Samstag, 14. Februar 2009

Ystävänpäivä ♥♥♥

Ystävänpäivä tuli Suomeen 1980-luvulla, mutta jo sitä ennen sain kerran pikkutyttönä Amerikan tädiltä paketissa värikkäitä paperiarkkeja, joissa oli paljon sydämiä ja tekstinä You are my Valentine, jota en tietenkään ymmärtänyt lainkaan. Ystävänpäivä ei ole alunperin mikään amerikkalaisten kaupallinen keksintö vaan sen juuret ovat eurooppalaisessa kansanperinteessä ja katolisessa pyhimystarustossa. Antiikin roomattaret olivat jo jaelleet nuorukaisille jotain nimilappuja.
Tänään on ystävänpäivä ja aika kiitollisena muistella ystäviä. Vaikka olen suuremman osan elämästäni asunut ulkomailla, minulla on vielä hyvinkin tärkeitä ystäviä Suomessa. Tässä valokuvassa olen (7v edessä keskellä) lapsuuden ystävieni kanssa, joista kolmen kanssa ollaan edelleenkin yhteydessä. Kuten kuvasta ehkä näkyykin, meillä oli KIVAA yhdessä.

Ei se, miltä me näytämme, eikä se, mitä me aikaansaamme, merkitse sen rinnalla mitään, mitä me olemme toinen toisillemme.
- Marleena Ansio

Hyvää ystävänpäivää kaikille♥♥♥♥♥

12 Kommentare:

 1. Oi kun olette söpöjä ! ♥ ♥ Hyvää ystävänpäivää ♥ ♥

  AntwortenLöschen
 2. Herttainen kuva :)
  Hyvää ystävänpäivää!

  AntwortenLöschen
 3. Ihana kuva :)
  Ystävät ovat elämän suola! On ihanaa, että on olemassa niitä muutamia "sydänystäviä" jotka ovat pysyneet matkassa elämän kiemuroissa ja jotka tuntevat meidät läpikotaisin :)
  Minullakin on muutama sellainen, jotka olen tuntenut lähestulkoon koko ikäni - kutsun heitä Sydänystäviksi ja siskoiksi :)

  Yhtä tärkeitä on muut ystävät - ne tuo iloa elämään! Mukaan lukien te upeat blogi-ystävät!

  Ihanaa Ystävänpäivää myös sulle, Allu!

  AntwortenLöschen
 4. Ystävänpäivän terveiset Allulle. Onhan meidänkin ystävyytemme jo päässyt lapsenkengistään, sillä yli 40 vuotta sitä on
  kestänyt.
  Ystävyys on kuin kukkamaa
  se pieniä
  ihmeitä kasvattaa.
  Ystäviä ei hankita
  ne liukuvat elämäämme
  miltei huomaaamatta, vähitellen
  ja jäävät siihen elämän suurimpana lahjana.
  Ystävät ovat suklaahippuja
  elämän pikkkuleivässä.
  Kiitos Sinulle Allu pitkäaikaisesta ystävyydestäsi kanssani.

  AntwortenLöschen
 5. Clarissa: juu, söpöjä oltiin, vaikka itse sanonkin.
  Nurkkalintu: hyvää ystävänpäivää sinnekin
  MaaMaa: oikeassa olet, ei blogiystäviäkään saa unohtaa, tärkeitä hekin
  Maija: Eikö olekin ihanaa, että olemme pitäneet niin kauan yhteyttä.Kiitos sullekin!

  AntwortenLöschen
 6. Osunkohan oikeaan, jos sanon, että tyttöjen nimet ovat Ritva, Pirjo, Sirkka, Leena, Maija, Marja-Leena ja Allu :) Mielenkiinnolla odotan vastausta.

  AntwortenLöschen
 7. Clarissa: no osittain.
  Tuula ja LEENA takana, edessä vasemmalta Mailis,RITVA, Allu,Eeva ja RITVA. Alma-mummoni oli kovasti puuttunut nimenantooni ja sanonut, että kun niistä tulee nykyään kaikista Ritvaleita ja Sirpaleita.

  AntwortenLöschen
 8. Oi, Tuulan unohdin. Sanoin täällä just, että olipa minulla toisista poikkeava nimi koulussa. (Ei toki Clarissa, mutta C:llä alkava kuitenkin). Ritvaleita ja noita muita Sirpaleita oli paljon.

  AntwortenLöschen
 9. Ystävänpäivätervehdys Kilsanmäen tytöille! Oli kiva yllätys tuo kuva. Heti tuli mieleen mukavat lapsuudenajat. Tervetuloa maaliskuussa muistelemaan meillekin menneitä. terveisin Ritva

  AntwortenLöschen
 10. Ritva: katopas vaan, sinäkin löysit tutun kuvan. En taida ehtiä Forssaan asti, ehkä paremmin sitten joskus kesällä Vanajan rannalle.

  AntwortenLöschen
 11. Ystävänpäivä oli jo eilen, mutta toivottelen hyvää ystävänpäivää näin jälkikäteen!

  Noissa kommenteissa kun oli puhetta noista tyypillisistä Ritvaleista ja Sirpaleista, tuli mieleen, että omana aikanani oli Pohjanmaalla erittäin yleinen nimi Kirsti, joka on minunkin nimeni. Lukiossa samalla luokalla meitä oli neljä Kirstiä!

  Nyt sitten opettajana huomaan, että jotain etunimeä saattaa olla samalla luokalla kolmellakin oppilaalla, ja muilla vuosiluokilla ei yhtään.

  Esimerkkinä nyt vaikkapa nimi Maiju oli muutama vuosi sitten samalla luokalla kolmellakin oppilaalla, eikä sen jälkeen enää koskaan kellään.

  AntwortenLöschen
 12. kirlah: oli minullakin kaksi hyvää Kirsti-ystävää, toinen luokkakaveri, toinen ystäväperheen tytär. Naurattaa täällä Saksassa, kun sellaisten vähän enemmän "bildungsfern"-perheiden lapsilla on aina niin hienoja nimiä, Jacqueline, Dustin jne.Ne sopii hienosti esimerkiksi sukunimeen Müller.(:-

  AntwortenLöschen