Freitag, 26. Juni 2009

(Kesä)tuulen varjossa

Eilisessä DIE ZEIT-lehdessä oli suosituksia kesälomalukemiseksi, mutta en nyt tällä hetkellä suosituksia tarvitse, kun sain vihdoinkin aikaiseksi alkaa lukea Tuulen varjossa. Jo viisi vuotta sitten sitä kehui Saksan entinen ulkoministeri Joschka Fischer kirjallisuusohjelmassa telkassa ja meillä on ollut se kirja jo usean vuoden ja mies on tyrkyttänyt sitä minulle, mutta en ole jostain syystä ottanut sitä käteeni, mutta nytpäs otin, enkä helposti haluakaan kädestä laskea, niin sen koukkuun jäin.


On se tunne, että nyt on vasta oikein kesä, kun on lämmintä ja saa istua iltaisin pitkään terassilla (Saksan oloissa) valoisassa kesäillassa, mutta kun katsoin kylppärin ikkunasta ulos, näin jotain kamalaa: pihlajanmarjat ovat hyvää vauhtia muuttumassa punaiseksi. Niin paljon kuin niistä punaisista marjoista pidänkin, se on aina muistutus siitä, että kesä alkaa kääntyä syksyä kohti. Vaikka juurihan se vasta alkoi!


Huomenna ajellaan Belgiaan Bruggeen tapaamaan suomalaisia ystäviä, jotka ovat siellä muutaman päivän kaupunkilomalla. Olimme siellä lokakuussa, mutta se on niin ihana kaupunki, että sinne jaksaa mennä vaikka kuinka usein ja on ihana taas tavata lapsuudenystävää. Sunnuntai-iltana ajellaan sitten taas takaisin kotiin. Mutta sitä ennen grillataan tänä iltana vieraille valkosipulin kanssa marinoitua lampaan filettä ja Bratwurstia, jota tarjotaan perunarucolasalaatin ja oikein kylmän italialaisen roseeviinin kanssa ja jälkiruokana on basilikaminttusorbettia. Nam nam!
Bon weekend!

11 Kommentare:

 1. Ihana menu illalle! Vesi herahti kielelle :)
  Mukavaa reissua Belgiaan, ihanaa tavata ystäviä!

  Bon weekend ma ami :)

  AntwortenLöschen
 2. Voi, kun aina annat vinkkejä niin mielenkiintoisista kirjoista. Taas kasvaa pino yöpöydällä.
  Hauskaa viikonloppua ystävien kanssa mon amie *toivoo pilkunviilaaja*:)

  AntwortenLöschen
 3. Hannele: voin suositella
  MaaMaa: Merci! Clarissa tuossa viilaa pilkkua eli tahtoo sanoa, että kun ami alkaa aalla, pitää feminiinistä huolimatta sanoa mon.
  Clarissa: äääätsch, etpäs huomannut kaikkea, sillä minä olen amiE vai luulitko mua äijäksi?

  AntwortenLöschen
 4. Mitä E:tä en huomannut. Je ne comprends pas *ihmettelee ikuinen kieliopiskelija*

  AntwortenLöschen
 5. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: olen aivan sekaisin ja varmaan rillit rasvassa, kun paistelen välillä keittiössä Välimeren kasviksia ja oliiviöljy senkun räiskyy. Ilmeisesti katsoin tuota MaaMaan ami-sanaa ja luulin sitä sun tekstiksi. Sorry, sorry, mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

  AntwortenLöschen
 7. Olkoon nyt ma ami, mon ami tai mon amie, pääasia että ystävällämme Allulla on hauska viikonloppu!

  AntwortenLöschen
 8. Hauskaa ajelua Bruggeen!
  Hauskaa kaikkea muutakin! :)

  AntwortenLöschen
 9. Sain tuon kirjan pari vuotta sitten lahjaksi, ja hyvä, kun sain, en olisi varmaan ostanut itse. Koukuttava kirja!

  En voi mitään, punaiset pihlajanmarjat on syksyn merkki, ainakin minulle. Meidän pihalla on vain yksi puu, ja marjojahan siellä. Onneksi eivät ole vielä punaisia.

  Hyvää reissua!

  AntwortenLöschen
 10. Nurkkalintu: kiitos vaan, ajelu nyt ei välttämättä ole niin hauskaa, jos on paljon liikennettä tai jos ei ole paljon, kuski ajaa mun makuun liian lujaa
  kato nyt tätäkin: en minäkään ehkä olisi sitä kirjaa itse ostanut, hyvä että mies osti

  AntwortenLöschen