Freitag, 3. Juli 2009

Pöytävarauksia otetaan vastaan

Tervetuloa Allun terassille tänä iltana kello 19. Säätiedotuksen mukaan lämpö nousee yli +30°C, mutta meillä on sekä markiisi että auringonvarjo suojaamassa liialta auringolta.
Tarjolla on alkupalana kylmä jugurttikatkarapukeitto tällä reseptillä:

30g salottisipuleita
1 pihvitomaatti
1 rkl öljyä
ripaus sokeria
2,5dl kasvislientä
450g luonnonjugurttia
1,25 dl kermaa
mustapippuria myllystä
suolaa
nippu tilliä
250g katkarapuja
4 tl ranskankermaa

Silppua sipulit.
Leikkaa tomaatti isohkoiksi palasiksi.
Paista sipulit ja tomaattipalat öljyssä.
Lisää sokeri ja kasvisliemi. Keitä noin 10 min.
Siivilöi hienon siivilän läpi ja anna jäähtyä.

Sekoita joukkoon jugurtti ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla.
Hienonna tilli ja lisää 2/3 siitä keittoon.
Jaa keitto neljälle lautaselle ja koristele katkaravuilla ja teelusikalla ranskankermaa ja lopulla tillillä.



Pääruokana on Allun legendaarista lampaanfilettä grillistä ja sen kanssa yrttiryyditettyä perunaa ja isoja valkoisia papuja tomaattikastikkeessa.

Jälkiruokana suklaasouffle vaniljajäätelön kanssa.



Allumiehen viinikellari tarjoaa loistavia ranskalaisia ja italialaisia viinejä.
Tervetuloa♥

13 Kommentare:

  1. Kiitos, kiitos! Tultaisiin mielellään, mutta kun lasten koulussa on tänään kesäjuhla, ja siellä menee yleensä niin kauan...

    AntwortenLöschen
  2. kato nyt tätäkin: no voi harmi, ettette pääse. Viel Spass kesäjuhlassa!

    AntwortenLöschen
  3. Kiitos kutsusta, mutta valitettavasti emme pääse tulemaan, kun tuo isäntäkään ei ole tullut vielä kotiin enkä yksin viitsi lähteä. Jos nyt kuitenkin muutan mieltäni ja tulen myöhemmin illalla niin voisitko pistää sivuun vähän sitä suklaasoufflea.
    Sinulle tulee kiireine päivä tänään, arvaan.

    AntwortenLöschen
  4. Clarissa: mahdoton pyyntö tuo souffleen sivuun pistäminen, sillä tulossa on yksi kaveri, joka ei malta olla syömättä toistenkin annoksia ja sitten makaa sohvalla ja ähkyy. Onpas isäntä nyt hassu, kun ei ole vieläkään tullut takaisin.
    Kiire päivä tulossa sen takia, että pitää nyt lähteä keskikaupungille gynelle vuositarkastukseen ja vielä tällaisellä helteellä, huh huh!

    AntwortenLöschen
  5. Katkarapuja ja lampaanlihaa en syö, mutta pärjään kyllä mainiosti suklaasoufflen ja viinin voimalla...Olet sä kyllä melkoinen emäntä, ihania tarjoiltavia sulla aina!

    AntwortenLöschen
  6. Olen jo matkalla kentalle!!
    Jaa nyt kuule tietokonekin toihin auki tahan kommenttiruudulle, kun niin kiire lahtea...

    AntwortenLöschen
  7. ...palasin viela sanomaa, etta kun paasen sinne niin mun jaljilta ei jaa kenellekaan mattimyohaselle tarjottavaa!

    AntwortenLöschen
  8. Mä olisin heti tulossa tuota keittoa syömään....mutta kun on täytyy muutenkin kohta palata sinne etelän kuumuuteen,niin enpä taida ehtiä ...

    AntwortenLöschen
  9. Enpä taitais ehtiä enää kuin privaattikoneella, mutta hauskaa iltaa Teille, hyvät on sapuskat.

    AntwortenLöschen
  10. Susadim: no pitää tehdä muutama ylimääräinen souffleannos
    MaaMaa: lentokentältä pääset meille suoraan sähköjunalla S13
    Yaelian: kylmä jugurttikeitto sopis Israelinkin lämpötiloihin
    Soili: kiitos, toivotaan, että vieraatkin on tyytyväisiä

    AntwortenLöschen
  11. Kiitos, ehdin paikalle vain blogin kautta.
    Nam! :)

    Hauskaa iltaa Allun terassille!
    Huomiseksi toivotan iloista lauantaita ALLULLE! :-)

    AntwortenLöschen
  12. Voi ei, luin sähköjunan väärin 513 eikä S13 ja nyt olen ihan pihalla ja myöhässä ja kaikki varmaan jo mennyt ja kellokin on vaikka mitä ja ...
    ILOISTA ILTAA herkkujen parissa!

    AntwortenLöschen
  13. Nurkkalintu: toivottavasti maistui bloginkin kautta
    RouvaHoo: kävipäs hassusti, ensi kerralla olet kyllä sitten tarkkana

    AntwortenLöschen