Dienstag, 5. Mai 2009

Paistettua parsaa

800g parsaa
130g nauhamakaronia
60g voita
1 rkl öljyä
2,5 dl kermaa
½ tl sokeria
mustapippuria myllystä
suolaa

Kuori (valkoinen) parsa, halkaise pituussuunnassa ja leikkaa sitten 6 cm pituisiksi paloiksi. Sulata voi isossa paistinpannussa, lisää sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lisää öljy ja parsapalaset ja kypsennä noin 15 min. (saa ruskistua vähän). Mausta suolalla ja pippurilla. Kun parsa on „al dente“, lisää kerma ja keitetyt nauhamakaronit, anna kuumentua ja tarjoa joko sellaisenaan tai paistetun possunfileen kanssa.
Annos on 2 hengelle.

Kommentare:

  1. Hannele: sinäpäs olet nopea

    AntwortenLöschen
  2. Nam! Juuri eilen luin jostain toiseta en muista mistä blogista paistetun parsan herkullisuudesta, ja tänään marketissa seisoin monien parsakimppujen edessä ja mietin kyllä/ei. No ensi kerralla sitten.....

    AntwortenLöschen
  3. Yaelian: helppotekoista ja hyvää. Ekalla kerralla laitoin vahingossa sokeria ruokalusikalla ja ruoka oli ällöttävää, mutta sitten tajusin, että kyse oli puolikkaasta teelusikasta.

    AntwortenLöschen
  4. Taidan olla niitä harvoja, jotka ei välitä parsasta. Ehkä kerran tai kaksi teen sesongin aikana...mutta tätä voisin kokeilla...

    AntwortenLöschen
  5. Jälleen hyvä parsaresepti.Hienoa sekin, että on nopea tehdä. Kiitoksia.

    AntwortenLöschen
  6. Soili: no, eihän sitä kannata pakottaa tykkäämään, onhan niitä muitakin ruokia
    Clarissa: sopii myös laktovegetaristille, n'est pas?

    AntwortenLöschen
  7. Tämänpäiväinen kattaus on vielä avoin. Onko joku pysynyt hengissä tuota reseptiruokaasi syötyään? Ajattelin vain, että voisin könytä aamulla lähikauppaan ostoksille...Voisin yllättää kullan sitten ruokapöydässä...

    AntwortenLöschen
  8. Äijänkäppyrä: hengissä ollaan edelleenkin

    AntwortenLöschen
  9. Nami!
    Taas yksi resepti talteen laitettavaksi :)
    Meillä mies on innostunut arkikokkailuun, joten harvemmin minä pääsen (?) lieden ääreen ... mutta kyllä se taas sitten muuttuu, kun hanin reseptit loppuu ;)

    Allu, tules poimasemaan blogistani palkinto kunhan kerkiät :)

    AntwortenLöschen
  10. Nam, kuulostaa hyvältä! Pitää ehdottomasti kokeilla, meillä tykätään parsasta. Kiitos :)

    AntwortenLöschen
  11. Sennie: ainakin meille maistui

    AntwortenLöschen