Montag, 19. Januar 2009

Kultaotsa-ahven

Viikonloppuna minua (edelleenkin vähän sairastelevaa) hemmoteltiin kalalla, jonka suomalaista nimeä jouduin oikein netistä etsimään. Se on kultaotsa-ahven, Välimeren kala, Italiassa orata, Ranskassa dorade, Saksassa Dorade tai Goldbrasse. Olemme sitä usein syöneet Välimeren maissa.
Mies laittoi kalat uunivuokaan ja tiputti päälle oliiviöljyä ja Crema di Balsamicoa ja mausteeksi fleur de sel-suolaa ja kuivattua chiliä. Sen jälkeen päälle tulee mantelin palasia, kuivatun viikunan palasia, rusinoita, kuorimattomia valkosipulinkynsiä, mustia oliiveja ja rosmariinia. Päälle kaadetaan valkoviiniä ja kalat paistetaan uunissa puolisen tuntia. Lisänä oli risottoa, jossa oli pinaatin lehtiä ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Voin suositella.

2 Kommentare:

  1. Kuulostaa niiin herkulliselta. Tuota kalaahan en täältä saa, mutta kaikki muut ainekset voi tietenkin laittaa jonkun toisen kalan päälle. Vesi tuli kielelle ohjetta lukiessa.

    AntwortenLöschen
  2. Clarissa: kyllä siihen voi tietystä muutakin kalaa ottaa. Koko resepti löytyy tästä osoitteesta:
    http://www.livingathome.de/essen_geniessen/rezepte/detail.html?rezeptid=20177

    AntwortenLöschen