Montag, 3. Mai 2010

Luokkakaveri

Oletteko koskaan tavanneet ikäisiänne ihmisiä (luokkakavereita) ja ajatelleet, että en kai minä noin vanhalta näytä?
Istuin ensimmäistä kertaa uuden hammaslääkärin odotushuoneessa. Seinällä oli kehyksissä hänen tutkintotodistuksensa, jossa luki hänen koko nimensä. Yhtäkkiä muistin ison, komean, tummatukkaisen pojan luokaltani koulusta 30 vuoden takaa. Tosin, kun sitten näin hammaslääkärin, jätin heti ajatuksen, sillä edessäni seisoi vanhentunut mies, harmaa tukka, ryppyjä kasvoissa ja aivan liian vanha ollakseen entinen luokkakaverini. Kuitenkin, kun hän oli tarkistanut hampaani, kysyin, oliko hän käynyt koulua T:n yhteislyseossa. Hämmentyneenä mies vastasi: "Kyllä, kyllä minä olin siinä koulussa." Kysyin, milloin hän oli päässyt ylioppilaaksi. Vuonna 19xx, mies vastasi. No, sitten olimme luokkakavereita, sanoin minä. Hän katsoi minua ihmeissään ja sitten tämä
vanha,
lähes kaljupäinen,
harmaantunut,
ryppyinen,
läskimahainen äijä
kysyi:
„Mitäs aineita sinä opetitkaan?“


Kuva on viimeisestä luokkakokouksestamme, joka pidettiin yhden meidän luokkalaisen "tytön" kotona. Tunnistin kaikki!

Kommentare:

 1. Mutta et sinä näytä vanhalta! :D

  AntwortenLöschen
 2. Voi kamala. Omalle kohdalle ei ole luokkakokouksia eika muitakaan tapaamisia sattunut. Onneksi?

  AntwortenLöschen
 3. Mitä sanoit kaljulle?
  itsekin kerran kauan sitten mokasin pahasti, kun näin samaan aikaan vauvaa odottavan naapurin naisen mahoineen. Kysyin, koska laskettu aika on ja vastaus kuului, että vauva syntyi kaksi viikkoa sitten.

  AntwortenLöschen
 4. joo, ja ne vanhat poikakaveritkin on kaljuja :)

  AntwortenLöschen
 5. Hauska juttu;-)

  Mutta Hebe on ikinuori!

  Onneksi mun hammaslääkäri on naisystäväni entinen poikaystävä ja tiedän hänen vuosikertansa...

  AntwortenLöschen
 6. Hehee...hampuri oli varmaan valmistellut tuon fraasin jo etukäteen tällaisten tilanteiden varalle. Sen voisikin ottaa käyttöön, jos sattuu kohdalle osumaan epäkohteliaita vanhoja tuttuja...harvemmin on kyllä osunut (ovat olleet tarpeeksi fiksuja ja ihmetelleet äänettöminä).

  AntwortenLöschen
 7. APUVA!!! Ennenkuin te kaikki uskotte tän todeksi ja minä saan pahan kriisin, kun tekin pidätte mua niin vanhan näköisenä, tunnustan, että tämä oli vitsi, jonka sain eilen s-postissa. Voin lohduttaa teitä, että koulun 100v juhlissa minua tuli moikkaamaan varmaan 50 ihmistä, joista itse tunnistin vain muutaman. Kaksi vaihtoehtoa olemassa: Olen joko pysynyt niin samannäköisenä tai sitten mulla on Alzheimer enkä muista enää muitten nimiä ja kasvoja.

  AntwortenLöschen
 8. Hyvä vitsi, joka kai toisinaan voisi olla tottakin. Katselin yhtenä päivänä 13 vuotta vanhoja kuvia. Omaa muutosta on vaikea huomata (siis peilisokeutta), mutta hätkähdin, kuinka mies on vanhentunut. Pidin häntä aika "hyvin säilyneenä" ja nuorekkaana, mutta ilmeisesti olen liian lähellä huomatakseni tuota hidasta muutosta.

  AntwortenLöschen
 9. :D

  Minä olen suodattanut kaikkien luokkakavereitten nimet ja kasvot aivokapasiteetistani pois. Tilanpuute, meinaan.

  Arvasin, ettei ole totta. Kölnin ympäristöseudulla on suomea puhuvia lääkäreitä, mutta muistaakseni ei yhtään hampilääkäriä listalta löytynyt. (Ja muutenkaan lista ei pidä paikkaansa.)

  Sen sijaan oma lääkärini osasi sanoa suomeksi: "Hyvää päivää kaunis rouva" :S

  Ja täällä ortopedi luetteli: "juksi, kaksi, kolme.... visi kusi..." tässä vaiheessa kehuin miten hienosti meni.

  Mukavaa päivää Saksan maalle!

  AntwortenLöschen
 10. Minä rupesin ensin ihmettelemään, että mistä asti sinä käyt Suomessa hammaslääkärissä, se loppuhan oli sitten yliveto, siis ei voinut olla totta.
  Nobel-kirjailija Heinrich Böll on sanonut, että "Wie man alt geworden ist, sieht man an den Gesichtern derer, die man jung gekannt hat" eli että miten vanhaksi on käynyt, huomaa niiden kasvoista, jotka on nuorena tuntenut.

  AntwortenLöschen
 11. Vitsi vitsi, mutta ei kovin kaukana todellisuudesta, paitsi se laakarin viimeinen kysymys.

  AntwortenLöschen
 12. Minua kyllä epäilytti se tarina, koska kyseessä oli uusi hammaslääkäri ja tiedän että olet kuitenkin asunut erinäisiä vuosina Saksanmaalla. Voisihan sielläkin tietysti olla Suomessa koulunkäyneitä hammaslääkäreitä. Mutta hauska juttu, jonka voi sitten ottaa käyttöön oikeassa elämässä!

  Käyn ensimmäisellä kotiseudullani 2-3 kertaa vuodessa ja varsinkin kesällä ja pääsiäisenä törmäilen vanhoihin koulukavereihin; joitakin tunnistan, joitakin en. Luokkakokouksissa en ole koskaan ollut, mutta luokkakaverin 50-vuotispäivillä pari opettajaa kyllä tunnistivat minut oppilaakseen! Ehkä pitäs kehittää joku fraasi muistamattomuuden varalle! :)

  AntwortenLöschen
 13. Olen 57 vuotias ja kaunis mummu ilman kriisejä :)

  AntwortenLöschen
 14. No vähän kyllä epäilinkin lukiessani, että joku juju jutussa on....Mutta nauratti kuitenkin, kun kuvittelin tapausta. Minä itse en koskaan ole ollut luokkakokouksissa. Entiset opiskelijakaverit pitivät viime kesänä kokouksensa täällä Berliinissä, mutta kun minä juuri silloin olin Suomessa, jäi sekin väliin.

  AntwortenLöschen
 15. Voi että kun nauratti! Ja just piti kirjoittaa jotain kun huomasin että oli vitsi:D
  Mun vanhalla lukion luokalla oli luokkakokous joitakin vuosia sitten ja koulullakin oli vuosijuhlat,mutta olin silloin Etelä Amerikassa,joten en päässyt.Olisinkohan tunnistanut.Mulle aina sanotaan,etten ole lainkaan muuttunut,viimeksi yhdessä kahvilassa pari viikkoa sitten kun joku entinen työkaveri miljoona vuotta sitten(jota en itse muistanut!) tunnisti mut heti ja sanoi etten ole muuttunut(no olen kyllä!)

  AntwortenLöschen
 16. Hauska vitsi. Pistetään kiertämään. Kiitos. Ehdin tosin jo ajatella, että mikä tomppeli tuo hammaslääkäri oikein on.
  Aivan kuten kauneus on ikäkin katsojan silmässä, olen ollut huomaavinani.

  AntwortenLöschen
 17. Allu, mitä sää nyt? Minä luulin, että lääkäri harrasti reipasta huumoria!

  AntwortenLöschen
 18. Minä jo ehdin miettiä, oletko muuttanut Saksaan jo lapsena.

  AntwortenLöschen
 19. Kasselin kyyhky: niin se on, että valokuvat näyttää totuuden, just nimittäin kanssa katselin jotain vanhaa kuvaa miehestäni
  Natjale: visi kusi on hyvin yleinen ääntämistapa
  Soili: hyvin on Böll tuonkin sanonut
  anumorchy: ei ole todellakaan kaukana todellisuudesta
  Helena: kyllä mä myönnän, että olen niiiiin monta kertaa kotipaikkakunnalla näyttänyt Allumiehelle, että tuokin vanha eukko on ollut samalla luokalla. Toivottavasti tätä ei lue kukaan tuttu.
  Hannele: ei mullakaan ikä mitään kriisiä saa aikaan, mutta jos joku luulis paljon vanhemmaksi, se saattais häiritä.
  Sira: en ole minäkään kovin moneen luokkakokoukseen päässyt, mutta kivoja ne on olleet
  Yaelian: harmi, ettet päässyt, musta on ollut hauska todeta, miten paljon yhteisiä muistoja meillä on ollut
  Clarissa: vitsi kiertoon vaan, sain sen saksaksi, ehkä ei ole Suomessa liikkeellä
  Leena: menitpäs lankaan sinäkin, vaikka tiedät, miten kamalan nuori mä olen
  Sauerkraut: hihi :-))

  AntwortenLöschen
 20. hahah,
  kaikki muuttuu - toiset enemman toiset vahemman. Eiko ole vahan niin kuin luonnonlaki.
  Mina olen ainakin muuttunut!
  Onhan se kumma jos ihmisen eletty elama ei saisi nakya. Eri asia on tietty kuinka se elama on eletty.
  Moni mies sen kun komistuu ja kaunistuu vanhetessaan.
  Toisaalta moni mies ukkoontuu aivan liian aikaisin.

  Mina pysyn nuorekkaana kun hermoja kiristellaan taas oikein kyballa.
  Pysyy sillai pirtsakkaana...argh!

  BLOGitse

  AntwortenLöschen
 21. Hahhahaa! En ole ollut pitkään aikaan luokkakokouksessa, mutta olen kyllä ihmetellyt, keitä ne kaljut miehet on kuvissa, kun olen nähnyt myöhemmin tapaamisen satoa... Mitähän minusta ajatellaan, aina kun ei kuvattaessa satu olemaan sopiva valaistus, eikä ilmekään niin sopiva ;-)

  AntwortenLöschen
 22. Hups, Böllin sitaattiin tuli väärä sanajärjestys, kun korjasin sitä alkua. Pitäisköhän ruveta käyttämään esikatselua.

  AntwortenLöschen
 23. Hehheh, olipa hauska, loppu oli tosi yllättävä. Minäkin mietin pitkään, oletko välillä käynyt Suomessa hammaslääkärissä.
  Hih, taidanpa lähettää tämän entisille luokkakavereilleni, jotka olen nyt oppinut tuntemaan uudestaan.

  AntwortenLöschen
 24. BLOGitse: jotenkin sitä vaan on olevinaan niin nuori, ettei tajua, että on jollekin kakskymppiselle ihan fossiili.
  kato nyt tätäkin: ai et ole käynyt luokkakokouksissa. Mun anopin luokka piti muuten ahkeraan kokouksia, mutta se olikin helppoa, kun lähes kaikki oli jääneet kotikaupunkiin. Mun luokkakavereista on vain yksi jäänyt paikkakunnalle.
  Kirlah: lähetä sinne vaan

  AntwortenLöschen
 25. Allu, nyt illan paljastus, jonka tietää vain Lumimies: Olen maailman helpoimmin 'uunotettava'. Tietäisitpä millaisten julmien jymäytysten kohteena olen, kun hän on sillä tuulella. Mutta kostoksi kerron nyt Lumimiehestä: Edellisessä firmassa sisareni oli niinkuin hänen 'vähän sihteeri' ja kun tuli aprillipäivä, jota Lumies ei tietenkään muistanut, niin sisareni ilmoitaessa puhelinnumeron ja nimen ja sanoessa, että soita herra Karhulle, mieheni teki työtä käskettyä ja pyysi herra Karhua sitten puhelimeen. Siellä vastattin, että 'tämä on Korkeasaaresta päivää ja herra ja rouva karhut ovat kaikki vielä talviunillaan;-) Että me jaksetaan Merjan kanssa nauraa tätä juttua...Lumimies on vielä hämäläinen ja ns. vakavasti otettava. Muka!

  Allu, katsos minä odotan aina ihmisiltä vain rehellisyyttä;-)

  AntwortenLöschen
 26. Leena: hauska tarina Karhusta. Mä olin kyllä ihan rehellinen ja panin tän postauksen kategoriaksi alusta alkaen VITSIT, muttei kukaan huomannut.

  AntwortenLöschen
 27. ja ihan kun emme tietaisi sukupolvesta toiseen tiettyjen juttujen toistuvan...
  18v tiedat kaiken ja x8v huomaat kuinka paljon on tietamatta!
  Mutta sellaista elama on!

  Me muutetaan huomenna veke taalta takaisin hotelliin! Juu, kivaa rumbaa ees taas mutta eivat halua luopua mun miehesta. Siis hanen panoksestaan firmaan, joka on tietty hienoa mutta kylla tama on henkisesti todella raskasta. Nyt tietenkin helpottaa kun tietaa, etta on uusi mahdollisuus taalla. Olimme myos valmiit lahtemaan Suomeen...

  BLOGitse

  AntwortenLöschen
 28. BLOGitse: kiva, että päässet pois siitä murjusta
  -S-: niin oon

  AntwortenLöschen
 29. Voi ei!! :D
  Et todellakaan näytä vanhalle ollenkaan, se äijän pitää olla ihan pimeä päästään että kyselee tuollaisia :D :D

  Meillä on ollut myös pari luokkakokousta ja erityisen hauska oli nähdä sellaisia, ketä ei ole ala-asteen jälkeen nähnyt. Tytöt tunnisti aika hyvin, mutta pojat oli muuttunut kovasti: ihan erimuotoset kasvot ja kaikki! :D

  AntwortenLöschen
 30. no nyt luin vasta muut kommentit .. :D Upposi muhunkin tuo vitsi ihan totena :D

  AntwortenLöschen
 31. MaaMaa: pitää aina muistaa lukea myös pienellä präntätty teksti m.o.t.

  AntwortenLöschen