Samstag, 20. Mai 2023

Taas Hollannissa

 Olimme tänään taas Hollannissa, syynä oli Saksan ihmeellinen lääkepolitiikka, joitakin lääkkeitä ei ole täällä saatavilla, esim. jotain verenpainelääkkeitä ei meinaa saada vaikka niitä saattaa saada Suomesta tai  Hollannista. Lähetin eilen reseptin Hollantiin Venlon apteekkiin sähköpostissa ja tänään sain hakea lääkkeen. Onneksi asumme lähellä Hollantia. Lääkkeet on Hollannissa muuten Saksaa halvempia, tässä meidän naapurikaupungissa valmistetaan Aspiriniä, mutta se kannattaa ostaa Hollannista.

Kävi muuten hassusti, kun lähdimme silloin vappuna Hollantiin, nimittäin naapureiden Murphy oli jossain vaiheessa livahtanut meille sisään, kun kuljetimme matkalaukkua ja pyöriä autolle ja lukitsimme sitten oven. Illansuussa oli kissan omistajat alkaneet ihmetellä, kun kissa ei tullut kotiin. Olivat sitten käyneet joka talossa kyselemässä ja huudelleet kissaa ja meidän talon kohdalla kissa oli vastannut huutoon. Onneksi tajusivat pyytää toisilta naapureilta meidän vara-avainta ja pääsivät pelastamaan kissan ja meidän kämpän. Murphy ei onneksi ollut tehnyt mitään pahaa.


Venlo on Saksan ja Hollannin rajakaupunki ja se oli nytkin taas täynnä saksalaisia, jotka käyvät ostamassa Hollannista mm. kahvia. Saksassa on kahvivero, joka nostaa hintaa eli kahvi on Hollannissa halvempaa. Samoin bensa on halvempaa, meillä oli harmi kyllä tankki täynnä. 

Katselimme vähän kauppoja ja taloja ja kävimme  lounaalla 



Lounaspaikka olikin tosi kiva, saimme istua rauhassa muilta turisteilta ulkona Maas-joen rannalla ja katsella laivoja



Ruoka oli todella hyvää, minä söin vain sashimia

Kaveri sai komean annoksen ja siinä oli vaikka mitä, mm. vasikan kieltä (yägh), jokirapua, tryffeliä jne.
Raflan nimi oli La Vie, laitan sen tänne muistiin ensi kertaa varten, niin hyvä ja kiva paikka, suosittelen.


Venlosta ajoimme Roermondiin kahville, se on kaupunkina paljon kivempi. Hollantilaiset osaa nauttia elämästä, koko kaupunki on yhtä ulkoilmaravintolaa. Vähän kulttuuriakin piti nähdä ja käväisimme kaupungin pienemmässä ja nätimmässä kirkossa. Kaupungin ulkopuolella on iso Outlet, mutta jätimme väliin.










6 Kommentare:

  1. Lähdetään täältäkin kovin herkästi naapurimaahan lahden toiselle puolelle hakemaan mitä milloinkin, vaikka meidän matkasta taitaa nyt olla ikuisuus. Olemme pistäneet lapset asialle ja nytkin taitaa olla raha-arpa lunastettavana ruotsalaisesta ristikkovoitosta.Turha kiirehtiä, ei niistä koskaan suurempaa summaa tule. Hollantilaiset koristelevat talojen julkisivuja niin hauskasti, noistakin löytyi yhtä ja toista katseltavaa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Teidän ei ainakaan tarvite lähteä lääkkeitä hakemaan Ruotsista, kun Suomesta löytyy. Kyllä täällä on kaikki mennyt ihmeelliseksi.

      Löschen
  2. Kylläpä on viehättävä rajakaupunki teillä.

    AntwortenLöschen
  3. Onpa Murphyllä tuima ilme. Venlo on tuttu kun sen lähiseuduilla on/oli useita alihankkija firmoja, varsinkin juuri Saksan suuntaan. Monilla nykyisin kuitenkin omaa tuotantoa niin eivät ole riippuvaisia Saksan heikkenevästä talouden tilasta. Saksassa tapahtuu muutenkin jatkuvasti ihan kummia .... paskeriville toivottaa ihanaa kesää

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Murphy on loukkaantunut kun ei pääse sisälle, melkein osasi jo yrittää työntää hyttysverkkovea syrjään. Se on aina lomalla Barcelonassa ja tuntee kuulemma sielläkin vaikka mitä paikkoja, ihmettelevät minne kaikkialle se pääsee.

      Löschen