Donnerstag, 2. Juli 2009

Vuokralaiset lähti

Saksassa nimitetään nuoria, jotka eivät tahdo muuttaa kotoa pois, nimellä Nesthocker eli pesässä kökkijäksi. Monet asuvat vielä kolmikymppisenä äidin hoiveissa. EU:n tilastojen mukaan vuonna 2005 Euroopassa 66% tytöistä ja 78% pojista ikäluokassa 18-24v asui vielä kotona.
Minä olin vuokrannut talitinteille pöntön ja oli sovittu, että lapset lähtevät kesäkuun loppuun mennessä ja mökki vapautuu, mutta näkyy olevan sama trendi linnuillakin eli vasta tänään päättivät muuttaa pois. Nyt ne söpöläiset harjoittelevat lentämistä ja lentelevät tuossa oksalta oksalle.


Eilen näkyi muitakin lintuja. Punarinta, joka rakensi pesänsä talomme seinän villiviiniin, tuli puolen metrin päähän katselemaan, kun leikkelin riippakoivun oksia roskikseen ja kaksi kertaa käväisi närhikin, istahti kerran tinttien pöntön päälle ja toisella kertaa puun oksalle.

kuva täältä

17 Kommentare:

 1. Lintujen tarkkailu on kivaa. Ihan bongailuksi en kai voi kutsua, mutta lintukirjan, kiikarin ja BirdLife:n jäsenyyden verran kiinnostusta löytyy.

  Ja btw, en ymmärrä miten kukaan voi asua mamman hoteissa kolmekymppisenä! Itse olen lentänyt pesästä heti peruskoulun jälkeen, nippanappa 16 täytettyäni. Minä kyllä käskisin lapseni muuttamaan ihan viimeistään 20-vuotiaana, jollei itse ymmärtäisi itsenäistyä...

  AntwortenLöschen
 2. Susadim: samoin minä, heti koulun loputtua oli tarve muuttaa pois, vaikka vanhemmat olikin aivan o.k.

  AntwortenLöschen
 3. Lintujen tarkkaileminen on minustakin mielenkiintoista. Asfaltin lapsi kun olen, niin mies on tuon minuun tartuttanut. Nyt raukka joutuu olemaan sairaalassa eikä saa herätä aamuisin konserttiin, joka on aivan mahtava.
  Että närhi, metsän lintu käy teillä vierailulla! Se tykkää teistä.

  AntwortenLöschen
 4. Clarissa: huh, sairaalassa, toivottavasti ei mitään vakavampaa. Meillä on täällä kanssa aina Vogelhochzeit ja kun puhun puhelimessa, vastapuoli kuulee aina linnunlaulua. Totta kai närhi tykkää meistä, kukas ei tykkäisi!

  AntwortenLöschen
 5. Olen käynyt silloin tällöin kurkkimassa tätä blogia, mutta en ole vielä uskaltautunut kommentoimaan. Minua jäi kiinnostamaan se sekoittuneiden masennuslääkkeiden ja kravatin tapaus! Ilmoititteko siitä postiin ja mitä sieltä vastattiin?

  Täällä tepasteli paljon lokinpoikasia kadulla, kun tulin aamulla töistä. Jotkut yrittivät lentää, mutta ei se vielä oikein onnistunut.

  AntwortenLöschen
 6. Sauerkraut: kiva, että nyt uskalsit kommentoida! Ei me sitten siitä asiasta ilmoitettu postiin, siitä olisi tullut aika byrokratia varmaan eikä olisi mitään auttanut. Kraka ei ollut niin uusi ja arvokas, että harmittaisi ja ne lääkkeet ei olleet alkuperäisessä pakkauksessa eli siinä oli nyt kyllä varmaan joku vaan halunnut antaa omistaan kaverilleen, ilman lääkäriä, mikä saattaa olla vaarallista. Hyviä vitsejähän siitä sitten syntyi. TaiNa ehdotti, että mieheni voisi suruunsa ottaa lääkettä ja meidän naapuri pelkäsi, että se toinen osapuoli saattaisi masennuksessa hirttää itsensä kravatilla. Huh huh, hankala juttu. Toivotaan, että toinen osapuoli selviää yhtä hyvin kuin mun mies!
  Sullahan on oikein perisaksalainen nimi.

  AntwortenLöschen
 7. Siihen kotona asumiseen on usein sellainenkin syy, että opintotukea ei ole tai että sitä saa vain hyvin harvat. Oma mieheni asui kolmikymppiseksi kotona (ja kiusaan sitä siitä toooosi paljon), opiskeli vasta oppisopimuskoulutuksen jälkeen, ja kierteli vähän maailmaa. Siskonsa "pääsi" vähän nuorempana muuttamaan kotoa, koska tuli kesken opintojen raskaaksi, eikä halunnut asua vauvan kanssa omien vanhemoiensa luona. Appivanhempani ovat maksaneet molempien lastensa opinnot, mutta eivät suostuneet maksamaan vuokrakuluja, kun kotona kerran oli tarpeeksi tilaa.

  AntwortenLöschen
 8. Mun mielestä jokaisen ihmisen pitäisi asua edes vähän aikaa ihan itse: hoitaa itse syömiset, kaupassa käynnit, pyykkäykset ja siivoamiset. Sitten kun osaa hoitaa itse omat asiat, voi alkaa hommia jakamaan jonkun muun kanssa.

  Mä muutin omaan kämppään heti lukion jälkeen 19vuotiaana. Asuin 6v ihan yksin. Sitten muutin tänne Dubliniin ja jaoin pari vuotta kämppää parhaan kaverin kanssa, kunnes muutin taas yksin asumaan. Ja nyt viimeset reilu 5 vuotta on jaettu hanin kanssa kotia :)

  Ihania tipusia ja lintuja! Upean läheltä olet päässyt ottamaan kuvia :)

  AntwortenLöschen
 9. Kivaa kun sulla on siellä lintuja vuokralaisina, niitä onkin kiva tarkkailla.TÄnään heräsin serkun mökillä ihanaan linnun viserrykseen....

  AntwortenLöschen
 10. kato nyt tätäkin: niinhän se usein on, mutta paljon tunnen sellaisia, joilla olisi varaa muuttaa omaan, mutta vanhemmat haluaa paapoa lapsia kotona ja nuoret nauttii valmiista ruoasta ja pestystä pyykistä
  MaaMaa: mäkin tunnen ihmisiä, jotka ei ole koskaan asuneet yksin ja säälin niitä
  Yaelian: sulla taitaa olla onnistunut loma. Hyvä, ettei me olla Suomessa, sillä se olisi takuu huonosta ilmasta. Suomalaiset kaverit kyselee leikillään , että milloin mä olen tulossa, etteivät sitten ota silloin lomaa.

  AntwortenLöschen
 11. Paketti tuli perille, kiitoksia! Kirjaa en ole vielä aloittanut ja suklaatkin odottelevat jotain erityishetkeä :D

  AntwortenLöschen
 12. ii: kiva, että tuli perille, vaikka suklaa on varmaan kärsinyt helteestä. Ensi arpajaiset täytyy varmaan pitää talvella.

  AntwortenLöschen
 13. Osa niistä ylihuolehtivista vanhemmista tekevät varmaankin siinä toivossa, että heistä pidetään sitten vanhempana myös hyvää huolta. Omat appivanhempani panevat ainakin toivonsa meihin. He ovat saaneet omilta vanhemmiltaa, ovat antaneet lapsilleen, hoitivat isomummoa (ja hoitavat nytkin, vaikka joutuivat laittamaan 94-vuotiaan hoitokotiin) ja toivovat saavansa samanlaista huolenpitoa aikanaan.

  Mutta, olen iloinen siitä, että olen maksanut itse omat opintoni. Anoppi on sanonut lääkäriksi koulutetusta tyttärestään, että kyllä sen pitäisi nyt tienata, kun siihen on niin paljon panostettukin. Nuoret lääkärit eivät taida nyky-Saksassa tienata niin kovia summia...

  AntwortenLöschen
 14. kato nyt tätäkin: juu, ilman muuta saksalaiset vanhemmat toivoo, että lapset hoitaa. Sellaista ajatusta ei mun vanhemmille olisi tullut ikinä mieleen. Ihailen ihmisiä, jotka pystyvät hoitamaan omaisia 24 tuntia vuorokaudessa pitämättä lomaa ja saamatta omaa aikaa, minä en siihen ikinä pystyisi. Lääkäreiden (alku)palkka on Saksassa tosiaan aika pieni, luulen, että Suomessa lääkärit tienaa suhteessa enemmän.

  AntwortenLöschen
 15. Me ollaan kanssa lintujen tarkkailijoita, lomalla sekä kotona - talon edeltäjäomistaja on istuttanut tähän tontille (liikaakin) puita, joihin usein poikkeaa lintuja. En ole esim. useinkaan nähnyt punatulkkua kesällä! Meillä pesi tänä vuonna etupihan riippapajussa mustarastas, mutta ne poikaset on aikoja sitten lähteneet pesästä. Takapihan pensasaidassa pesi peukaloinen, sitä me ei edes huomattu, kun se meni naapurin puolelta pesäänsä. Nyt meille on tähän lähistölle ilmestynyt korppi! Ei meinattu uskoa, ollaan aina luultu sitä niin harvinaiseksi, mutta ei se kai sitten olekaan, mutta ihme, että tulee tähän taajamaan.
  Tyttäreni asunnon lähellä Hampurissa on myös närhiä.

  AntwortenLöschen
 16. Söpö koto tintti-hyyryläisillä :)
  Meidän takapihalla käy närhi lähes päivittäin.

  AntwortenLöschen
 17. Soili: peukaloinen oli tässä joku vuosi sitten, mutta ei ole näkynyt
  Nurkkalintu: ai teilläkin närhejä, kauniita lintuja ovat. Tuohon pönttöön löytyy kyllä aina vuokralaisia, kun on siihen ei helposti pääse kissat tai oravat tai muut häiriköt. Ei se kyllä kamalan kaunis ole.

  AntwortenLöschen