Samstag, 23. Mai 2009

Torstain linssikeitto

Tätä herkullista linssikeittoa saimme torstaina ystäviemme luona. Resepti on neljälle hengelle.

250g vihreitä Le-Puy-linssejä
2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
3 rkl kasvisöljyä
1 rkl punaista currytahnaa
4 dl kookosmaitoa
5 dl kananlientä
1 kaffirlimetin lehti
150g pieniä katkarapuja
1 kypsä mango
1 nippu korianteria
4 kevätsipulia
suolaa, mustapippuria myllystä, ripaus sokeria

Pese linssit ja kiehauta niitä vedessä 5 min.ja huuhtele kylmällä vedellä.
Kuori salottisipulit ja valkosipuli ja leikkaa pieniksi paloiksi.
Pane pannuun 1-2 rkl öljyä ja kuullota sipulit. Lisää currytahna ja kuumenna sekoittaen.
Lisää linssit, kookosmaito ja kananliemi.
Lisää kaffirlimetin lehti ja anna keiton kiehua kunnes linssit on pehmeitä.
Paista katkaravut nopeasti molemmin puolin lopussa öljyssä.
Kuori mango ja leikkaa kuutioiksi.
Pese, kuivaa ja pilko korianteri.
Pese kevätsipuli ja leikkaa hyvin ohuiksi renkaiksi.
Kun linssit ovat kypsiä, mausta keitto.
Ota keitto liedeltä, lisää katkaravut, mangokuutiot, korianteri ja sipulirenkaat.

7 Kommentare:

  1. Kiitos reseptistä! Tykkään linssikeitosta, jota syön vain talvisin, mutta tuo antamasi aasialainen linssikeitto kiinnostaa kovasti,siinä onkin sellaisia aineksia joista tykkään!

    AntwortenLöschen
  2. En tiedä kuinka monella eri tavalla olen keittänyt linssikeittoa. Yleensä ne ovat olleet herkullisia ja luulen, että lisään tämän listan jatkoksi.
    Kaffirlimettiä en nyt saa ensihätään,joten pitää pärjätä ilman. Erikoista on katkaravut linssin kanssa. Jännä ohje.

    AntwortenLöschen
  3. Linssejä en pitkään aikaan. Kananlientä ja katkarapuja... mä käytän usein vihanneslientä.

    AntwortenLöschen
  4. Ai kun kiva, uusi linssiohje, meillä tykätään kaikenlaisista linsseistä. Usein teen punaisista linsseistä ja kookosmaidosta.

    AntwortenLöschen
  5. Linssikeitto on hyvää, en vain ole koskaan tehnyt itse. Mutta tämä resepti pitää panna talteen...

    AntwortenLöschen
  6. Yaelian: kai ne keitot enemmän talviruokaa on, mutta maistuihan tuo toukokuussakin
    Clarissa: siis syötkö katkarapuja?
    Hannele: minäkin käytän oikeastaan aina vihanneslientä, luki reseptissä sitten kana kala tai liha.
    Soili: mäkin olen tehnyt aasialaisen linssikeiton ennen aina punaisista linsseistä
    kato nyt tätäkin: kannattaa kokeilla

    AntwortenLöschen