Donnerstag, 23. April 2009

Feikkiä

Tietysti Kiinassa joutuu jo tahtomattaankin jonnekin feikkimarkkinoille ja niin kävi meillekin. Inhoan aina feikkiä, jos on kyse suomalaisten tuotteiden kopioinnista, mutta jostain ihmeen syystä ostettiin muutamalla eurolla miehelle paitoja ja farkut ja mulle käsilaukku ja t-paita. Ystävämme X. on niin hyvä tinkimään, että on vaikea jättää ostamatta, vaikka huono omatunto kolkuttaakin. Kovin vaikeaa oli saada myyjiä tajuamaan, että meille ei ole se merkki tärkeä vaan päinvastoin mies katsoi aina labelia kriittisesti miettien olisiko valmis pitämään paitaa, vaikka siinä lukee GANT. (Eilen illalla se jo kynsisaksien kanssa yritti saada niitä lappuja irti paidasta.) Myyjät luuli aina, että merkki oli meidän mielestä liian pienikokoinen ja alkoivat tarjota paitoja, jossa luki isommalle firman nimi.


Feikkien huippu oli yhdessä ihanassa puutarhassa: siellä oli kiinnitetty puuhun muovisia kukkia ja todella niin hyvin, että me ei maallikkona sitä olisi huomattu. Hämäykseksi oli sitten vielä maahan ripoteltu vähän terälehtiä.

7 Kommentare:

 1. Yksi lause ylitse muiden! Se on sulkeissa ja alkaa sanoilla "Eilen illalla.."
  Aivan ihana! *huoh* :)

  AntwortenLöschen
 2. Niita feikkeja tosiaan oli tarjolla huimat maarat. Me lennettiin pariisin kautta mennen tullen ja Ranskassahan voi saada huimat sakot jos kantaa jotain feikkitavaraa mukanaan! ...
  HongKongista ostettiin aikanaan feikki-rolexit ihan vitsilla, muuta feikkia en o ostanu ikina.

  Tosiaan kaiken huippu tuo feikkikukkainen kirsikkapuu! :D :D

  AntwortenLöschen
 3. Nurkkalintu: joo, sellainen mies tässä huushollissa on
  MaaMaa: kyllä ne Saksassakin joskus tutkii tullissa, mutta nyt onneksi vielä nukkuivat tullimiehet, kun tulimme puoli kuudelta aamulla perille. Meidän kaveri kyllästyi HongKongissa aikanaan (P)rolexien myyjiin ja kekkas kysyä, onko ne aitoja ja kun myyjä vannoi, että tietenkin ne on aitoja, hän sanoi haluavansa feikkejä eikä myyjä sitten enää kehdannut myöntää, että ne onkin feikkejä ja jätti heidät rauhaan.

  AntwortenLöschen
 4. Kellarin kaapissa roikkuu vieläkin aikoinaan Kiinasta ostettu feikkiuntuvatakki. Käytin sitä kauan, mutta silkkiset alusvaatteet, joitin ostin monetkin, olivat auttamatta ihan liian pienet meikäläisen vartalolle...

  AntwortenLöschen
 5. kato nyt tätäkin: meistä tuntui siltä, että ne ovat alkaneet valmistamaan vähän isompiakin kokoja, kun ulkomaalaiset turistit ja kysyntä on lisääntynyt. Mieheni on 188cm eikä ollut mikään ongelma löytää hänelle vaatteita.

  AntwortenLöschen
 6. Kiva lukea reissustanne monen postauksen verran. Olikohan siihen feikkipuuhun suihkutettu jotain tuoksuakin... :)

  AntwortenLöschen
 7. Susadim: kyllä se ihan kiinalaiselta muovilta tuoksui

  AntwortenLöschen