750g (noin 1,5l) mansikoita
4 rkl appelsiinilikööriä ( esim. Cointreau tai Grand Marnier)
3 keltuaista
100g pölysokeria
appelsiinin raastettu kuori
2 dl kermaa
Putsaa mansikat, halkaise ne ja marinoi ne liköörissä, säilytä kylmässä.
Vatkaa keltuaiset pölysokerin ja ¾ appelsiininkuoren kanssa vesihauteessa vaahdoksi.
Anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja sekoita se jäähtyneen vaahdon joukkoon.
Laita mansikat lautaselle, kreemi päälle ja koristele lopulla appelsiininkuorella.
¡Buen provecho!
Gracias! Vesi kielellä tuota kuvaa ja ohjetta katselin.
AntwortenLöschenMistä olet nuo kukkaiset kesäraamit löytänyt?
Clarissa: raamit on www.picnik.com, käytän sitä ohjelmaa, kun se on uunoille tarkoitettu yksinkertainen ja ilmainen kuvankäsittelyohjelma.
AntwortenLöschenEi kiitos mansikoita minulle! Sen sijaan tuon eilisen aprikoosikakun voisin tehdä mikäli sen reseptin ehdit/raaskit meille jakaa. :)
AntwortenLöschenEi ole vielä tullu hellettä tänne, tänään sataa ja on viileää. Eikös meillä ollut sopimus näistä ilmoista? Onneksi on kuitenkin tänään ohjelmassa siistiä sisätyötä!
Helena: no kyllä mä neljä astetta lähetin, kun täksi päiväksi tulossa vain +29C. Sitten kyllä otan asteet takaisin, sillä pe-la on tulossa +36-37C. Resepti käännöstoimistossa.
AntwortenLöschenMielenkiintoinen ohje! Ostin tänään mansikoita, mutta ne taidamme napsia "paljaaltaan".
AntwortenLöschenPakko saada mansikoita!
AntwortenLöschenMeilla vilahtelee aurinko mutta ei taysilla porota.
Kosteutta ilmassa on kylla ihan riittavasti. Eilen vaatteet liiskaantui kiinni ihoon...ei paljon voiteita tarvitse! :)
BLOGitse
Kiitos tästä k-18 reseptistä, vaikuttaa herkulliselta ja riittävän yksinkertaiseltakin :)
AntwortenLöschenGrand Marnier...yksi laivamatka Saksaan;-)
AntwortenLöschenMinulle kiitos mansikat Romanovien tyyliin. Sain niitä eka kerran Savonlinnan Casinolla oopperan jälkeen ja olen opettayt yhden jyväskyläläisen huippupaikan tarjoamaan niitä jälkiruokana. Mansikat puolitetaan tai laitetaan jopa kolmeen osaan. Sitruslikööriä ja kaiken keskellä pallo vanhanajan vaniljajäätelöä. Tästä tehdään myös kermavaahtoversiota, mutta kiitos ei minulle sitä.
Meillä on nyt varjossa 28 astetta. Kirjoitan tätä ilkosen alastomana, enkä taua, miten jaksan vielä tänään ajaa autoa, mutta on vaan pakko...noutaa Päämies kotiin.
Meillä vain aikuisia lapsia :)
AntwortenLöschenHelena: aprikoosipiirakan resepti tuli käännöstoimistosta ja on nyt Paratiisi-postauksen perässä.
AntwortenLöschenKasselin kyyhky: se on herkullista
BLOGitse: ei kai sieltä niin hyviä saa kuin Suomesta vai?
Susadim: helppo tehdä ja menee hyvin kaupaksi
Leena: kokeilepa joskus tätäkin, varmaan tykkäät
Hannele: no niille saa antaa, muttei lastenlapsille
sori mutta mielestani Suomessa mansikat eivat ole vuosiin olleet sellaisia kuin lapsuudessa!
AntwortenLöschenNiin Egyptissa kuin taalla on todella hyvia mansikoita eika ole laheskaan Suomen hinnoissa!
BLOGitse
Nam,mansikoita! Eilen söin ekat suomalaiset mansikat täällä ja täytyy BLOGitsen tavoin todeta,etteivät ne maistu sellaisilta kuin muistan ja ole parempia kuin esim. israelilaiset mansikat,jotka nekin ovat paljon halvempia egyptiläisten tavoin,,
AntwortenLöschenAllu, takuulla maistuu minullekin. Otan ohjeen uuteen muumikeittokirjaani ja kuvan kanssa. Taidna kirjoittaa siihen Allun mansikkaherkku.
AntwortenLöschenJael, minä jopa tuoksusta erotan suomalaisen mansikan. Sulle on sattunut joku mauotn sortti. Siis laatu. Niitä on monenmerkkisiä.
BLOGitse ja Yaelian: taitaa mulla olla sitten niitä vanhoja lapsuuden muistoja makeista suomalaisista mansikoista, en ole kyllä ollutkaan vuosikausiin Suomessa mansikka-aikaan
AntwortenLöschenLeena: pistä vaan kirjaan, Allu niinkuin Andalusia, molemmat alkaa aalla
Täydellisen punaisia marjoja! Nam! Meillä napsitaan paljaaltaan. Anopin mansikkamaaltakin tulee jo satoa, niistä pitänee tehdä jotain, muuten anoppi tekee kaiken hilloksi, jota ei kukaan syö...
AntwortenLöschenkato nyt tätäkin: omasta maasta ne mansikat parhaimmin maistuukin
AntwortenLöschen