Mittwoch, 25. September 2024

Pyörämatka 2024/1 + Edit

 Tänä vuonna kohteena oli Baijerin järviseutu aivan vain siitä syystä, että halusimme pyöräillä mahdollisimman lähellä ystävämme E:n asuinpaikkaa ja järjestää hänelle mahdollisuuden osallistua. Kaksi vuotta sitten hänen miehensä sai pyörälomallamme strokin ja viime vuonna miehen kunto oli niin huono, että E ei halunnut jättää häntä muiden hoitoon. Tänä vuonna mies on paremmassa kunnossa, pystyy vähän kävelemään, vain puhuminen ei onnistu. Lapset lupasivat olla omaishoitajana viikon ja näin E pääsisi matkalle mukaan, hän on todella loman, liikunnan ja ystäväporukan tarpeessa ja iloitsi matkasta, mutta paha flunssa tuli kaksi päivää ennen matkaa eikä ollut mitään mahdollisuutta pyöräillä. Joskus miettii, miksi yhtä ihmistä kiusataan noin, hän on joutunut ainakin kolme kertaa perumaan matkan eri leikkausten takia ja nyt sitten flunssan. 

Kun viikkoa ennen matkaa oli mieletön helle, kauhistutti ajatus ajaa pitkiä matkoja pyörällä, mutta sitten tulikin Baijeriin mielettömät sateet ja joet tulvi ja kauhistutti ajatus pyöräilystä. Matka alkoi suunnitelman mukaan Münchenistä ja ensimmäisen etapin piti olla 65 km (sateessa), mutta kun tajusimme, että hotellimme oli pohjoisempana, meille olisi tullut 80km ajomatka ja se ei kuullostanut kivalta ja muutimme suunnitelmaa. Emme maksaneet 35€ päivässä auton parkista Münchenissä vaan ajoimme Starnbergiin, jossa viikon parkki maksoi viikolta 3,50€. Ajomatkaa oli vain 51 km ja sadekin hellitti.


Vähän oli vielä tuulista Starnbergin järvellä





Murnau on kiva pieni baijerilaiskaupunki

Jouduimme totuttelemaan  litran oluttuoppeihin, kun meillä kotona olut on 2 dl laseissa. 



Unohdin laittaa tähän Murnaun tunnetuimman nähtävyyden eli taidemaalari Gabriele Münterin talon, jossa hän asui Wassily Kandinskyn kanssa. Kuvat otti ystäväni L., itse en käynyt tällä kertaa talossa, se on meille vanha tuttu.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen