Samstag, 14. März 2009

Kotona

Hengissä selvisin Helsingin keikasta, ihme kyllä, sillä monta kertaa oli se tunne, että jään suojatiellä(sic) auton alle , kun en muistanutkaan, että en ole Saksassa, jossa autoilijat aika kohteliaasti antaa tietä jalankulkijalle, USA:n autoilijoista puhumattakaan.
Heti ensimmäisenä päivänä menin elokuviin katsomaan Ikuistetut hetket http://www.youtube.com/watch?v=-ndhB2Z_YZg, joka muistutti jotenkin Bergmanin Fannya ja Alexanderia ja oli mielestäni aivan ihana. Elokuva kuvaa ruotsalaisperhettä 1900-luvun alussa ja kun tulin Kino Engelistä ulos Sofiankadulle, tuntui kuin olisin edelleen siinä ajassa, kun vastassa oli tämä näkymä:Oli taas kiva nähdä, miten paljon Suomessa on lapsia ja lastenvaunuja, joita oli mm. Kiasman portaikossa kymmenittäin parkissa eli hyvin varhain tutustuvat suomalaislapset nykytaiteeseen.

Kiasmassa oli Maria Liulian näyttely Choosing my religion, erittäin mielenkiintoinen, kannattaa katsoa.
http://www.maritaliulia.com/fi/productions/cmr/index.php

Muuten oli ihanaa kierrellä talvista Helsinkiä ja tavata sukulaisia ja ystäviä. Kiitos kaikille, että jaksoitte tulla tapaamaan!♥

11 Kommentare:

 1. Kauniita kuvia talvisesta Helsingistä;minä näen sen vasta kesäasussa...

  AntwortenLöschen
 2. Kauniita näkymiä Helsingistä. Saitpa näpättyä kivan kuvan lapsista, mikä ei ole ollenkaan helppo juttu.

  Kannatti tosiaan käydä tuolla Marita Liulian nettisivulla!

  AntwortenLöschen
 3. Helsinki on kaunis kaupunki! Tuli vähän koti-ikävä; hienoja kuvia sulla! :)
  Juuri tuollainen suomi loman pitääkin olla; morjestaa tuttuja, ottaa rauhassa ja kierrellä kotikontuja; katsella sillä silmällä, millä kaikki näyttää niin ihanalle :)

  AntwortenLöschen
 4. Yaelian: enpä ole minäkään nähnyt kunnon lunta Hesassa vuosiin
  Clarissa: tuli kamala kiire ottaa kamera käsilaukusta, kun näin lapsiporukan tulevan ja melkein myöhästyin ja seisoinkin vähän liian kaukana
  MaaMaa: sellainen Suomi-loma on ihana ja sitten kun vielä voi käydä kaupoissa eikä ole tylsistyneen näköinen mies mukana, joka istahtaa joka kaupassa heti tuolille ja näyttää vain odottavan, että kaikki olisi pian ohi. (:-

  AntwortenLöschen
 5. Ihmettelenpä sitä, että Sinunkin miehesi on tylsistyneen oloinen, jos hänen täytyy odottaa kaupassa. Senpä takia menenkin melkein aina yksin kauppaan. Kiva, että kevätlomasi 5 päivää Hesassa olivat onnistuneet. Lyhytkin loma on parempi kuin ei mikään loma.

  AntwortenLöschen
 6. Maija: no minä ainakin tunnen hyvin vähän miehiä, jotka käy mielellään ostoksilla.

  AntwortenLöschen
 7. Sama täällä, meidän miehen voi parkkeerata vaan kirjakauppoihin ja Baumarkteihin, heh.

  Mahtaakohan tuo elokuva tulla tänne Saksaan, muuten tarttis koettaa saada se dvd:nä.

  AntwortenLöschen
 8. Jos oikein ymmärrän, niin tuo elokuva tulee syyskuun lopussa Hampurin elokuvateatterihin, ennenkuin se sitten on täällä landella niin se kestää... Jukra kun ne aina tarvii synkronisoida.

  AntwortenLöschen
 9. Soili: voi, jospa se leffa tulisikin Saksan teattereihin, kun olisi jo monta kiinnostunutta tuttavapiirissä. Lähtisin itse toisenkin kerran katsomaan.

  AntwortenLöschen
 10. Voi onnen tyttoa! Postausta lukiessa , huokuu oikein kotimaan jalleen nakemisen ilo ! :)

  Hyva, etta sait nauttia !
  Mukavaa vkoa sinulle !

  AntwortenLöschen
 11. M'man: kyllä olen aina onnellinen, kun pääsen käymään Suomessa, vaikka voinkin sanoa, että kotini on täällä missä nyt asun. Onneksi niin, sillä olisihan kamalaa, jos olisi aina koti-ikävä jonnekin muualle. Kivaa viikon alkua Ranskan suuntaan.

  AntwortenLöschen