Sonntag, 2. Mai 2010

Maastricht

Keski-Euroopassa asumisella on ilman muuta paljon hyviä puolia ja yksi niistä parhaista on se, että pääsee helposti matkustamaan maasta toiseen. Me lähdimme eilen vappua viettämään Hollannin puolelle Maastrichtiin, jonne on meiltä tunnin ajo. Maastricht on Hollannin vanhimpia kaupunkeja, asukkaita siellä on noin 120000. Useimmat suomalaiset eivät varmaan tunne kaupunkia, mutta nimi saattaa olla tuttu Maastrichtin sopimuksen ansioista, jossa sinetöitiin EU ja Euro.
Maastrichtista löytyy vaikka kuinka paljon vanhoja kauniita taloja, toreja ja katukahviloita.
Tämäkin talo oli kävelymatkan päässä keskustasta.

Polkupyöräilijöitä riittää kuten kaikissa muissakin hollantilaisissa kaupungeissa. Maastricht on yliopistokaupunki, sen taloustieteiden tiedekunta tunnetaan ulkomaillakin.

Ilma oli ihan kiva ja mekin söimme lounasta ulkoilmassa suuren torin laidalla.

Maastricht on hyvä ostoskaupunki. Vaateputiikkeja ja sisustusliikkeitä löytyy vaikka millä mitalla ja muutenkin söpöjä kauppoja kuten tämä kukkakauppa.
Suklaakaupan ikkunassa ihmettelimme taideteoksia suklaasta. En viitsinyt mennä sisälle kuvaamaan, sillä silloin olisi varmaan lähtenyt jotain noista ihanuuksista mukaan.

Kommentare:

 1. Sievä ja houkutteleva kukkakauppa! Hyvin siistiä. Hollanti on minulle livenä 'tabula rasa', sillä oleme siitä kurvanneet vain lounaan verran matkalla Ranskaan. Kukaan maassa lomaillut ei ole koskaan valittanut mistään...

  Juu, ollessamme Saksassa hotellissa, olen nauttinut, kun olen arvuuttanut Lumimiestä, missä maassa syömme seuraavan päivällisen. Keskiössä asumisen autuutta.

  AntwortenLöschen
 2. Kivalta tuntui matkanne, ainakin kuvista päätellen. Maastricht näyttää miellyttävältä kaupungilta.
  Olen vain kerran kauan sitten ollut Hollannissa. Kölnistä, tai oliko se Bochumista ajoimme Amsterdamiin, yövyimme Nordwijk aan Zee'ssä ja Zandvoortissa. Muistot matkasta ovat pelkästään positiivisia.

  AntwortenLöschen
 3. Leena: harvemminhan suomalaiset kai Hollannissa lomailee
  Clarissa: Amsterdam kai se eka kaupunki on, jonne turistit menee. Maastricht on meille vaan niin lähellä ja todella söpö paikka. Freiburgilaiset ystävämme haluaa sinne aina, kun tulevat Kölniin. Eilen me muutenkin mietittiin, että ketä kaikkia me ollaan jo vuosien mittaan viety Maastrichtiin, varmaan lähes kaikki suomalaiset vieraat, joille onkin eksoottista päästä autolla ajamaan toiseen maahan ilman, että huomaa, että on ylittänyt rajan. Kyllä me itse muistetaan muitakin aikoja, kun Allumies oli pitkätukkainen parrallinen terroristin näköinen ja rajalla kysyttiin passia.

  AntwortenLöschen
 4. Teillä on ollut ihan kiva vappu kuvista päätellen. Tuli mieleen ihan oma Amsterdam-matkamme muutamia vuosia sitten ja vähän kaukokaipuu puristaa nyt rintaa. Mutta pianhan me itsekin olemme matkalla kohti Pohjoista....

  AntwortenLöschen
 5. Kivan näköisiä paikkoja, Göteborg vähän samanlainen paikkä, helposti sieltä pääsee ;)

  AntwortenLöschen
 6. Kauniiden kuvien myötä oli aivan kuin olisi ollut mukana Teidän vappureissulla. Kiitos vaan näyttämisestä. Itse en ole Hollannissa juurikaan käynyt. Joskus vuosikymmeniä sitten olimme rannikolla. Hyvät muistot siitäkin vaan on.

  AntwortenLöschen
 7. Teillä on käden ulottuvilla vaikka mitä kivoja kohteita sielä keskellä! Hollannissa on mukavaa käydä, olen lomaillut myös Leidenissa, koska ystävät asuvat siellä, ja sieltä tehty retkiä maan eri puolille.
  Maastricthissa en olekaan käynyt.
  Mutta kukkakaupasta tuli mieleen, että keväisin must on käydä Keukenhofin kukkaloistoa ihailemassa satojen tuhansien muiden kanssa. Ja ne hyasintti- ja tulppaanipellot!

  AntwortenLöschen
 8. Teillä onkin näemmä ollut kaunis sää. Minä tunnen Hollannista vain Amsterdamin, ja sinne tekee kyllä taas mieli.

  AntwortenLöschen
 9. Tuo että keski-Euroopassa asuessaan pääsee niin helposti muihin maihin on kyllä ihan kadehdittavaa.Toinen suomalaisista vieraistani maaliskuussa asuu Sveitsin puolella mutta käy kaupassa Saksan puolella...
  Maastricht näyttää ihastuttavalta! En ole siellä ollut vaikka eksän tavattuani vietin pitkiäkin aikoja Hollannissa (hän asui siellä silloin)ja näin Hollantia aika reilusti siellä sun täällä.

  AntwortenLöschen
 10. Sira: Amsterdamhan on se ensimmäinen kohde lähis kaikille. Kuinkas monta kuukautta te Suomessa vietätte?
  Hannele: Göteborg on tosiaan Suomeen verrattuna helpompi paikka lähteä, vaikka kyllä tuo Allumies tuossa juuri tutkiskeli, miten paljon menee aikaa, jos lähdemme kesällä moikkaamaan ystäviä Etelä-Ruotsiin. Joko mentävä lautoilla tai sitten kierrettävä Tanskan kautta maitse.
  Maija: kas kun ette ole tulleet lähteneeksi Hollantiin, kun on niin lyhyt matka
  Helena: täytyy tunnustaa, että en ole ikinä ollut Keukenhofissa, kun sillä on aina ollut vähän sellainen maine, että vanhainkodin porukka menee sinne bussilla. Eli että kai mekin sitten muutaman vuoden päästä. :-)
  kato nyt tätäkin: meillä oli ehkä +20C, auringossa oli oikein lämmin istua
  Yaelian: On tää siinä mielessä kätsyä asumista tai riippuu vähän, missä päin Saksaa asuu. Berliinistä on taas piitkä matka Länsi-Eurooppaan, Baijerista pääsee nopsaan Itävaltaan tai Italiaan, mutta sitten ei taas Hollantiin.

  AntwortenLöschen
 11. Voi, kun täältä saarestakin pääsisi yhtä vaivattomasti viikonlopun viettoon tai vaikka vain päiväksi ulkomaille.

  AntwortenLöschen
 12. Vihreätniityt: no siinä missä meillä on auto, teillä on Ryanair. :D

  AntwortenLöschen
 13. Sittenhän minun ei sitten eläkeläisenä enää tarvi aikaa Keukenhofiin tuhlata. Siellä oli hirmuisesti väkeä, mutta myös työikäisiä, ja japanilaisia ryhmiä saksalaisryhmistä puhumattakaan...

  Sinne teillehän tulee kohta lätkän MM-kisat ja varmaan suomalaisväriäkin katukuvaan.

  AntwortenLöschen
 14. Helena: niinpäs tuleekin, olin aivan unohtanut. Pitääkin olla varuillaan mitä sanoo.

  AntwortenLöschen
 15. Mistähän oikein repisi ajan ja rahat käydä kaikki ne ihanat paikat, mistä olet blogeissasi puhunut. Hienoa ja viehättävää on joka paikassa. Aivan vesi valuu kielelle.
  Mutta silti aina ihmettelen, miten vähän suomalaiset matkustavat Saksaan, Hollantiin tai Belgiaan. Monilla on ennakkoluuloja, luulevat että esim. Saksassa on vain valtavia tehtaanpiippuja :( ja saastunutta. Aina saa olla oikomassa ennakkoluuloja.

  AntwortenLöschen
 16. Kirlah: sanos muuta! Suomalaiset lentää mielellään seuramatkalle "etelään". Mua huvittaa jo se sanonta "etelä". Saksalaiset lähtee Toscanaan tai Andalusiaan jne, suomalaisille riittää ilmansuunta=etelä. Minulla on käynyt Suomesta vieraita, jotka ihmettelivät, kun näkivät puita, kun luulivat, että Saksassa on Waldsterben eli kaikki puut on kuolleet.

  AntwortenLöschen
 17. Min en sitten löytänyt tuolta mitään ostettavaa. Vanha kaupunki oli kallis pikku putiikkeineen ja vietinkin sitten aikaani kahvittelemalla. Mutta tulipa käytyä. Mitään erikoisia viboja en paikasta saanut, vaikka ihan sievää siellä oli ja hassua, hinnatkin olivat ainakin punnissa ja euroissa.
  Ystävällisiä myyjiä!

  Kölnin aikana mekin tuolla kävimme muuten, emme nyt täällä asuessa.

  AntwortenLöschen
 18. Natjale: ja minä kun olisin löytänyt vaikka mitä ostettavaa. Ja jos etsii kulttuuria, Bonnefanten-museo on loistava paikka.

  AntwortenLöschen
 19. No aikomus on olla koko kesä....Aikomus, sillä paluu on vielä hämäränpeitossa, sitä ei ole vahvistettu, vain esimerkitty. Sanoivat, että syy olisi ollut ensin joku lakkouhka Suomessa, sitten Islannin tuhkapilvet...Vaikuttaneeko vielä Kreikan konkurssipesä siihen, teidä häntä.

  AntwortenLöschen
 20. Minulle taas on tapahtunut täällä kummallinen juttu: pienetkin matkat alkavat tuntua pitkiltä! Zürichkin on kauhean matkan takana, onkohan sinne 55km tai jotain. Vaatii heti päiväretken, jos sinne lähtee.

  AntwortenLöschen
 21. Anne: Zürichiinhän on vain Katzensprung

  AntwortenLöschen