Donnerstag, 22. Januar 2009

Flower power


Kun olin lapsi ja mentiin kylään, vietiin mukana kolmen neilikan ja asparaguksen kimppu. En pitänyt neilikoita silloin erikoisen kauniina enkä vieläkään ole oppinut pitämään neilikoista, jotka muutenkin ovat länsimaissa pitkään olleet lähes kadoksissa. Tänään käydessäni lääkärillä (joka muuten väittää, että omat diagnoosini keuhkokuumeesta ja hinkuyskästä ovat pötypuhetta ja kyseessä on muka vain sitkeä virustauti) kävelin yhden ihanan kukkakaupan ohi ja huomasin, että heidän tekemään kimppuunsa oli ilmestynyt mukaan myös neilikka. Pitäisköhän alkaa niistä pitämään?

Tulppaanejakaan en ennen pitänyt ihmeellisenä kukkana kunnes kerran pääsin isän mukana yhteen hienoon kartanoon, jossa oli valtavan iso maljakko täynnä tulppaaneja. Silloin tajusin, että nehän on kauniita, mutta niitä pitää olla enemmän kuin kolme. Siksi ostan aina 20 tulppaanin kimpun.


Yksi maailman ihanimpia kukkakauppoja on mielestäni Tage Andersenin liike Kööpenhaminassa, sinne on valitettavasti vain niin pitkä matka ja pitää tyytyä noihin katukauppiaan tulppaaneihin, joita saa 20kpl seitsemällä eurolla.

5 Kommentare:

 1. En ole käynyt Köpenhaminassa, mutta olen nähnyt muutamat Tage Andersenin näyttelyt.

  AntwortenLöschen
 2. Minä liitän tulppaanit liian vahvasti Hollantiin...ja kun en siitä niin kauheasti tykännyt, niin tulppaanit ovat jääneet hiukan taka-alalla.
  Mutta se on totta että niitä on oltava paljon jos on.

  Neilikoista tykkään, juu.

  AntwortenLöschen
 3. Hannelen paratiisi: varmaan mielenkiintoisia näyttelyitä. Tekisi mieli ostaa hänen kirjojaan, mutta en ole löytänyt täältä.
  violet: kyllä ne hollantilaiset vähän erikoisia saattaa olla. Olen työasioissa joutunut soittelemaan niille ja vaikka ne muka on niin ystävällisiä ja sinuttelijoita, pitää aina sanoa niille tittelinsä, ei niiltä muuten vastausta saanut.

  AntwortenLöschen
 4. On totta, että tulppaanit tulevat oikeuksiinsa vasta suurempana kimppuna. Teen ihan samoin kuin sinä, että jos ostan niitä, niin sitten kunnon määrän. Minua vaan kauhistuttaa leikkokukkien torjuntamyrkyt, niihin saa laittaa kai surutta vaikka mitä, kun eivät ole elintarviketta.

  AntwortenLöschen
 5. minna: kyllä niissä varmaan myrkkyjä riittää ja kauhistuttaa usein, kun ainakin Saksassa on niitä kukkakimppuja elintarvikeliikkeissä ihan ruokien lähellä myynnissä.

  AntwortenLöschen