Freitag, 26. Dezember 2008

Tapaninpäivä 2008

Jouluaattona pöytä oli katettu kuudelle hengelle, sillä meillä oli kaksi ystäväpariskuntaa vieraana.

Kunniavieraana olivat X ja D Kiinasta. X oli vuosia sitten työtoverini, mutta on asunut nyt jo taas kolme vuotta Kiinassa emmekä olleet nähneet toisiamme sinä aikana. X ja D ovat ihania ihmisiä ja olemme kiitollisia, että olemme aikanamme heihin saaneet tutustua ja ystävystyä. Voisin vaikka kuinka kauan kuunnella heidän kertomuksiaan Kiinasta. Esimerkiksi X:n isoisä oli tunnettu kiinalainen lääkäri (TCM) ja hänellä oli kaksi vaimoa. Tai täti oli lahjakas muusikko, jolta Maon aikaan vietiin piano ja hän joutui pahvikoskettimien kanssa tekemään sormiharjoituksia.

Ruokalistalla oli paistettua tonnikalaa porkkanahyytelön ja salaatin kanssa, marinoitua ankanrintaa luumukastikkeessa, juustotarjotin ja dessert surprise.

Aaton ja joulupäivän mässäilyn jälkeen teki tapanina mieli saada liikuntaa ja sää olikin sitten sellainen, että ei tarvinnut montaa kertaa miettiä lähtisikö ulos. Teimme ihanan 12 km patikkaretken yhdelle nummelle.

Nyt sitten taas laiskotellaan takkatulen ääressä ja joulupyramidin pyöriessä ja maha on täynnä kirsikkakakkua, pipareita ja nallekarkkeja ja kun tulee suolaisen nälkä, jääkaapista löytyy leftovers vaikka millä mitalla.

3 Kommentare:

 1. Kuulostaa todella mukavalta ja pariskunta näyttääkin juuri niin kivoilta, kun kerrot :)

  AntwortenLöschen
 2. Kivalta kuulostaa! Ja ne leftovers on parasta, meillä oli tänä vuonna kinkkua ja kalkkunaa, joista on tehty maukkaita leipiä :) Huomenna tosin jotain muuta, kiitos ;-)

  AntwortenLöschen
 3. Marita: todella aivan ihania ihmisiä, ovat rikastuttaneet elämääni ja avartaneet horisonttiani
  sennie: leftovers oli herkullisia ja silloin ei ole enää stressiäkään tai pelkoa onnistumisesta

  AntwortenLöschen