Sonntag, 5. Oktober 2008

Le Plat Pays

Lokakuun kolmas on Saksan yhdistymisen juhlapäivä ja meillä oli pitkä viikonloppu, joka tietysti taas käytettiin hyväksi ja lähdimme Violetin myrskyvaroituksesta huolimatta Bruggeen Belgiaan.Brugge on Länsi-Flanderissa ja ehdottomasti Belgian kaunein kaupunki, ihania taloja, kanaaleja, siltoja,puistoja, putiikkeja ja ravintoloita vaikka millä mitalla. Violetin säätiedotus piti paikkansa, Brysselin kohdalla alkoi sataa ja illalla Bruggessa satoi kissoja ja koiria, mutta olimme hyvin varustautuneet. Ei muuta kuin uudet kumisaappaat jalkaan ja barbourit päälle ja sinne vain sateeseen. Välillä kävimme kirkossa ja museossa, ei ainoastaan sadetta pitelemässä vaan myös hiljentymässä ja ihailemassa ja tietenkin syömässä hyvää belgialaista ruokaa. Monet hienot kuvat jäi ottamatta, kun kamera piti panna piiloon kaatosateesta.
Lauantaina sää muuttui ja aurinko tuli esiin. Ajelimme Pohjanmerelle ja matkalla sinne poikkesimme idylliseen Dammen kylään.

Matka jatkui Knokkeen, joka on rumista belgialaisista merikaupungeista ehkä se kaunein. Kävelimme kilometrikaupalla rantaa pitkin ja tuuletimme suurkaupunkilaisia keuhkojamme.


Musiikkina: Jacques Brel/Le plat pays

3 Kommentare:

 1. No täältähän se seuraava reissu jo löytyi! Upeita kuvia, kauniilta näyttää!!
  Joskus on ihan kiva reissata sateella kunhan itse on varautunut - ei yhtä paljon turisteja (nimim. Disney oli upea kokemus yksi sateinen loma :)

  AntwortenLöschen
 2. Sennie: sateella on tosiaan hyviä puolia. Saimme mm. viime tipassa edullisesti hotellihuoneen Bruggesta, kun joku muu oli varmaan huonon sään vuoksi peruuttanut.

  AntwortenLöschen
 3. Kappas, en ole samaa mielta kanssasi. Meille se kaunein on La PAnne Beltsun rannikolla, siita loydat elokuun kohdalta minun luota kuvia. Dammessakin kavimme taas tana kesana. :)

  Hauskoja yhteensattumia. :)

  AntwortenLöschen