Mittwoch, 21. April 2010

Kaunein vuodenaika

Sunnuntaina ajelimme pyörällä 40km reitin ja ihailimme luontoa. Metsät oli täynnä valkovuokkoja, pelloilla kukki keltainen rapsi ja voikukka.Kotiin palattua ihailtiin viimeisiä hengenvetoja vetäviä tulppaaneita


ja naapurin kirsikkapuuta, joka ei varmaan koskaan ole ollut niin täydessä kukassa. Toivottavasti mehiläiset hoitavat tehtävänsä ja saadaan hyvä sato.
Eilen sauvakävelyllä tuli vastaan vaikka kuinka monta kukkivaa ja ihanasti tuoksuvaa tuomea ja muistui mieleen tämä.

Kommentare:

 1. Tiedän Saksan kevätkauniin ja kyllä minä siitä siellä olen aina tykännyt, mutta oikeasti olen enempi syysihminen. Alan normaaliksi taas kun saapuvat heinäkuun pimeät illat. Etkö muista miten paljon liikaa valoa täällä on nyt? Tämä on kauheaa! On kuin ei voisi ollenkaan nukkua...En halua tehdä saaa kuin naapurin rouva, joka hankki makkariinsa sellaisen kammottavan täyspimentävän 'vcerhon' ikkunan eteen. Se näyttää ihan vankilalta.

  Kukaan ei tajua nukkua. Kaikki menevät ylikierroksilla. Kaikki hommat kaatuvat päälle. Huhtikuun hulluudesta alkaa suomalaisten suvimania.

  Onnkesi saa nukahtaa ja herätä mustarastaan huiluun.

  AntwortenLöschen
 2. Oi, kuinka ihanan pitkällä kevät on siellä! Rakastan kukkivia kirsikkapuita.

  AntwortenLöschen
 3. Minusta kevät on ihanin vuodenaika, kun luonto herää elämään. Viime toukokuussa kävin täällä asuvan saksalaisen ystäväni kanssa rajan takana Sortavalassa ja tien vierustat olivat täynnä valkovuokkoja. Ohiajavat venäläiset katsoivat ihmeissään kun rämmimme kamerat käsissä pusikossa. Viime viikolla kävin taas Sortavalassa, mutta metsissä oli vielä lunta, joten pitänee uusia reissu Vapun jälkeen.

  Aurinkoiset terveiset
  Maikki

  AntwortenLöschen
 4. Leena: mulle ei ole koskaan liikaa valoa eikä onneksi Allumiehellekään. Täällähän monet panee puiset kaihtimet ikkunoiden eteen ja vetää vielä paksut verhot kiinni ja nukkuu täydellisessä pimeydessä, mutta onneksi Allumies on varmaan ensimmäisessä elämässään ollut suomalainen, kun tykkää valoisista öistä ja nukkuu valoissakin.
  lumiomena: on tosiaan ihmeen pitkällä, vaikka talvi oli niin pitkä ja rankka
  Maikki: toukokuussa minä poimin lapsena äidille valkovuokkoja äitienpäivänä. Meidän viime päivien aurinko taisi karata Suomeen, sillä tänään on harmahko taivas, mutta ei onneksi sada.

  AntwortenLöschen
 5. Minäkin tykkään keväästä eniten kun puihin ja pensaisiin tulee lehti ja kaikki sipulikukat ja hedelmäpuut alkavat kukkia. Kevätmetsässä ihailen eniten pyökin hennon vihreitä versoja. Asun lähemmäs 600 km Allua pohjoisempana, eli täällä kukinta on jäljessä, narsissit kukkii ja vasta muutama pieni kasvitieteellinen tulppaani. Eilen satoi lunta, räntää, rakeita ja vettä vuorotellen, eli aikamoisia sääerojakin meillä.

  AntwortenLöschen
 6. Kaunista! Ja minustakin valo on ihanaa. Onneksi Allumies on ollut ennen suomalainen, sillä minulla keskieuroppalaisten vieraiden nukuttaminen on ollut vaikeaa Lapissa. :)

  AntwortenLöschen
 7. Ihania kuvia, tykkään kyllä syksystäkin.

  AntwortenLöschen
 8. Kevät on ihana aika. Luonto herää kukkimaan. Täälläkin kukkivat niin valkovuokot kuin kirsikkapuutkin. Mantelipuiden kukinta-aika alkaa olla kohtapuoliin lopussa. Mutta tulppaanien kukinta on vasta alullaan, sen verran pohjoisempana olemme. Puistossamme on parhaillaan tulppaaninäyttely alkanut. Valosta sen verran, että en ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka eivät voi nukkua valossa. Minä ja mieheni voidaan nukkua ilman mustia verhoja. Tosin pimeänä aikana nukumme pitempään kuin valoisana aikana.

  AntwortenLöschen
 9. Oi miten ihania kevätkuvia!! Kevät on kyllä sellaista riemukupla-aikaa, että HIIIH! Ihanaa!! harmi, kun joutuu tööissä istumaan eikä pääse ulos kunnolla nauttimaan ja kevättä tutkailemaan ... mutta ihan kohta olenkin vapaa töistä ainakin vähän aikaa ja pääsen tutkimaan Pariisin Kevättä!! HUIIIIIIIIIIH!

  AntwortenLöschen
 10. Meillä on tuo paras vuodenaika vielä edessä. Kauneinta on loppukevät ja alkukesä, kun puut ovat vielä hennon vihreitä ja kaikki on raikasta ja uutta.
  Valoisat kesäyöt kuuluvat vain asiaan, kun täällä asuu, en osaisi kuvitella Suomen kesää ilman niitä. Onneksi on tummia verhoja niitä tarvitseville.

  AntwortenLöschen
 11. Kevät on lempiaikaani, vaikka jokaisessa vuodenajassa onkin hyvät puolensa. Tunnen herääväni eloon, jaksan ja suunnittelen. Tänä vuonna tuntuu kaikki kukkivan yhtä aikaa. Voi tätä kukkien määrää!

  AntwortenLöschen
 12. Luin, että metsä oli täynnä valokuvaajia :D

  Meilläkin päin maailmaa kevät on parasta ja kaunista aikaa. Luonto kauneimmillaan. Kohta tulee polttavat helteet ja luonto ruskenee..

  AntwortenLöschen
 13. Eipä kirsikkapuu ole ottanut nokkiinsa kylmästä talvesta... meidän korttelissa on yhdella pihalla kirsikkapuiden kukinta kauneimmiillan. Kauniista puutarhasta on iloa myös ohikulkijoille.

  AntwortenLöschen
 14. Soili: tuntuu uskomattomalta, että teillä satoi räntää. Tosin meilläkin on tänään viilentynyt, mutta nyt paistaa taas aurinko.
  Helena: kamala olisi herätä aamulla kaihtimien takana niin pimeässä huoneessa, ettei tiedä onko yö tai päivä. Vaikka sellaista se Lapin talvi kai on. Olen mielissäni, että meidän talvipäivät on Suomea valoisampia.
  Hannele: oikeastaan kyllä pidän minäkin kaikista vuodenajoista
  Sira: kyllä mäkin herään valosan aikaan aikaisemmin
  MaaMaa: te onnelliset pariisilaiset!
  Clarissa: se kaunis aika menee valitettavasti vaan aina liian nopeasti ohi
  kato nyt tätäkin: vaikka onhan sitä kevätväsymystäkin olemassa
  mizyéna: LOL. Valokuvaajia oli äsken tuomiokirkon edessä vaikka kuinka paljon.
  Kasselin kyyhky: tosiaan ihme, että kirsikka ei ole koskaan kukkinut noin komeasti kuin nyt kylmän talven jälkeen.

  AntwortenLöschen
 15. Tänä vuonna kevättä on odotettu kauan. Nyt se on käsillä kosketeltavissa ja silmillä aistittavissa. Ihanin vuodenaika mielestäni, kun kaikki on heleän vihreätä, ennenkuin oikea vihreä väri tulee. Mikä muuten on tuomi saksaksi? Tien varrella katselen kukkivia puita ja haistelen, mikä olisi tuomen tuoksuinen. Aina silloin tulee mieleeni tuo laulu "tuoksuessa tuomien", jota äsken kuuntelin blogisi vihjeenä. Hyvää kevätpäivän jatkoa Allulle.

  AntwortenLöschen
 16. Maija: se on Traubenkirsche tai gemeine Traubenkirsche tai gewöhnliche Traubenkirsche eikä sitä juuri kukaan saksalainen taida oikein tuntea, enemmänkin siis suomalaisille tuttu

  AntwortenLöschen
 17. Saattepas kauniissa luonnossa pyòràillà...ihan leppoisasti varmasti tuo pitkà 40km lenkkikin taittui :)

  AntwortenLöschen
 18. -S-: muuten ihan leppoisaa, mutta peffassa kyllä tuntui, kun oli eka pitempi matka tänä vuonna

  AntwortenLöschen
 19. Ah niin kaunista! Täälläkin on kevät parhainta aikaa,mutta talvikevät,nyt alkaa jo olla liian kuivaa,ei ole aikoihin enään satanut ja tuskin sataakaan ennen ensi talvea....

  AntwortenLöschen
 20. Tehän pitkän matkan pyöräilitte! Mun pitäisi viedä pyöräni korjaamolle. Tai oikeastaan haluaisin ostaa uuden pyörän. Ehkä sitten pyöräilisinkin enemmän?

  AntwortenLöschen
 21. Yaelian: tämä on ihaninta aikaa, kun kaikki on vielä niin vaalean vihreetä
  Sauerkraut: pitää treenata, kun toukokuun lopussa on pyöräloma ja siellä paljon pitemmät päivämatkat.

  AntwortenLöschen
 22. Täältä puuttuvat (ainakin tietääkseni) niin valko- kuin sinivuokotkin. Mutta äitienpäivänä maaliskuussa voi yleensä poimia pelliksiä tai voikukkia. Kauniissa maisemissa pääset kävelemään.

  AntwortenLöschen
 23. hih,joo se on se ekakerta aina ku pebaan sattuu....ja usein myòs siksi, koska sità haluaa tehdà heti kunnon lenkin (se teidàn 40km) eikà hieman rauhallisemmin estialkuun. Heh, taidetaan olla vàhàn kaikki samanlaisia.

  AntwortenLöschen