Vuodenajan parhaita asioita ovat oman pihamaan tuoksuvat kielot maljakossa
ja lähistön parsaviljelmältä haettu juuri poimittu valkoinen parsa
Saksalaiset syövät perinteisesti parsaa hollantilaisen kastikkeen, keitettyjen perunoiden ja kinkun kanssa. Meillä hollantilainen kastike on saanut väistyä raastetun parmesaanin tieltä, joka syödään joko sellaisenaan parsan päällä tai pistetään hetkeksi uunin grilliin.
Toinen suosikkiresepti on tämä:
20 kpl valkoista, keitettyä parsaa
2 dl maustamatonta majoneesia
1 dl kirveliä
1 dl ruohosipulia
1 dl basilikan lehtiä
2 kpl valkosipulin kynttä
100 g parmesan juustoa
1 tl Dijon-sinappia
mustapippuria
suolaa
Hienonna kaikki yrtit monitoimikoneessa karkean suolan kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää parmesan, Dijon-sinappi ja majoneesi. Anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Aseta lämpimät kypsät parsat lautaselle tai vadille ja laita yrtti-kuorrutus parsojen päälle. Grillaa uunivastuksella 200-asteisessa uunissa 4 - 5 minuuttia.
Reseptin olen löytänyt vuosia sitten www.ruokala.tv:stä ja se on ollut todellinen hitti.
Oi kieloja! Täällä niitä ei ole,aina keväisin tykkäsin poimia niitä,ja se tuoksu!!
AntwortenLöschenParsaa on nyt täälläkin,mutta vihreää.Kävisköhän tuo resepti myös siihen....
Yaelian: eiköhän tuota voisi vihreänkin parsan kanssa kokeilla, vaikka valkoinen on minusta ehdottomasti parempaa.
AntwortenLöschenNami, äitilleni pomin aina muutaman kielon.
AntwortenLöschenAh, mä rakastan parsaa! Otan reseptisi talteen ja koklataan joskus :)
AntwortenLöschenKielot on myös IHANIA! Voikun löytäisin kielon tuoksuista hajuvettä!! Täällä ei kieloja ole, tai en ole ainakaan nähny ikinä ... aivan ihania kukkia joita aina poimittiin Suomessa maljakkoon. Ja aina saatiin varoituksia äipältä, että elä syö kielon marjoja kun ovat myrkyllisiä! :)
Hannele: niin, äidille vietiin aina kieloja
AntwortenLöschenMaaMaa: Guerlain Aqua Allegoria Lilia Bella on kuulemma kielon tuoksuista, mutta en ole kokeillut.
Melkein tunsin tänne kielon tuoksun, vielä kestää aikansa ennen kuin ne kukkivat täällä meidän pihamaalla. Tänään näin pienen pieniä sinivuokon nuppuja kukkapenkissä. Talvi on voitettu.
AntwortenLöschenHerkullinen, yksinkertainen parsaresepti.
Meillä ei syödä juurikaan parsaa, kun en pidä siitä hollantilaiskastikkeen ja kinkun kera. Mutta nytpä taidan kokeilla tuota reseptiäsi. Se kuulostaa hyvältä.
AntwortenLöschenJa voi, kun Sinulla on itsellä pihassa kieloja. Niiden tuoksu on tosi ihanaa. Tulee lapsuus mieleen.
Clarissa: hepatica nobilis on yhtä ihana kukka kuin convallaria majalis, vaikka ei tuoksukaan. Kappas vaan kun aivot on rekisteröineet noita latinalaisia nimiä. Nykyajan nuorten ei kai enää tarvi kerätä kasveja.
AntwortenLöschenMaija: miten joku voi olla pitämättä parsasta!?
Pidämme parsasta, mutta tuo yhdistelmä kinkku ja holl. kastike ei minun makuuni sovi. Kunhan olen kokeillut reseptiäsi, kerron, kuinka hyvää parsa oli.....
AntwortenLöschenParsaa, nam! Syötiin just viikko sitten anopin luona tämän vuoden ensimmäiset.
AntwortenLöschenkato nyt tätäkin: ai sinäkin tykkäät
AntwortenLöschenKiitti hajuvesimerkki vinkistä! :)
AntwortenLöschenPitää nuuskia ensi kerran kemikaaliossa, ja kerron jos on tosiaan kielon hajuista :)
MaaMaa: Taidan nuuskia itsekin.
AntwortenLöschen