Unikonsiemenkakku
150 g voita tai margariinia
150 g sokeria
1,5 TL vaniljasokeria
5 keltuaista
5 valkuaista
veitsenkärjellinen suolaa
veitsenkärjellinen leivinjauhetta
2 rkl sokeria
125g jauhettuja manteleita
150g unikonsiemeniä (jauhamattomat kelpaa)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaniljasokeri ja keltuaiset ja jatka vatkaamista kunnes massa on majoneesin väristä.
Vatkaa valkuaiset suolan ja leivinjauheen kanssa kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri joukkoon.
Sekoita valkuaisvaahto, mantelit ja unikonsiemenet varovasti nostellen taikinaan.
Paista noin tunti +180C
Unikonsiemenet on ihania, koitan vain mielikuvituksessani maistella tota kakkua, resepti kyllä näyttää houkuttelevalta.
AntwortenLöschenTosin nähdessäni otsikon, mulle tuli jotenkin assosiaatio ooppiumiin, eli mulla oli mielikuva, että toi otsikko olisi viitannut johonkin hippibileisiin. ;D
Huh huh itkupilli, olen niin naiivi, ettei tullut tuollaista mieleen. Sitäpaitsi unikonsiemenet on aivan normaali ruoka-aine keski-Euroopassa.
AntwortenLöschen