Sonntag, 18. April 2010

Kirsikkakakku



Hanami-aikaan pitää leipoa kirsikkakakku, joka tehdään näin:

Taikina:
250g vehnäjauhoja
3 TL leivinjauhetta
250g sokeria
3 TL vaniljasokeria
250 g voita tai margarinia
4 munaa
1 TL kaakaojauhetta
1 TL kanelia
100g taloussuklaata (hakataan veitsellä pieneksi tai raastetaan)
1 1/4 dl punaviiniä
===========================
1 lasipurkki hapankirsikoita (Schattenmorellen, joita saa Suomessa ainakin Stockmannilta ja isommista Citymarketeista), valutetaan hyvin sihdissä
kuva netistä

===========================
Kaikki aineet (paitsi kirsikat) sekoitetaan keskenään (minä sulatin voin) ja taikina kaadetaan voideltuun irtopohjavuokaan (n. 24cm tai vähän isompi).


Huolellisesti valutetut kirsikat (liemen voi juoda mehuna) ladotaan kevyesti taikinan päälle vuokaan. Ne painuvat paistamisen aikana itsellään sisään. Paistetaan tunnin verran +175° C.

Kakun voi päällystää 150g suklaasulalla, mutta minä koristelin vain vähän puuterisokerilla.
Tämä on ikivanha resepti, jonka sain aikanaan työkaveriltani. Paistoin eilen ja todettiin, että SE ON edelleenkin SUUSSASULAVAA!

Kommentare:

  1. Oi, miten maistuu tänne asti. Ehkä minunkin pitäisi leipoa kakkuja meidän kirsikoista sen sijaan, että valmistan niistä likööriä italialaisella reseptillä;-)

    AntwortenLöschen
  2. mmmm ... täytyy tutkailla Aldin & LIDLin hyllyjä kirsikkasilmällä

    AntwortenLöschen
  3. Leena: yksi parhaita kakkuja mielestäni
    Heljä: Schattenmorellit on Saksassa standarditavaraa Aldilla ja Lidlillä, mutta en tiedä, myyvätkö ulkomailla. Suomalaiset ei varmaan normaalisti "osaa käyttää" noita kirsikoita. Meidän lähistöllä niistä tehdään mm. kiisseliä, jota syödään lämpimänä itse paistettujen vohveleiden ja kermavaahdon kanssa, nam nam. Ne on kyllä vähän happamia, muistan, että veljeni ei tykännyt yhtään, kun odotti jotain äitelää makeaa kirsikkaa.

    AntwortenLöschen
  4. Susa: ole hyvä, kannattaa kokeilla

    AntwortenLöschen
  5. Mietinpä minäkin kirsikkakakun tekoa meidän kesäjuhliimme, mutta sitten päädyin puolukkakahvikakkuun, kun minulla oli vielä pakastepuolukoita viime kesältä. Kirsikka kukkii jo meilläkin ja mantelipuut ovat täydessä hehkussaan vielä. Eilen näimme ensimmäiset voikukat, joten tuntuu, että kesä on käsillä.

    AntwortenLöschen
  6. Ihanaa, minulla ihan oman puutarhan kisikoita purkissa :)

    AntwortenLöschen
  7. Oh vielen Dank für das Rezept. Klingt doch ganz lecker! Ich freue mich schon aufs Ausprobieren:)

    AntwortenLöschen
  8. Täytyy kokeilla joskus, tuo taikina sinänsä kuulostaa aika lailla vanhan tutun punaviinikakun taikinalta, jonka ohjeen olen joskus sulta saanut.

    AntwortenLöschen
  9. Sira: meillä taitaa olla kevät vähän pitemmällä, sillä tuolla ratikkaraiteden vierellä on jo pitkään kukoistaneet voikukat. Kauniita ovat, kunhan eivät vain tule tänne meille saakka.
    Hannele: toivottavasti oikea kirsikkalaatu, ei saa olla liian makea
    Clarissa: bittschön

    AntwortenLöschen
  10. Makeita meillä vain... mies tehnyt likööriäkin.

    AntwortenLöschen
  11. Tätähän pitää kokeilla joskus.

    AntwortenLöschen
  12. Olipas kivannàkòinen banneritànne muuttunut :D Pitàà vielà hieman totutella ettei ne ukkelit olekaan enàà vastassa, hih :D

    AntwortenLöschen
  13. Kiitos reseptistä, ehdottomasti kokeilen. Ja jos viime vuoden kirsikoita e ole jäljellä, niin poimin niitä Stockkalta.

    AntwortenLöschen
  14. Sooloilija: söin just palasen kahvin kanssa, kannattaa kokeilla
    -S-: ukot lähti osa-aikaeläkkeelle
    Helena: kokeile, se on ihanaa. Minä käytin voita, kun en enää ikinä käytä margariinia.

    AntwortenLöschen
  15. Nam,meillä ei vielä ole kirsikoiden aika,mutta tuollaisia säilöttyjä kirsikoita saa kaupastakin.

    AntwortenLöschen
  16. Yaelian: kokeile ja kerro, mitä tykkäsit

    AntwortenLöschen
  17. Nami! Nättääpä herkulliselta.
    Aamulenkillä ihastelin kukkivia kirsikkapuita, ovat täydessä kukassa.

    AntwortenLöschen
  18. Kiitos taas hyvästä reseptistä. Kokeilenpa tuonnenmpana, kun ei enää huvita tehdä Donauwelleä, mikä on niin suuritöinen. Tämä kirsikkakakku voittanee sen, luulisin.

    AntwortenLöschen
  19. kato nyt tätäkin: ei ainoastaan näytä, maistuu myös
    Maija: paaaaljon parempaa kuin Donauwellen

    AntwortenLöschen