Sonntag, 15. Februar 2009

Muzen

Karnevaaliaikaan (eli periaatteessa laskiaisen tienoilla) täällä syödään paljon ns. Muzen eli rasvassa paistettuja pieniä "munkkeja". Minä teen niitä työkaverini isoäidin reseptillä rahkasta ja niitä tein perjantaina illallisvieraille jälkiruoan jälkiruoaksi ja kaupaksi menivät kuin kuumat kivet, vaikka sitä ennen oli syöty kolmen ruokalajin ateria.
Tässä resepti:
2 munaa
250 g jauhoja
250 g rahkaa
75 g sokeria
75 g voita
3 tl vaniljasokeria
1 leivinjauhetta
Kaikki aineet sekoitetaan ja taikinasta otetaan kahdella teelusikalla pieniä palloja ja ne paistetaan kullankeltaiseksi kasvisrasvassa ja päälle ripotellaan puuterisokeria. Haluttaessa taikinaan voi laittaa vielä rusinoita joukkoon.

4 Kommentare:

 1. Kuulostaa herkulliselta ja helppo ohje!!

  Meilläkin meni viikonloppu iha herkutteluksi suomen tuliaisilla :)

  AntwortenLöschen
 2. Kokeilin kerran munkkiohjetta, jossa oli myös rahkaa ja herkullisia olivat. Nyt voisi kokeilla noita Muzeneita rusinoilla.Korvapuusteja on kyllä vielä pakastin "täynnä", mutta laskiaisena pitää olla just munkkeja porukoille.

  AntwortenLöschen
 3. Marita: on teillä varmaan ihanat viikonloput suomalaisherkkujen kanssa. Itse söin rasiallisen salmiakkisuklaakonvehteja hujaksessa, vaikka se oli piilossa kellarissa. Mutta kun aina piti mennä sinne silittämään ja rasia osui silmiin. Saako Tunisiasta muuten rahkaa?
  Clarissa: jos et ole absolutisti ja haluat, voi liottaa rusinoita ensin rommissa.

  AntwortenLöschen
 4. Kiitti vinkistä. Vielä herkullisempia! Mums.

  AntwortenLöschen