Sonntag, 18. April 2010
Kirsikkakakku
Hanami-aikaan pitää leipoa kirsikkakakku, joka tehdään näin:
Taikina:
250g vehnäjauhoja
3 TL leivinjauhetta
250g sokeria
3 TL vaniljasokeria
250 g voita tai margarinia
4 munaa
1 TL kaakaojauhetta
1 TL kanelia
100g taloussuklaata (hakataan veitsellä pieneksi tai raastetaan)
1 1/4 dl punaviiniä
===========================
1 lasipurkki hapankirsikoita (Schattenmorellen, joita saa Suomessa ainakin Stockmannilta ja isommista Citymarketeista), valutetaan hyvin sihdissä
kuva netistä
===========================
Kaikki aineet (paitsi kirsikat) sekoitetaan keskenään (minä sulatin voin) ja taikina kaadetaan voideltuun irtopohjavuokaan (n. 24cm tai vähän isompi).
Huolellisesti valutetut kirsikat (liemen voi juoda mehuna) ladotaan kevyesti taikinan päälle vuokaan. Ne painuvat paistamisen aikana itsellään sisään. Paistetaan tunnin verran +175° C.
Kakun voi päällystää 150g suklaasulalla, mutta minä koristelin vain vähän puuterisokerilla.
Tämä on ikivanha resepti, jonka sain aikanaan työkaveriltani. Paistoin eilen ja todettiin, että SE ON edelleenkin SUUSSASULAVAA!
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Oi, miten maistuu tänne asti. Ehkä minunkin pitäisi leipoa kakkuja meidän kirsikoista sen sijaan, että valmistan niistä likööriä italialaisella reseptillä;-)
AntwortenLöschenmmmm ... täytyy tutkailla Aldin & LIDLin hyllyjä kirsikkasilmällä
AntwortenLöschenKiitos reseptista! :))
AntwortenLöschenLeena: yksi parhaita kakkuja mielestäni
AntwortenLöschenHeljä: Schattenmorellit on Saksassa standarditavaraa Aldilla ja Lidlillä, mutta en tiedä, myyvätkö ulkomailla. Suomalaiset ei varmaan normaalisti "osaa käyttää" noita kirsikoita. Meidän lähistöllä niistä tehdään mm. kiisseliä, jota syödään lämpimänä itse paistettujen vohveleiden ja kermavaahdon kanssa, nam nam. Ne on kyllä vähän happamia, muistan, että veljeni ei tykännyt yhtään, kun odotti jotain äitelää makeaa kirsikkaa.
Susa: ole hyvä, kannattaa kokeilla
AntwortenLöschenMietinpä minäkin kirsikkakakun tekoa meidän kesäjuhliimme, mutta sitten päädyin puolukkakahvikakkuun, kun minulla oli vielä pakastepuolukoita viime kesältä. Kirsikka kukkii jo meilläkin ja mantelipuut ovat täydessä hehkussaan vielä. Eilen näimme ensimmäiset voikukat, joten tuntuu, että kesä on käsillä.
AntwortenLöschenIhanaa, minulla ihan oman puutarhan kisikoita purkissa :)
AntwortenLöschenOh vielen Dank für das Rezept. Klingt doch ganz lecker! Ich freue mich schon aufs Ausprobieren:)
AntwortenLöschenTäytyy kokeilla joskus, tuo taikina sinänsä kuulostaa aika lailla vanhan tutun punaviinikakun taikinalta, jonka ohjeen olen joskus sulta saanut.
AntwortenLöschenSira: meillä taitaa olla kevät vähän pitemmällä, sillä tuolla ratikkaraiteden vierellä on jo pitkään kukoistaneet voikukat. Kauniita ovat, kunhan eivät vain tule tänne meille saakka.
AntwortenLöschenHannele: toivottavasti oikea kirsikkalaatu, ei saa olla liian makea
Clarissa: bittschön
Makeita meillä vain... mies tehnyt likööriäkin.
AntwortenLöschenTätähän pitää kokeilla joskus.
AntwortenLöschenOlipas kivannàkòinen banneritànne muuttunut :D Pitàà vielà hieman totutella ettei ne ukkelit olekaan enàà vastassa, hih :D
AntwortenLöschenKiitos reseptistä, ehdottomasti kokeilen. Ja jos viime vuoden kirsikoita e ole jäljellä, niin poimin niitä Stockkalta.
AntwortenLöschenSooloilija: söin just palasen kahvin kanssa, kannattaa kokeilla
AntwortenLöschen-S-: ukot lähti osa-aikaeläkkeelle
Helena: kokeile, se on ihanaa. Minä käytin voita, kun en enää ikinä käytä margariinia.
Nam,meillä ei vielä ole kirsikoiden aika,mutta tuollaisia säilöttyjä kirsikoita saa kaupastakin.
AntwortenLöschenYaelian: kokeile ja kerro, mitä tykkäsit
AntwortenLöschenNami! Nättääpä herkulliselta.
AntwortenLöschenAamulenkillä ihastelin kukkivia kirsikkapuita, ovat täydessä kukassa.
Kiitos taas hyvästä reseptistä. Kokeilenpa tuonnenmpana, kun ei enää huvita tehdä Donauwelleä, mikä on niin suuritöinen. Tämä kirsikkakakku voittanee sen, luulisin.
AntwortenLöschenkato nyt tätäkin: ei ainoastaan näytä, maistuu myös
AntwortenLöschenMaija: paaaaljon parempaa kuin Donauwellen