Freitag, 29. Mai 2009

Ihmeellinen ilmiö

Eilen aamulla kävi hienosti, kun naapurin nunnavieras tuli kysymään, voisiko käyttää meidän tietsikkaa, hänellä kun on paljon hommia luostarikoulun aurinkokennohankkeen kanssa. Tässä hän (79v nunna Tansanian puskasta) sitten istui monta tuntia minun „työpaikallani“ ja jongleeras sähköpostien, excel-taulukkojen ja PDF-tiedostojen ja ties minkä kanssa kuin tietoteknikko konsanaan.Parasta asiassa oli se, että meikäläinen ei päässyt nettiin ja joutui tekemään jotain hyödyllistä: tyhjensin vaatekaappia vaatekeräykseen. Ja jälleen kerran totesin, että on ihmeellinen ilmiö, että ostan niin kamalan vähän vaatteita, mutta silti kaapit on täynnä ja nytkin tuli kasaan kolme isoa kassillista bleisereitä, paitoja, housuja, puseroita pois heitettäväksi. Lisääntyyköhän vaatteet itsestään kaapissa? Vähän epäilen sitä, sillä siellä oli aika paljon samannäköisiä eli ilmeisesti perillisiä on syntynyt kaapin pimeydessä.

Muutakin sain aikaiseksi:
- Peruutin päivälehden tilauksen kesäkuun lomaviikolle tai en oikeastaan peruuttanut, vaan täällä on mahdollisuus tehdä lahjoitus niin että lehti menee loma-ajan sairaalaan tai vanhainkotiin luettavaksi, mikä on mielestäni fiksu juttu.
- Kirjoitin menulistaa sunnuntain helluntaibrunssille. Meitä on ilmeisesti kahdeksan aikuista tai kymmenen (jos tiedän, että kaikki kahdeksan aikuista ja yksi 3v napero ovat terveitä ja uskallan kutsua myös Ginan, jonka immuunisysteemi on kemoterapian takia heikko).
- Tutkin sääkarttaa brunssin takia. Uskoiskohan ennustetta, että on tulossa +25° C ja voitais istua ulkona???

Hauskaa viikonloppua!

20 Kommentare:

 1. No onpa tosiaan aikaansa seuraava 79 vuotias ja vielä millä asuintaustalla, wau!

  Onpa hieno juttu tuo lehtien lahjoitusmahdollisuus lomien ajaksi!!

  AntwortenLöschen
 2. "Parasta asiassa oli se, että meikäläinen ei päässyt nettiin ja joutui tekemään jotain hyödyllistä", ;D ;D, laheta hanet meillekin kayttamaan konetta!

  AntwortenLöschen
 3. mizyéna: mahtava täti ja tietää kaiken maailman asioista. Se lehtien lahjoitusmahdollisuus on tosi hieno juttu. Ennen me aina peruutettiin lehden tulo loman ajaksi, nyt lähetän vain sähköpostilla lahjoitusviestin ja lehti menee hyvään tarkoitukseen
  Susa: Pistän nunnelin lentsikkaan. Menetkö kentälle vastaan?

  AntwortenLöschen
 4. I love the photo. Tried to understand the automatic translation into English too.
  Nice to meet you (via Yaelian).
  Shalom from Jerusalem.

  AntwortenLöschen
 5. Niin ne nunnat nykyään:) Samalla tavalla meidän naapurissa asuvat nunnat näppäilevät tietsikkaa ... osaavat todellakin enemmän kuin moni muu.
  Sä sait tehokkaasti kulutettua senkin ajan,mä teen ton kaappien siivouksen pari kertaa vuodessa ja kyllä sitä turhaa vaatetta kertyy!!!

  Mukavaa helluntailounasta:)

  AntwortenLöschen
 6. Aikamoinen täti tuo nunna!Hih, mitäköhän hyödyllistä mäkin keksisin ,jos en pääsisi pitkään aikaan nettiin..
  Täälläkin muuten, ainakin mun lehden suhteen, on ihan sama lahjoitusjuttu, eli menee kuntoutussairaalaan täällä,jos menee lomalla, siis itse päätettävissä tietenkin. Hieno idea tosiaankin.

  AntwortenLöschen
 7. Dina: nice to see you here. This nun is really amazing and when she tells us stories about her life in Africa, it is more fascinating than a Hollywood movie. Shalom to Jerusalem.
  finkinja: ai teilläkin on nunnia. En ole ennen tajunnutkaan, että Kroatiassa on katolisia. Onnistunutta Zagrebin matkaa ja terveisiä miehellesi.
  Yaelian: uskomaton täti, tänään taas tutki tässä netistä valuuttakursseja ja teki laskelmia projektistaan.

  AntwortenLöschen
 8. Vau mikä tietotekniikkanero 79vee!

  Ja tosi hyvä että sait kaapit järjestykseen. Mä kanssa epäilen, että vaatteet sielä pimeässä lisääntyy, tai ainakin liikuskelee ja käpertyy sykkyrään, kun niin tursuavat kun kaapin avaa.
  Mullakin ois paljon kierrätykseen vietävää, pitääkin ottaa tehtäväksi käydä ne läpi tässä joku päivä.

  Iloista viikonloppua ja pitäkäähän mukava helluntaibrunssi!

  AntwortenLöschen
 9. Shalom Allu. Kiitos for your visit. You are welcome any time.
  I spent some time in Finland and love it very much.

  AntwortenLöschen
 10. Meillä on mies käsittääkseni lahjoittanut johonkin vankilaan, mahtaakohan Süddeutschella olla vain tuo mahdollisuus tai vaihtoehtojakin, en nyt tiedä.
  Ja, vaatteita on kaapissa, vaan vain vähän sellaisia, joista tykkään. Siinä sitä sitten seisotaan ja harmitellaan, ettei oo mitään päälle pantavaa...

  AntwortenLöschen
 11. MaaMaa: nunna osaa enemmän kuin minä, mikä sinänsä ei ole kyllä taito
  kato nyt tätäkin: ei sieltä kaapista koskaan sopivaa löydä ja sitten aina kiirellä kauppoihin, kun tulee jonnekin meno eikä ole mitään päällepantavaa (Kirjoitetaanko se yhteen? Huh, osaan saksan ortografian paremmin kuin suomen. Mitähän se kirlah musta aina ajatteleekaan?)

  AntwortenLöschen
 12. Mahtavan osaava nunna!
  Mulla on sitten erilaisia nuo vaatekaapit, niissä vaatteet ei lisäänny, mutta kutistuu...

  AntwortenLöschen
 13. Uskomaton tätsy tuo nunna! Vilkutuksia hänelle :) Olisipa täälläkin tuollainen lehti systeemi, aivan loistavaa!

  Mulla on kai joku kevätsiivous wimma tai muuten vaan heittää...siivoilen joka päivä kaappeja ja aina löytyy kassikaupalla roskiin/kierrätykseen menevää vaatetta ja muuta tavaraa. Miksi ihmeessä ihmisen pitääkin omistaa näin paljon kaikkea ja vieläpä tarpeetonta? Mieluusti eläisin paljon askeettisemmin.

  AntwortenLöschen
 14. Susadim: mä jotenkin ihailen meidän kiinalaisia ystäviä, jotka on viimeiset kymmenen vuotta asuneet aina kalustetussa asunnossa eivätkä omista muuta tavaraa kuin omat vaatteet, stereot, läppärit ja vanhat valokuvat. Silloin on helppo muuttaa muualle.

  AntwortenLöschen
 15. Unohdin: tuollaista lehtilahjoitusta en tähän asti tuntenut, täytyykin ottaa selvää, onko meidänkin lehdellä semmosta, tosin pitempää lomaa ei ole näköpiirissä.

  AntwortenLöschen
 16. Meillä oli myös lähisukulaistäti, joka oli jo yli 80 vuotias ja oli ottamassa selvää, minkälaisen tietokoneen hankkisi."Rambolla", rakkaalla autollaan hän hurjisteli pitkin Hesaa, vaatteet hankittiin Pariisista ja muilta matkoilta, suunnitelmissa oli jokavuotinen monen viikon matka Kyprokselle ja sitten yhtäkkiä olikin kaikki loppu. Hän sai sydänkohtauksen kotonaan eikä ehtinyt tulla vanhaksi koskaan.

  AntwortenLöschen
 17. Kerrassaan oiva päivä! :)
  Ja kommenttilootakin toimii hyvin.

  Mun vaatekomerossa kaikki kutistuu, ei lisäänny, ellei nyt sitten kesällä.

  Iloista viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 18. Hauska ja mielenkiintoinen postaus :)

  AntwortenLöschen