Montag, 8. Februar 2010

Sitruunapiirakka/Tarte au citron

Yleisön pyynnöstä sitruunapiirakan resepti:


Pohja
½ (luomu)sitruunan raastettu kuori
200 g jauhoja
50 g sokeria
ripaus suolaa
100 g kylmää voita
keltuainen

Täyte

2 isoa (luomu)sitruunaa
1 vaniljatanko
4 munaa
200 g pölysokeria
1,25 dl kermaa

Päällys
1 iso (luomu)sitruuna
2 rkl pölysokeria
2 rkl pinjansiemeniä


Sekoita jauhot, sokeri, sitruunan kuori ja ripaus suolaa keskenään.
Nypi sekaan voipalaset ja keltuainen. Lisää tarvittaessa kylmää vettä. Pakasta taikina puolisen tuntia kelmussa.
Taputtele taikina pyöreään (tarte)vuokaan ( halkaisija 28 cm), myös reunoille. Pane vuoka taikinan kanssa taas puoleksi tunniksi pakastimeen.
Esipaista pohjaa 10 min. kuumassa uunissa.


Valmista täyte. Raasta kahden sitruunan kuori, purista mehut. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Vatkaa munat ja pölysokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, sitruunan kuori ja mehu ja vanilja munasokerimassaan. Kaada täyte vuokaan ja paista 150°C noin 50 min. (Minä en saanut koko täytettä mahtumaan vuokaan, luulen että 3/4 olisi riittänyt. Ehkä taikinan reuna oli vähän liian matala tai sitten munat oli liian isoja.)


Leikkaa päällystä varten sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 4 rkl sokeria ja 4 rkl vettä kasarissa ja keitä siinä sitruunaviipaleita n. 5 min. Anna jäähtyä liemessä.

Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä.
Valuta sitruunaviipaleet ja levitä ne jäähtyneen piirakan päälle. Sirottele päälle 2 rkl pölysokeria ja 2 rkl pinjansiemeniä. Grillaa muutama minuutti grillivastuksen alla (palaa helposti!).

8 Kommentare:

  1. mmmmm ... koska tulisi vieraita...

    AntwortenLöschen
  2. Kun nyt teit noin suuren työn, että käänsit, niin on varmaan pakko kokeilla leipomista, tai tytöthän tuota reseptiä pyysi. On siis tiedossa herkutteluhetki tässä lähiaikoina, sanoo nimim. "kielitaidoton"

    AntwortenLöschen
  3. Hannele: mutta ensin ostamaan myrkytöntä sitruunaa
    Heljä: kyllä niitä tulee, kun lähetät piirakasta kuvan
    Clarissa: piti se muutenkin kääntää yhdelle suomalaiselle, kun niin kovasti kinui. Gutes Gelingen tyttärille.

    AntwortenLöschen
  4. Kiitos että käänsit minullekin. Tulen leipomaan sen aivan lähiaikoina, kun suomalaiset naiset kokoontuvat meille.

    AntwortenLöschen
  5. Nam,kuulostaa tosi hyvältä! Kiitos reseptistä Allu:-)

    AntwortenLöschen
  6. Sira: meillä oli kaksi vierasta ja he söivät lähes koko piirakan, joten ei riitä isolle porukalle, kun se on kovin ohut
    Yaelian: kokeilepas, jos pidät sitruunasta

    AntwortenLöschen
  7. Kiitos! Pitääpä panna talteen.

    AntwortenLöschen