Sonntag, 7. März 2010

Let's dance

Allumies oli eilen vähän flunssainen eikä hänestä ollut kovasti seuraa. Tunsi ilmeisesti velvollisuudekseen miettiä, mitä vaimo voisi tehdä ajankuluksi ja ehdotti, että lähtisin senioritansseihin, paikallislehdessä kun oli artikkeli tanssia harrastavista senioreista. Siinä oli pitkä lista eri yhdistyksiä, tanssikouluja ja kerhoja, joissa vanhempi sukupolvi käy harrastamassa tanssia. Kuvassa tanssii 85v lady hurmioituneena ja laulaa Cliff Richardin säestyksellä Lucky lips eli Rote Lippen soll man küssen... Rouvalla oli viime vuonna keuhkokuume ja siitä seurasi sydänvaurio, mutta se ei estä häntä tanssimasta. Kun lääkäri kehotti lopettamaan tanssin, rouva ei ottanut kuuleviin korviinsa ja kun lääkäri pelotteli, että rouva saattaa kesken tanssin lyyhistyä lattialle, hän totesi, että sehän olisi ihanteellinen kuolema kun hidasta valssia tanssien spiraalin muodossa vähitellen vajoaa lattialle ja rukoilee viimeisen kerran Isä meidän, onko parempaa loppua olemassa?

kuva Kölner Stadt Anzeiger

Kommentare:

 1. Ehdottomasti Rouvalla on asennetta! Kuolla tanssiessa hidasta valssia, on kuolla tyylillä.

  Levy sattuu olemaan yksi suosikeistani Cliff richardin muistaakseni esittämänä. Paras ystäväni, tyttäreni Merin Haltijatarkummi, soitti tämän radion toivekonsertissa Merille kerran hänen synttärinään: "Hymyhuulet suukon saavat, hymyhuulet huomataan..."

  Hauska postaus, ja Rouvalle vauhdikasta jatkoa!

  AntwortenLöschen
 2. Pöhlö lääkäri, parasta ja hauskinta liikuntaa, äitini tanssii taas suuden sydänleikkauksensa jälkeen.

  AntwortenLöschen
 3. tarkoitin: suuren sydänleikkauksensa jälkeen.

  Filmiem myytti että kuollaan sänkyyn halaukseen..
  Vaikka tietysti sekin olisi kiva loppu :)

  AntwortenLöschen
 4. Leena: ai niin, se laulu on käännetty suomeksikin, en enää muistanutkaan
  Hannele: se halaukseen kuoleminen on varmaan kivaa sille kuolevalle, mutta tuskin sille toiselle osapuolelle

  AntwortenLöschen
 5. Ihana tarina. Olisiko sen suomalainen versio tämä: kun kauhistelin 90 lähestyvälle tädilleni sitä, että hän oli miehensä(yli 90) kanssa käynyt mustikassa, hän katsoi suoraan kohti vakain silmin ja sanoi: kuule, minä olen koko ikäni mettässä kulkenut ja mikä sen parempaa kuin oman kotimettän mättäälle nukahtaa viimeiselle matkallekin?

  AntwortenLöschen
 6. Leen@: no varmaan tosiaan suomalainen versio siitä keskieurooppalaisesta asiasta, mustikkamättäälle tuupertuminen.
  Huvittaa tässä yhteydessä myös meidän entinen naapuri Suomesta. Kun isäni istutti 70 vuotiaana omenapuun, naapurin rouva ihmetteli, että kannattaako teidän vielä istuttaa. Isä söi sen jälkeen vielä 22v omenoita ennenkuin kuoli 92v.

  AntwortenLöschen
 7. Oikea asenne tuolla tädillä: kuolla saapp... tarkoitan korkokengät jalassa. Se eilen mainitsemani Elsä-tätikin sanoi aina, että mieluummin tuollainen äkkilähtö ja niin hänen elämänsä päättyikin. Onneksi oli vielä kotimaassa eikä Kyproksen-matkalla, joka olisi ollut edessä.
  Tervetuloa Suomeen. Huomenna on luonnollisesti pilvistä, kun saavut, mutta kyllä se siitä kirkastuu;)
  Muista vilkuttaa meidän tytölle Helsingin lentokentällä, hän tulee myös huomenna sinne, mutta toisella koneella.

  AntwortenLöschen
 8. Vanha naapuri Suomesta kuoli muutama vuosi hiihtolenkillä. Hiihtolatu taisi olla hiihtoa rakastaneelle ja ikänsä sitä harrastaneelle miehelle parempi paikka kuolla kuin jokin sairaala tai terveyskeskuksen vuodeosasto.

  AntwortenLöschen
 9. Clarissa: äkkilähtö on kyllä hyvä loppu, appiukkoni kuoli Schwarzwaldissa hotellin sänkyyn. Anna vähän tuntomerkkejä tyttärestä, että tiedän kenelle vilkutan.
  kato nyt tätäkin: terveyskeskuksen vuodeosasto ei ole munkaan toivepaikka
  -S-: on kova meininki juu

  AntwortenLöschen
 10. Tuo tytär on paljon saman näköinen kuin 4veensä.
  Jos et tunne, niin hän kyllä varmaan tunnistaa sinut, käsken ottamaan hihasta kiinni.

  AntwortenLöschen
 11. On ainakin onnellinen kuollessaan. Minun kansakouluaikainen tuttava kuoli tosiaankin tanssilattialle miehensä käsivarrelle, vaikka olikin hyvin nuori kuollessaan. Niin että näin tosiaan voi lähteä tästä maailmasta.

  AntwortenLöschen
 12. Clarissa: jaa, mistäs se mut tunnistaa, kun profiilissa on kuva 1800-luvulta. Itse asiassa tuo tanssikuva onkin minusta, mutta en viitsinyt ensin sanoa.
  Sira: voi kauhistus kun liian nuorena kuolee

  AntwortenLöschen
 13. Ihana tanssirouva! Minun mummu tanssii kanssa, päivittäin :) Sanoo, että potkasee maton sivuun ja valssaa + tangoaa + svengaa, riippuen mitä TV soittaa, pitkin parkettia. Joskus ottaa tanssiin mukaan "maunon", eli rollaattorinsa, joka muuten pölyyntyy vain nurkassa ;D

  Mummu täyttää syyskuussa 90v.

  AntwortenLöschen