Kun ei kurpitsa oikein tahdo kelvata suomalaisille, tyrkytän tässä sitten kesäkurpitsaa.
500g mahdollisimman pienikokoisia kesäkurpitsoja
3 rkl rusinoita (tai vaihtoehtoisesti kuivattuja aprikooseja)
2 rkl balsamicoa
50g juuriselleriä
1 punainen paprika
1 punainen chilipalko
1/2 nippua minttua
1 valkosipulin kynsi
20g tuoretta inkivääriä
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl pilkottuja hasselpähkinöitä
2 rkl kapriksia
2 rkl ruokosokeria (tai fariinisokeria)
suolaa, mustapippuria myllystä
Lisää etikkaan 2 rkl lämmintä vettä ja liota rusinoita siinä noin varttitunti.
Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne noin 3cm paloiksi.
Putsaa selleri ja leikkaa ohuiksi kaistoiksi.
Putsaa paprika ja leikkaa kaistoiksi.
Poista chilistä siemenet ja leikkaa se pieniksi paloiksi.
Leikkaa minttu pieneksi.
Kuori ja raasta inkivääri.
Kuori valkosipulin kynnet.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota siinä kesäkurpitsa ja selleri.
Lisää paprika, chili, inkivääri ja puristettu valkosipuli joukkoon ja jatka kuullotusta noin 3 min.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää sokeri, rusinat liemineen, valutetut kaprikset ja puolet mintusta.
Paahda pähkinät rasvattomalla pannulla.
Jaa salaatti neljälle lautaselle, koristele paahdetuilla pähkinöillä ja mintulla.
Tarjoa patongin kanssa tai lisukkeena kalan tai lihan kanssa.
Ohjeen olen ottanut joskus ranskalaisesta Elle-lehdestä ja se on mielestäni njam.
Saapiko jättää juurisellerin ja rusinat pois :-P
AntwortenLöschenNo nyt on jo toinen ääni kellossa eli tuo maistuu varmaan meille suomalaisille.
AntwortenLöschenKiitos sinulle , Ellen ruokasivujen toimittajan sijainen Saksassa! Printattukin on jo talteen.
Natjale: kaipa sen sellerin voi pois jättää, jos on varaa. Sellerihän on potenssin kohottaja. :-))
AntwortenLöschenClarissa: no kiva kun kelpas
Mulle kelpaa,syön sitä paljonkin...
AntwortenLöschenKiva resepti,tosin jättäisin omalta kohdaltani makeat jutut pois nyt kun vältän hiilareita.
Hasselpähkinät jätän pois tai vaihdan vaikka pinjansiemeniin... Maistuu varmasti meidän suomalais-ranskalais-marokkolaisessa perheessäkin.
AntwortenLöschenKiitos ruokakirjeenvaihtajalle!
Allu-rakas, ethän nyt suutu, mutta kun en tykkää, niin en tykkää. En ole yleensä nirso, en...
AntwortenLöschenKurpitsa on ehkä outo maku suomalaisille. Siis paljon sitä on naisten- ja ruokalehdissä esille tuotu, mutta maku on ainakin osin kulttuurinen kysymys :)
AntwortenLöschenTämä kesäkurpitsasalaatti maistunee meillä, joten otan ohjeen talteen. Kiitos!
Osaisinkohan tehdä, on niin monta sorttia ja pitää tehdä vaikka mitä... :) No pähkinät jätän pois lääkärin määräyksestä.
AntwortenLöschenMie olen saanut yliannostuksen pikkelsiä kohtaan koulusta, enkä syösty syömään sitä(kään) aikuisena, mutta muuten kurpitsa voi maistua toisten tekemänä.
Taatusti hyvää, mutta laiskalle kokille aivan liian monta ainesosaa :)
AntwortenLöschenJätän sellerin pois :-P
AntwortenLöschenKyllä nuo hämppien verkot ovat kaniita. Käytin jopa Sarkian kuuluisaan runoon Sielun kukat hämähäkinverkkoa, jonka oli kuvanut Johanna.
AntwortenLöschenAllu, istutin tänä keväänä vahingossa marjakuusen. Peitätkö sinä marjakuusesi keväällä suojaharsolla? Minun on peitettävä ainakin kartiovalkokuuset, kunnes routa on sulanut.
Allu, tämä tuli väärään kohtaan! En halua olla missän tekemisissä kesäkurptsan kanssa;-) Voi hitsi! Ei aikaa enää korjata. Poista kaikki, jos haluat.
AntwortenLöschenYaelian: joo, hiilarit, ne ikuiset pahantekijät!
AntwortenLöschenHeljä: maistuu varmaan myös ranskalaismarokkolaisille, ehkä resepti onkin sieltä suunnalta, ei ainakaan tyypillistä keskieurooppalaista ole
Vihreätniityt: o.k., sitten jää mulle enemmän
lumiomena: kesäkurpitsa on mielestäni vähän mautonta, mutta tuohon se sopii
Helena: aika moni onkin allerginen pähkinöille, ehkä pinjaa voi kokeilla
Susadim: no ei siinä loppujen lopuksi niin paljon ole tykötarpeita
Natjale: o.k., sitten on ♥asiat kunnossa teillä
Leena: muistin, ettet tykkää, mutta et ole kokeillut tuota. Marjakuusi ei tarvitse meillä mitään peittoa.
Kokeillaan, kun ehditään. Olen kesän aikana syönyt niin paljon perusvihersalaattia, että lämmin salaatti kuulostaa hyvältä.
AntwortenLöschen