Donnerstag, 21. August 2008

Kirjasuosittelu

Pitäisi laittaa talo paraatikuntoon, kun iltapäivällä tulee jo ensimmäiset kolme yövierasta, mutta en millään malttaisi laittaa tätä kirjaa kädestä pois.
Se on kertomus miehitetystä Ranskasta ja sen keskeinen teema on Ranskan viranomaisten yhteistyö natsien kanssa toisen maailmansodan aikaan. Päähenkilöinä on toisaalta 10v juutalaistyttö vuonna 1942 ja toisaalta amerikkalaissyntyinen journalistinainen vuonna 2002. Huomasin, että kirja ilmestyy 2.9. suomeksi nimellä Avain. Tästä löytyy enemmän tietoa. Olen melko varma, että kirjasta tehdään joskus vielä elokuva. Suosittelen!


4 Kommentare:

 1. Pitänee tutustua suosittelemaasi kirjaan sitten kun se ilmestyy. Tai saa nähdä, onko mittani täysi tätä asiaa sillä hetkellä, koskapa juuri sain Otavan julkaiseman Markus Zusak´in kirjan Kirjavaras, jota ryhdyn tässä lukemaan.Tärkeitä asioita, joita ei saa unohtaa, mutta niin surullisia.

  AntwortenLöschen
 2. Clarissa: En tunnekaan Kirjavarasta, pitänee lukea. Tämä teema on edelleenkin tärkeä. Wer sich nicht an die Vergangenheit erinnern kann, ist verdammt sie zu wiederholen/Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. Näin sanoi George Santayana.

  AntwortenLöschen
 3. Veit sanat suustani. Aioin käyttää samaa sitaattia edellisessä kommentissani, mutta kun en muistanut, kuka nuo sanat sanoi :)

  AntwortenLöschen
 4. Moikka kaikille kirjoista kiinnostuneille. Uusia vinkkejä hyvistä kirjoista voi käydä etsimästä uudesta kotimaisesta kirjasuosittelupalvelusta https://tinyurl.com/kirjasuosittelija

  AntwortenLöschen