Sonntag, 20. September 2009

Syyskuinen lauantai

Kurpitsa-aika on alkanut ja meidän vihanneskaupan pihalla on vaikka minkä kokoista ja näköistä kurpitsaa ja olen jo kerran keittänyt taivaallista kurpitsakeittoani.


Eilen illalla meillä oli ystävämme Gina miehensä kanssa illallisella. Ginalla on maanantaina tämän vuoden kolmas leikkaus, kun kahden munasarjasyöpäleikkauksen jälkeen on ilmestynyt iso kysta, joka pitää poistaa. Gina toi ihanan kukkakimpun tuliaisiksi ja meillä oli kaikesta sairaudesta huolimatta hauska ilta.

Tarjosimme parmankinkun ja chilin kanssa paistettuja katkarapuja itse tehdyn peston ja pinaatti-tomaatti-härkäpapusalaatin kanssa.


Jälkiruokana oli lämmintä reblochon-juustoa viinirypälekastikkeessa, nam nam. (Kuva on keittokirjasta,kun unohdin ottaa valokuvan, mutta voin vannoa, että meidän lautanen oli aivan yhtä kaunis.

14 Kommentare:

  1. Minä käytän oikeastaan yksinomaan Hokkaido- ja Butternut-kurpitsaa nykyään. Hokkaidossahan on se hyvä puoli, ettei tarvitse kuoria. Minäkin söin eilen Hokkaido-homejuusto-valkoviinikastiketta kirjavan rusettipastan kanssa.
    Hienot sapuskat ja kattaukset teillä - ja todella ihastuttava kukkakimppu.

    AntwortenLöschen
  2. Soili: hokkaidoahan sitä meilläkin lähes aina syödään, kun on niin helppo laittaa ja maistuu hyvälle.

    AntwortenLöschen
  3. Ihana tuo kurpitsakuva,niin värikäs!
    Illallinen kuulostaa hyvältä kans,ja tuo juustojuttu erityisesti!

    AntwortenLöschen
  4. Kyllä olet kattanut taas niin kauniisti ja herkkuja on pöydässä monenmoista.
    En ole vieläkään kokeillut tuota kurpitsakeittoasi, hyvä että muistutit ja laitoit linkin. Tänään teen kuitenkin muuta, kun ei kurpitsaa just ole, nimittäin Feta-kasvispyöryköitä ja perunamuusia salaatin kera.

    AntwortenLöschen
  5. Me tehtiin eilen hokkaidosta risottoa, ja kurpitsakeittoreseptikin on jemmassa. Minäkin ihastelin kattausta, nätti on.

    AntwortenLöschen
  6. Yaelian: se juusto on tosiaan hyvää. Jos osaat saksaa, resepti löytyy tästä: http://www.webkoch.de/rezept/24948. Apfeldicksaftin tilalle voi varmaan laittaa siirappia tai hunajaa.
    Clarissa: varmaan hyviä ne sinunkin sapuskat.
    Hannele: kiitos
    kato nyt tätäkin: kurpitsarisotto on varmaan kanssa hyvää, nam

    AntwortenLöschen
  7. Katsoin kurpitsakeittosi reseptin. Siihen laitat paseerattuja tomaatteja. Voitko valistaa minua, millaisia ne ovat?

    AntwortenLöschen
  8. Maija: passierte Tomaten saat mm. Aldista ja Lidlistä siitä hyllystä, missä on myös Dosentomaten. Siinä on siis tomaatit "jauhettu", on niinkuin sellaista paksuhkoa tomaattimehua.

    AntwortenLöschen
  9. Oi mitä värejä ja makuja! Tuo sakkopäivänäsi löytämäsi kranssi sopii ihanasti pöytäkoristeeksi.
    Kurpitsa ja kurpitsakeitto on mulle suht uusi tuttavuus (Koon kautta tutustunut), mutta tuon keiton ohjeen laitoin korvan taakse. Jos vaikka kotiäiti yllättäisi miehensä joku päivä.
    Heljä

    AntwortenLöschen
  10. IHANAN näköinen tuo kurpitsakuva, OIh!

    AntwortenLöschen
  11. RouvaHoo: yllätä vaan miehesi, keitto on hyvää
    TaiNa: onneksi huomasin ottaa kännykällä kuvan kurpitsakasasta

    AntwortenLöschen
  12. Nurkkalintu: ei ainoastaan silmän ruokaa, maistuikin vielä hyvälle

    AntwortenLöschen