800g parsaa
130g nauhamakaronia
60g voita
1 rkl öljyä
2,5 dl kermaa
½ tl sokeria
mustapippuria myllystä
suolaa
Kuori (valkoinen) parsa, halkaise pituussuunnassa ja leikkaa sitten 6 cm pituisiksi paloiksi. Sulata voi isossa paistinpannussa, lisää sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lisää öljy ja parsapalaset ja kypsennä noin 15 min. (saa ruskistua vähän). Mausta suolalla ja pippurilla. Kun parsa on „al dente“, lisää kerma ja keitetyt nauhamakaronit, anna kuumentua ja tarjoa joko sellaisenaan tai paistetun possunfileen kanssa.
Annos on 2 hengelle.
paistettu...
AntwortenLöschenHannele: sinäpäs olet nopea
AntwortenLöschenNam! Juuri eilen luin jostain toiseta en muista mistä blogista paistetun parsan herkullisuudesta, ja tänään marketissa seisoin monien parsakimppujen edessä ja mietin kyllä/ei. No ensi kerralla sitten.....
AntwortenLöschenYaelian: helppotekoista ja hyvää. Ekalla kerralla laitoin vahingossa sokeria ruokalusikalla ja ruoka oli ällöttävää, mutta sitten tajusin, että kyse oli puolikkaasta teelusikasta.
AntwortenLöschenTaidan olla niitä harvoja, jotka ei välitä parsasta. Ehkä kerran tai kaksi teen sesongin aikana...mutta tätä voisin kokeilla...
AntwortenLöschenJälleen hyvä parsaresepti.Hienoa sekin, että on nopea tehdä. Kiitoksia.
AntwortenLöschenSoili: no, eihän sitä kannata pakottaa tykkäämään, onhan niitä muitakin ruokia
AntwortenLöschenClarissa: sopii myös laktovegetaristille, n'est pas?
Parfaitement!
AntwortenLöschenTämänpäiväinen kattaus on vielä avoin. Onko joku pysynyt hengissä tuota reseptiruokaasi syötyään? Ajattelin vain, että voisin könytä aamulla lähikauppaan ostoksille...Voisin yllättää kullan sitten ruokapöydässä...
AntwortenLöschenÄijänkäppyrä: hengissä ollaan edelleenkin
AntwortenLöschenNami!
AntwortenLöschenTaas yksi resepti talteen laitettavaksi :)
Meillä mies on innostunut arkikokkailuun, joten harvemmin minä pääsen (?) lieden ääreen ... mutta kyllä se taas sitten muuttuu, kun hanin reseptit loppuu ;)
Allu, tules poimasemaan blogistani palkinto kunhan kerkiät :)
MaaMaa: kiitti kunniasta!!
AntwortenLöschenNam, kuulostaa hyvältä! Pitää ehdottomasti kokeilla, meillä tykätään parsasta. Kiitos :)
AntwortenLöschenSennie: ainakin meille maistui
AntwortenLöschen