Pähkinälohi ja rucolaperunat
700 g lohifileetä
Kuorrutus:
1 dl cashew-pähkinöitä
2 rkl juoksevaa Voimariinia (tai sulatettua voita)
2 rkl Thai Sweet Chili-kastiketta
1 rkl raastettua limetin kuorta
Rucolaperunat:
n. 600 g pieniä perunoita
2-3 kevätsipulia
2 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl limetin mehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1-2 ruukkua rucolaa
Paista lohta nahkapuoli alaspäin noin 10 min. rasvatulla uunipannulla + 200 C.
Rouhi pähkinät, sekoita joukkoon rasva, limetin kuori ja chilikastike.
Levitä tahna kalan päälle ja kypsennä vielä n. 15 min. uunissa.
Keitä perunat. Hienonna kevätsipuli. Tee kastike, kaada se perunoiden päälle ja anna niiden maustua n. 10 min. kannen alla.
Lisää rucola.
Kokeilin ja oli hyvää! Marjut
AntwortenLöschen