Sonntag, 14. Dezember 2008

Joulumeemi

Tällainen joulumeemi kulkee blogeissa:
Pidätkö joulusta? Miksi?
Rakastan joulua, olen oikea jouluihminen ja pidän adventtiajasta kynttilöineen. Ehkä juuri siksi, että joulu on aina tullut valoa pimeimpään vuodenaikaan ja koko perhe on ollut koossa. Lahjoja en ole koskaan paljon saanut eli se ei ole taatusti joulun tärkein asia.
Miten tahtoisit viettää joulusi? Kenen kanssa? Missä?
Ennen Suomessa perheen kanssa, täällä on sen verran vähän sukulaisia, että viime joulut on vietetty hyvien ystävien kanssa. Tänä vuonna meille tulee kiinalaiset ystävämme Shanghaista aatoksi ja joulupäiväksi, josta olemme erikoisen onnellisia.
Onko sinulla joulukalenteria? Minkälainen?
On, nuori sukulaistyttö Berliinistä lähetti joulukalenterikortin.
Pelkäsitkö pienenä joulupukkia?
No todella pelkäsin. Menin kolmen vanhana ison olohuoneemme takimmaiseen nurkkaan ja sanoin pukille: "Mene pois, mutta jätä lahjat tänne." Sen jälkeen olikin sitten aina huono tuuri ja pukki sattui tulemaan aina silloin kun olin äidin kanssa joulusaunassa.
Mikä on ensimmäinen muistamasi joulu?
Olisikohan se ollut se joulu, kun sain sukset, sellaiset laudat, joissa oli nahkaremmi siteenä.
Missä vietät joulusi tänä vuonna?
Kotona, haluan olla jouluaaton aina kotona.
Oletko ollut tuhma vai kiltti tänä vuonna?
Varmasti molempia. Toivottavasti vaakalauta on paremmalla puolella.
Mitä toivot eniten jouluksi?
Lunta, mutta se jää taas toiveeksi.
Nimeä mieluisin jouluruokasi?
En osaa sanoa, kun syömme joka vuosi eri ruokaa, mielellään kalaa tai hanhea. Suomessa en ole ollut 15 vuoteen jouluna.
Oletko kenties jo ostanut/saanut valmiiksi kaikki aikomasi lahjat? Meillä ei osteta lahjoja muuten kuin nuoremmille kummilapsille ja ne on hoidettu, pääasiassa kirjoja, kun kieltäydyn antamasta tietokonepelejä. Aikuiset eivät saa lahjoja vaan varat pistetään hyväntekeväisyyteen. Joulukuun palkka menee Terre des hommes-yhdistyksen kautta maailman köyhille lapsille.
Mikä on sinun kaunein joululaulusi? Niitä on monta: En etsi valtaa loistoa, Varpunen jouluaamuna, Cantique de Noël (ks. allaoleva video) jne. jne
Paras jouluaiheinen leffa?Enpäs muista mitään joulufilmiä, mutta DVD:nä on odottamassa It's a wonderful life vuodelta 1946, se on toivottavasti kiva.
Paras joulumuisto? Vaikka tuossa väitin, että en muka lahjoista niin piittaa, niin kyllä se oli hieno joulu kun sain ensimmäisen kelloni.
Mitä joulussa odotat eniten? Joulukonserttia, hyvää ruokaa, kivoja keskusteluja ystävien kanssa kynttilänvalossa, lukuhetkiä.
Minkälainen joulukuusi teillä on?Meillä on iso, melkein kattoon ulottuva OIKEA kuusi, useimmiten oikein tiheä ja vihreä saksankuusi.
Osallistutko salaiseen pikkujoululahjojen vaihtoon koulussa tai työpaikalla? Joskus aikaisemmin, mutta ei nyt enää viime vuosina.
Onko sinulla pikkujouluja tiedossa? Ei ole.
Kuinka monta joulukorttia lähetät? Ehkä 30. Joulukortin tai joulukirjeen avulla pidän jonkinlaista yhteyttä Suomeen.
Joulutoiveesi? Rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto.

2 Kommentare:

  1. Joulunvietostasi, entisistä ja nykyisestä luki mielellään. Jotenkin tutun tuntuisia tunnelmia. Kiinalaisvieraita ei meille kylläkään tule, mutta muuten.
    Joulurauha, mukavat ihmiset ympärillä, jouluruoka, joululaulut, niissähän ne tärkeimmät tunnelman tuojat.

    AntwortenLöschen
  2. Clarissa: no aika harvinaistahan se on, että jouluaattona on kiinalaisia vieraita. (:-

    AntwortenLöschen