Dienstag, 4. August 2009

Piirakka uunissa


Elokuuksi Matkustajakoti Allu on saanut aika hyvin varauksia. Vieraita tulee sekä pohjoisesta että eteläisestä Saksasta ja valmistelut ovat jo meneillään. Tänään on uunissa luumupiirakka tällä pohjareseptillä (jossa ei ole lainkaan munaa):

300g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
75g sokeria
3 tl vaniljasokeria
veitsenkärjellinen suolaa
150g rahkaa
1 dl maitoa
1 dl (rypsi)öljyä
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää kaikki muut aineet ja sekoita nopeasti sähkövatkaimella. Levitä taikina pellille ( noin 30x40cm) ja päällystä esimerkiksi luumuilla tai aprikooseilla. Paista noin 40 min. +180°C.
(Tein itse vain puoli annosta pyöreään 26cm Ø vuokaan.)

Kommentare:

 1. Tällä hetkellä vielä matkustajakoti Allu, vähitellen ehkä hotelli Allu à la St. Raphael.
  Herkullista piirakkaa olet leipomassa vieraillesi. Saisipa täälläkin tuoreita aprikooseja.

  AntwortenLöschen
 2. Clarissa: siis mitä? Eikö Suomesta saa muka tuoreita aprikooseja??? Entäs persikoita ja nektariineja? Itäsaksalaiset eivät saaneet banaaneja. Kaipa teillä sentään niitä on myynnissä?! (:-
  Kai tätä hotelliksikin voisi nimittää. Käytän nyt tietenkin myös aina sitä mustaa pitkää esiliinaa, jota käytin Ranskassa, alles sehr professionell.

  AntwortenLöschen
 3. Ei tämä nyt DDR ole, mutta erittäin harvoin näkee aprikoosia kaupan tiskillä. Banaaneja on myynnissä runsain mitoin, samoin nektariineja ja persikoita:)Appelsiineistakaan ei pulaa ole,karambolaa löytyy, niin myös rambutania, guavaa, papayaa mutta kun minä haluan aprikooseja.Pitää kai sitten laittaa kuivattuja likoon.

  AntwortenLöschen
 4. Namin nakoinen piirakka sielta nakyy olevan tulossa.Minakin tavallaan muutun ensi viikolla majatalon pitajaksi,kun poika tyttoystavineen tulevat tanne kaymaan.

  AntwortenLöschen
 5. Yaelian: no sulla ei ole ainakaan mitään ongelmia ruoanlaiton suhteen, niin kreatiivinen kokki olet

  AntwortenLöschen
 6. Nam, luumuaika alkaa, mun tosin täytyy aina tehdä pullataikinapohjalle.

  AntwortenLöschen
 7. Soili: mun mielestä toi Quark-Öl-Teig korvaa hyvin pullataikinan.

  AntwortenLöschen