Mittwoch, 21. April 2010

Atomivoimaa

Luin uutisista, että Suomeen suunnitellaan kahta uutta ydinvoimalaa.
Itävaltalainen EAV-yhtye teki aikanaan vastauksena Tsernobylille kappaleensa Burli, joka on kertomus atomivoimalan vieressä asuvasta pojasta, jolla oli vesipää, monta korvaa ja joka pystyi yksin soittamaan nelikätisesti pianoa. Perheen sähkölasku pieneni puoliksi Burlin säteilyn ansioista. Ja kun Burli myöhemmin meni naimisiin naapurin Amalian kanssa, tämä hyötyi siitä, että Burlilla oli yksi, kaksi, kolme, neljä....
Kommentare:

 1. Kiitos, ilahdutin naamakirjaystäviäni tällä pläjäyksellä!

  AntwortenLöschen
 2. Helena: joskus pitää puhua vakavasta asiasta karmealla (tai mitä on suomeksi "makaber"?) huumorilla, että tajuaa se vakavuuden.

  AntwortenLöschen
 3. Minä en kyllä käsitä, miksi suomalaisten pitää hankkia enemmän noita atomivoimaloita. Minä vastustan niitä.

  AntwortenLöschen
 4. Vielä suuremmalla kauhulla ajattelen sitä, että meillekin ollaan kehittämässä atomivoimaloita..kun ei osata tuota sähköäkään vielä kunnolla käyttää.
  Ennestäänkin jo tarpeeksi säteilee, Ranskahan teki Saharassa ydinkokeita aikanaan ilman mitään varotoimia,siellä ne säteilevät hiekat liikkuu vieläkin..saattaisi löytyä nelikätisiä pianonsoittajiakin.. elleivät ole jo kaikki kuolleet.

  AntwortenLöschen
 5. Kuljin kesätöissä tuollainen merkki anorakissa. Työpaikalla huomautettiin (Sähkölaitos)...

  AntwortenLöschen
 6. Lukemieni tietojen mukaan jo yksi uusi voimala tekisi Suomesta maailman suurimman ydinjätteen tuottajan asukasta kohti. Noilla kahdella luvatulla voimalla voidaan sähköä tuottaa myyntiin muille ja meille jää säteilevät jätteet. Toisen luvan saajan takana on teollisuusyrityksiä eikä tällä Fenno-voimalla ole tietoa ydinjätteen varastoinnista.

  AntwortenLöschen
 7. Sira: mutta kun härmäläinen on niin (itse)varma, että hänen rakentamassaan ydinvoimalassa _ei voi_ tapahtua mitään vai ostetaanko niitä edelleen Venäjältä?

  AntwortenLöschen
 8. sirokko: ranskalaiset on vähän niinkuin suomalaiset, ei ne pelkää mitään. Kyllä mä tajuan, että Suomessa ollaan tarkkoja, enemmän tietysti pelkään kehitys- ym maita.
  Heljä: saat multa mitalin teostasi
  Helena: ehkä mun pitäis muuttaa taas Suomeen, voisin jättää kilpirauhashormonit syömättä

  AntwortenLöschen
 9. Nythän ranskalainen Areva rakentaa Olkiluoto 3; se piti ottaa käyttöön viime vuonna, mutta homma on ainakin 3 vuotta myöhässä. Ja Areva syyttää tilaajaa jne. En tiedä näkyykö 19.4. lähetetty MOT: Ydinvoimalaa ostamassa, mutta ainakin sen käsikirjotus löytyy täältä: http://ohjelmat.yle.fi/mot/taman_viikon_mot

  AntwortenLöschen
 10. Mieheni kysyi kerrottuani uutisen, että minne rakennetaan... Jaaha, en tiedä. Tuttu merkki. (Muutimme aikoinaan penkkariauton reunaan "kouluako - ei kiitos"...)

  AntwortenLöschen
 11. Kuka oikein on ydinvoiman puolesta, en ole vielä henkilökohtaisesti tavannut ketään viimeisten 30 vuoden aikana. Kansa ja päätösten tekijät ovat kaukana toisistaan. Loviisasakin pilattiin kaunis saaristo noilla hirviömäisillä rumiluksilla ja meille tuli selväksi, että sinne päin ei koskaan muuteta. Minun kotiseutuni veti pitemmän korren kuin miehen. Nythän noita voimaloita näyttää tulevan joka nurkan taakse. Jos haluaa saada äänensä kuuluviin niin tässä on yksi tapa:
  http://www.ydinvoima.fi/

  AntwortenLöschen
 12. Myin juuri tonttini Satakunnasta nuorelle suomalais-saksalaispariskunnalle, jotka ovat rakentamassa Olkiluodon ydinvoimalaa. Sukulaiseni on tehnyt tohtorinväitöksen Olkiluodon ydinvoimalan turvallisuudesta ja tunnen pitkältä ajalta insinöörin, joka on yksi voimalan turvallisuudesta vastaavista henkilöistä.

  Kannatan ehdottomasti lisäydinvoiman rakentamista. Jos tuulivoima olisi todellinen vaihtoehto, valitsisin sen. Fossiiliset energian tuottomenetelmät pitäisi kieltää kaikkialla.

  AntwortenLöschen
 13. kato nyt tätäkin: minä en edes viitsinyt lukea uutista niin tarkkaan, että tietäisin, minne niitä suunnitellaan
  Clarissa: täytyykin tutkia tuo linkkisi heti
  Leena: ja minä kun en haluaisi millään asua atomivoimalan lähellä ja kun esimerkiksi Ranskassa ajetaan sellaisen ohi, on aina kumma tunne vatsassa ja olen onnellinen, että päästään ohi, vaikka kamalan kauas sitä pitää päästä, ennenkuin on turvassa.

  AntwortenLöschen
 14. Ydinvoimasta Suomelle uusi Nokia - seko on taka-ajatus?

  On se janna kun yhteen aikaan paadytaan jonkun vaarallisuuteen ja melkein koko maailma on yhta mielta.
  Eika aikaakaan kun iskee lama tai muu taloudellinen tilanne, niin alkaa taas uudet tuulet puhaltamaan ja menneet periaatteet unohdetaan.
  Peace no war! hohhoijaa...Mitaan ei ole opittu vaikka tuon aikakauden aktiiveja on aktiiveja edelleen...

  BLOGitse

  AntwortenLöschen
 15. BLOGitse: ei ihminen ikinä opi

  AntwortenLöschen
 16. Miten olis, kun itsekukin alkaisi miettiä, missä vois säästää sähköä?

  AntwortenLöschen
 17. Kirijootin pitkälti, mutta pyyhkääsin pois. Mitä hyöryttää vaahrota!
  Ihimiset täällä tahtovat kaiken ny ja heti eikä sähkössäkää sitte säästellä liioon. Kuka viittii kattoa elämää noukkaansa piremmälle, kunhan ny menöö lujaa, ainaki joillaki!
  Luulisi, notta muitaki vaihtoehtoja vois pikkuusen enempi vauhrittaa, ihan oikiasti.

  AntwortenLöschen
 18. Soili: ihminen luulee, että sähkö tulee sähkörasiasta, mitäs sitä miettimään
  Nurkkalintu: jospa siitä syntyis hyvää energiaa, kun tarpeeksi vaahtoisi

  AntwortenLöschen