Mittwoch, 16. September 2009

NukkumattiNukkumatti on Saksassa Sandmännchen eli hiekkaukko, joka sirottelee hiekkaa lasten silmiin. Vuonna 1959 DDR:n televisio ehti pari viikkoa ennen luokkavihollisia lanseerata uuden lastenohjelman Sandmann, josta tuli niin suuri menestys, että se on yksi niitä vähiä asioita, joita Berliinin muurin kaatumisen jälkeen on jäänyt pysyvästi myös länteen. Tänä vuonna Sandmann täyttää 50v ja hänen kunniakseen posti on julkaissut nyt uusia postimerkkejä, joita sain eilen postista. Onnea hiekkaukolle♥
Sandmann-laulu löytyy tästä
ja Sandmann-lauluja eri kielillä löytyy tämän sivun oikeasta reunasta, tosin valitettavasti ei suomeksi mutta kokeilkaa vaikka latinaa.

Kommentare:

 1. Tuo Nukkumatti tuossa kuvassa on sama, mikä oli Pikkukakkosessa aina lopuksi heittämässä pumpulimaista unihiekkaa: muistan elävästi! :)

  Sandman se on myös englanniksi :)

  Onnea Nukkumatille synttäripäivänä! :)

  AntwortenLöschen
 2. Tämäkin on niin elävä lapsuudenmuisto. Kikalta (Kinderkanal) se taitaa tulla seitsemältä...

  AntwortenLöschen
 3. Nuo Nukkumatin nettisivut kuuluvat meidän neljä veen suosikkeihin ♥

  Pikkukakkosesta katsottiin aina ennen kun se Sandmann ajeli Trabantilla, kuuraketeilla ja muilla kulkuneuvoilla. Taisi mukana olla pienoista propagandaakin.
  Ja sitten kun hiekat oli heitetty luki Lasse Pöysti iltasadun,jota lapset valitettavasti eivät oikein osanneet arvostaa.

  AntwortenLöschen
 4. Olen outo, muistan melkein ulkoa:
  Nukkumatti, nukkumatti lasten
  illoin kulkee heittää unihiekkaa
  lasten leikit aika lopettaa on
  kun TV:n iltasatu alkaa

  Ilmankos vetäisinkin vahingossa parin tunnin päikkärit tuossa äsken.

  Heljä

  AntwortenLöschen
 5. Juuri eilen kuulin suru-uutisen, ettei Nukkumatti ole enää Pikkukakkosessa. Nauratti, kun asia selvisi ja olimme kaikki aivan pettyneitä :D

  AntwortenLöschen
 6. Muistanko väärin vai eikö ollutkin niin, että Itä- ja Länsi-Saksassa oli hieman erilaiset Sandmännchenit. Toisella oli parta, toisella ei.

  AntwortenLöschen
 7. MaaMaa: en ole koskaan tullut ajatelleeksi, että se on englanniksikin sandman. Kiitos onnitteluista, annan eteenpäin illalla, kun tulee hiekottamaan.
  kato nyt tätäkin: pitää varmaan illalla katsoa
  Clarissa: totta kai siinä propagandaa on aikanaan ollut, vaikka Sandmann pääsi kyllä kuulemma matkustelemaan länteen ja kävi mm. katsomassa Bremenin kaupunginmusikantteja, mutta palas aina kiltisti takaisin itäiseen paratiisiin.
  RouvaHoo: kivat kun rentouduit
  Susadim: aika järkytys varmaan
  Kirlah: nimenomaan eri Sandmännchenit ja itäisellä oli sellainen Ulbrichtin parta. Ihmeellistä tässä asiassa on se, että se DDR:n Sandmann tosiaan selvisi hengissä Saksan yhdistymisen jälkeen eli oli sitten ilmeisesti onnistuneempi.

  AntwortenLöschen
 8. Pikku Kakkosen Nukkumattia emme unohda. Lapset eivät halunneet saada unihiekkaa silmiinsä vielä niin aikaisin illalla ja tuli kiire peittää silmät ennen unihiekan lentoa. Minä usein unohdin peittää silmäni ja olisin ollut kypsä nukkumaan ennen lapsia :)

  Synttärionnea Nukkumatille!

  AntwortenLöschen
 9. Nurkkalintu: sellaista sattuu, että vanhemmat väsähtää ennen lapsia

  AntwortenLöschen
 10. Nostalgiaa täälläkin, vaikka en oikeasti kyllä muista mitään Nukkumatti-ohjelmasta muuta kuin sen laulun ja hiekanlennon, ehkä oli unihiekkaa jo silmissä :)
  Usassa en ole törmännyt Nukkumattiin tai Sandmaniin.

  AntwortenLöschen
 11. sennie: mielenkiintoista, ettei siellä tunneta nukkumatteja/sandmanneja. Pitäiskin kysyä meidän kiinalaisilta ystäviltä, onko Kiinassa sellaista.

  AntwortenLöschen
 12. Nukkumatti on sopo :)

  Nukkumatti, nukkumatti heittää... unihiekkaa.... lallatilaa ;) vai miten se suomalainen laulu meneekaan. vahan on ruosteessa ;) vaikka lasten kanssa laulellaankin ( tykkaavat enemman morko lauluista, morko se lahti piiriin etc ;) )

  AntwortenLöschen
 13. M'man: mun mies just eilen vihelteli Mörkö se lähtee piiriin, muistaa sen vielä kummipojan lauluista Suomessa kauan sitten.

  AntwortenLöschen