, toivottavasti ei sada ihan joka päivä! Voin tulla teille seuraavalla kerralla talonmieheksi! :)

    AntwortenLöschen
  5. Mukavaa pyörämatkaa teille🚲🚲

    AntwortenLöschen