Freitag, 5. Juni 2009

Lähdössä

Naapurin herttainen nunna lähti paluumatkalle Afrikkaan laukussaan kahdet isot pensassakset ja yksi harava luostarin puutarhaa varten, sellaisia kun ei kuulemma Tansanian puskasta löydy. On siinä kantamista hentoiselle nunnalle muiden matkatavaroiden lisäksi. Hän kertoi kulkevansa kotonaan paljon polkupyörätaksilla (nimeltään boda boda), joka on tavallinen polkupyörä, jonka tarakalle on pistetty jonkinlainen tyyny istuimeksi ja siinä tämä vanha nunna sitten istuu säädyllisesti poikittain niinkuin entisaikaan naiset hevosen selässä ja musta mies polkee ja kuljettaa hänet turvallisesti seuraavalle bussipysäkille erittäin edulliseen hintaan.
kuva täältä
Pyöräilemään lähtee tämäkin täti ja on jonkun verran treenannut, että saisi tuollaiset siivet kuin Picasson pyöräilijä ja toivoo, että Burgundin kukkulat eivät tuottaisi suurempia ongelmia. Tänään iltapäivällä heitetään kamppeet autoon ja siitä sitten vain autobaanalle kohti Luxemburgia ja sieltä edelleen Ranskaan. Ensimmäinen etappi on ilmeisesti joko Metz tai Nancy ja lauantaina tapaamme baijerilaiset ystävämme Beaunessa, josta alkaa varsinainen pyöräreittimme.

kuva täältä


Villahousut on pakattu mukaan, sillä sääkartta ei lupaa kovin hyvää ilmaa ensi viikoksi. Peukut pystyyn, ettei sataisi aivan koko aikaa. Paluumatkalla poiketaan vielä kahdeksi päiväksi Elsassiin ja sinne koukataan Zürichin kautta, kun miehellä on siellä joku tärkeä työjuttu. Onneksi hänellä on serkkuja ympäri Eurooppaa ja niinpä minä tapaan sillä aikaa Susanne-serkun Zürichissä. Au revoir!

5 Kommentare:

 1. Kuulostaapa niin mukavalta reissulta villahousuineen kaikkineen :) Mä olen pyöräillyt Porvoosta Jyväskylään ja sen jälkeen en sitten ole pyörän penkkiä kuluttanutkaan...

  Hauskaa matkaa! Naura ja laula, se antaa siivet silloin kun polkeminen takkuaa :)

  AntwortenLöschen
 2. Plkupyöratakseja Göteborgissakin,
  enemmän riksan näköisiä. Moottoripyöriäkin.

  AntwortenLöschen
 3. Au revoir! Bon Voyage!

  Ihana reitti, varmasti tosi upeita maisemia :) Ja kivaa päästä tapaamaan serkkuja ja ystäviä

  Kyllä se nunna on mun uus idoli!
  Mummuni on toinen idolini. Terästä! Elämäniloa! Ja herkkyyttä!

  AntwortenLöschen
 4. Nunnalle lähetän rukousten siivin siunauksen ja varjeluksen toivotukset!

  SAMOIN TEILLE!
  HAUSKAA (villahousu)MATKAA!

  AntwortenLöschen
 5. Ootte varmaan jo moottoritiellä menossa, hyvää matkaa ja antoisia pyöräilyreittejä - pidän peukkuja sään puolesta!

  AntwortenLöschen