Samstag, 21. Januar 2023

Maapallo ja me too

Kävimme Ruhrin alueella Oberhausenissa näyttelyssä nimeltä Das zerbrechliche Paradies eli hauras paratiisi. Näyttely oli entisessä kaasukellossa kahdessa kerroksessa, alhaalla ensin kuvia tästä kauniista maapallostamme ja yläkerrassa näytettiin, mitä kaikkea pahaa ihmiset ovat maapallolle tehneet. 

Uskomattoman hienoja valokuvia!


Seuraavassa kuvassa lehdenleikkaajamuurahaisia, jotka leikkelevät lehtiä muruiksi, ruokkivat muruilla sieniä ja sitten syövät ne sienet.
Suomikin oli päässyt siihen kauneuden puolelle, kuvassa Oulangan luonnonpuisto. 
Ne kauhukuvat tulvista, tulipaloista, muovijätteistä, metsien raivaamisesta etc jätin kuvaamatta.

Toinen tammikuun taidejuttu oli Kölnin Wallraff-Richartz museon Susanna/Me Too-näyttely, joka on maailman ensimmäinen näyttely nykyään hyvin ajankohtaisesta teemasta ja nimenomaan Kölnissä, jossa katolinen arkkipiispa ei ota kovin tosissaan seksuaalisen hyväksikäytön ongelmaa.

Susanna tunnetaan raamatun Danielin kirjasta. Hänellä oli tapana mennä kävelemään puutarhaan. 

19Kun (palvelus)tytöt olivat menneet pois, vanhimmat (Susannaa himoinneet miehet)nousivat piilostaan, ryntäsivät Susannan luo 20ja sanoivat: »Puutarhan portit ovat kiinni, eikä kukaan näe meitä. Me haluamme sinut – tee mitä tahdomme ja makaa kanssamme. 21Jos kieltäydyt, me todistamme sinua vastaan. Sanomme, että täällä oli nuori mies sinun kanssasi ja että sinä siksi lähetit tytöt pois.» (lähde raamattu.fi). 

Näyttelyssä oli tietoa jo tuhansien vuosien aikaisesta me too-ongelmastaUusin taulu oli The New Yorker lehden kansikuva vuodelta 2018, jossa istuu naisnäyttelijä, nykypäivän Susanna, vähän epävarmana kun yksi harveyweinstein alkaa laskea alas kaihdinta, joka tuntuu Susannasta giljotiiniltä.7 Kommentare:

 1. Mitähän tuo apina mahtaa miettiä kun on niin keskittynyt puhelimeensa. Hienoja kuvia.
  Maaäidin raiskaamisesta onkin ollut noita Tagebau-kuvia liian kanssa, mutta minkäs teet kun on itse asiat sählätty surkeaan jamaan. Eikä tuo me too-ongelmakaan valitettavasti rajoitu vain kirkon piiriin. paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sehän lukee whatsappviestiä

   Löschen
  2. Joo voi olla, tai kauhistelee tubesta kaksijalkaisen sukulaislajinsa idioottimaisuuksia ...

   Löschen
 2. Oi tuota apinaa🦍Mielenkiintoisia näyttelyitä,etenkin tuo Raamatun Dusannaan/Me too-liittyvään näyttelyyn

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli tosi yllätzävää miten paljon teemaa on maalattu

   Löschen