Mittwoch, 7. Februar 2024

Huominen hullunmylly

Huomenna alkaa taas katukarnevaalit ja juhlia kestää tuhkakeskiviikkoon asti. Kävin tänään keskikaupungilla ja siellä oli varustelut ihmismassoja vastaan meneillään. Ovia ja ikkunoita suojataan, aivan summia tuhlataan ja tuhansiakymmeniä poliiseja tulee muualta(kin) valvomaan tilannetta, tänne odotetaan 1,5 miljoonaa katsomaan kulkueita.
Tässä on talojen näyteikkunat suojattu.Monessa paikassa on rakennettu ihmisille katsomoita, niistä voi varata maksua vastaan paikan ja katsella kulkueita.


Meidän karnevaalit supistuu klovniin, jonka sain kauan sitten Allumiehen työkavereilta, kun kestitsin heitä ja karnevaaliaikaan otan sen joulukoristelaatikosta esiin keittiön ikkunaan.


Jotain hyötyäkin karnevaaleista on, sillä  sain tämän komean kukkakimpun naapurin tytöltä, joka on töissä kukkakaupassa, joka menee karnevaaliajaksi kiinni ja tyttö sai ottaa tuoreita myymättömiä kukkia mukaansa.8 Kommentare:

 1. Täällä ei sentään ole tuolla tavoin varauduttu, mutta onhan väkimääräkin eri suuruinen. Toisaalta täällä on semmoinen karnevaalitunnelma ihan jokapäiväinen. Kukat ilahduttavat aina.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siellä on ainakin parempi ilma, täällä sataa kissoja ja koiria, mistä tosin yksi kaverini iloitsee, kun ihmisiä on vähemmän liikkeellä, hänen etupihallaan käy vähemmän miehiä pissalla. Vessoista on kova puute, jos 1,5 miljoonaa ihmistä on kaupungilla.

   Löschen
 2. Meillä ei ole noin hullua menoa. Mannheimin ja Ludwigshafenin karnevaalikulkueeseen saatii häthätää haalituksi sen verran väkeä, että se pystytään järjestämään. Huomenna vietän yksin akkojen karnevaalia kotona, kun kukaan tuttavani ei karnevaaleja juhli, eivätkä käy edes karnevaali-istunnoissa. Katson TV:stä perinteistä Mainzin karnevaali-istuntoa. Alakouluissa saa juhlia perjantaina 2 viimeistä tuntia naamiaisia. Lapset tykkäävät ja opetusministeriö sallii, kun se on kansanperinnettä eli käy oppiaineesta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistan opiskeluajalta Heidelbergin Faschingin, se oli harmlos

   Löschen
 3. Harmillista, kuinka levottomaksi on muuttunut moni tapahtuma, jossa suurempi joukko on koolla, mutta onneksi nuo kaksi alimmaista kuvaasi toivat hyvän mielen:)

  AntwortenLöschen
 4. Hei ! Olemme tulossa helluntaina Baijeriin. Kiinnostaisi kovasti, millaisia perinteitä siellä liittyy helluntaihin. Blogipostaus ? Kiitos jo paljon etukäteen. Terveisin Ulla

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei taida juuri mitään perinteitä löytyä, ei ainakaan täältä läntisestä Saksasta. Helluntaimaanantai on pyhäpäivä, mutta ei sitä mitenkään vietetä, kaupat on kiinni.. Baijerissa on kai ennen viety helluntain aikoihin karja navetasta alppiniityille ja siinä yhteydessä härkä on koristeltu kukin. Nimitys Pfingstochse eli helluntaihärkä on jäänyt kieleen, niin nimitetään ironisesti ihmistä, joka on tällännyt itsensä fiiniksi.

   Löschen