Freitag, 27. März 2009

Bulgurrisotto

Perjantaina tehdään tämän talon keittiössä bulgurrisottoa, joka menee näin:

2 dl bulguria
litra vettä ja kasvisliemikuutio

200 g tuoreita pitkiä vihreitä papuja
1 punasipuli
3 rkl oliiviöljyä
200 g fetakuutioita
1 dl mustia oliiveja
½ dl persiljasilppua
suolaa ja pippuria
(1/2 dl oliiviöljyä)


Keitä bulgur kasvisliemessä kypsäksi ja siivilöi vesi pois.
Leikkaa pavuista päät pois ja keitä pavut noin 10 min. erillisessä kattilassa.
Kuori ja pilko sipuli ja kuullota hetki öljyssä.
Lisää keitetty bulgur, kypsät pavut, fetakuutiot,oliivit ja persiljasilppu.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Lorauta tarpeen mukaan ennen tarjoilua pintaan vähän oliiviöljyä.

Opin tuntemaan bulgurin, kun kävin ravitsemusterapeutin luona hakemassa oppia oikeaan ruokavalioon. Sen jälkeen se on kuulunut säännöllisesti ruokapöytäämme. Se kypsyy hyvin nopeasta ja on siksikin kätevä ruoka-aine. Bulguria saa Saksassa kaikista luontaistuotekaupoista ja isommista supermarketeista. Helsingissä etsimme ystäväni kanssa sitä tuloksetta. Kuulin jälkikäteen, että sitä saisi etnisistä kaupoista.

 
Posted by Picasa

8 Kommentare:

  1. Kuulostaa herkulta! Minäkin tykkään bulgurista!

    AntwortenLöschen
  2. Kiitos tästä.
    Ei noista aineksista oikein voi huonoa tulla.

    AntwortenLöschen
  3. Tuota pitää kokeilla. Kaapissa ei ole nyt bulguria, muut ainekset löytyy. Ainakin Vaasasta bulguria saa kaikista supermarketeista yms.
    Hyvä ruokavinkki huomiseksi.

    AntwortenLöschen
  4. Yaelian: arvasin, että tunnet
    violet: c'est vrai
    Clarossa: Kun kysyin Hesassa kaupasta bulguria, katsoivat mua kuin olisin joltain vieraalta planeetalta. Vaasassa taitaa olla sitten enemmän "aliens".

    AntwortenLöschen
  5. Pitaa kokeilla. Kiitos reseptista!

    AntwortenLöschen
  6. Täytyykin kokeilla, tykkään pavuista... Jostain syystä käytän couscousia enemmän kuin bulguria.

    AntwortenLöschen
  7. Soili: ne terapeutit väitti, että bulgur olisi (vielä) terveellisempää

    AntwortenLöschen