Donnerstag, 6. August 2009

Konfityyriä




Harjoittelin eilen tehdä kiivistä ja sitruunasta konfityyriä, mausteena mm. vaniljasokeria. Laitoin huomattavasti vähemmän sokeria kuin netin resepteissä lukee ja ensi kerralla laitan ehkä vähän enemmän kuin nyt, mutta muuten on kyllä ihan syötävää, ainakin jos pitää sitruunasta ja minä pidän. Saavat elokuiset yövieraani maistella herkkuani paahtoleivän päällä.

6 Kommentare:

  1. Kiivi+sitruuna+vanilja=kuulostaa namilta!

    AntwortenLöschen
  2. Jonkin kylttyyri-illan päätteeksi voisi tosiaankin tuollainen konfityyri olla omiaan leivän päällä.

    AntwortenLöschen
  3. Yaelian: on namia
    Clarissa: kylttyyrin on ehdottomasti oltava mukana

    AntwortenLöschen
  4. Kiivistä en ole koskaan tehnyt, mutta sitruunanmakuista Lemon Curd olen joskus tehnyt. Sitä vaan ei kyllä paljon voi syödä. Syön hyyyvin vähän enää marmelaadeja, mutta omista mansikoista keitin ja toinen mistä tykkään, on Apfelgelee.

    AntwortenLöschen
  5. Soili: meillä ei syödä juuri lainkaan marmelaadeja, mutta innostuin Ranskassa vähän noihin exoottisiin, pitää vaan löytää niille syöjiä.

    AntwortenLöschen
  6. Blondi tààllà moi....Onneksi olit selventànyt tuon oudon sanan, muuten olisi jàànyt koko postaus ymmàrtàmàttà, heh!

    AntwortenLöschen