Sonntag, 1. Juni 2008

sunnuntain resepti

Pähkinälohi ja rucolaperunat

700 g lohifileetä

Kuorrutus:
1 dl cashew-pähkinöitä
2 rkl juoksevaa Voimariinia (tai sulatettua voita)
2 rkl Thai Sweet Chili-kastiketta
1 rkl raastettua limetin kuorta

Rucolaperunat:
n. 600 g pieniä perunoita
2-3 kevätsipulia
2 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl limetin mehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1-2 ruukkua rucolaa


Paista lohta nahkapuoli alaspäin noin 10 min. rasvatulla uunipannulla + 200 C.
Rouhi pähkinät, sekoita joukkoon rasva, limetin kuori ja chilikastike.
Levitä tahna kalan päälle ja kypsennä vielä n. 15 min. uunissa.

Keitä perunat. Hienonna kevätsipuli. Tee kastike, kaada se perunoiden päälle ja anna niiden maustua n. 10 min. kannen alla.
Lisää rucola.

1 Kommentar: