Freitag, 1. Oktober 2010

Viikkokatsaus

-Istuin ratikassa, vieressäni kolme vapaata paikkaa, joista yhdelle laitoin käsilaukkuni. Ratikkaan astui tomera nainen ja vaati minua ottamaan laukkuni pois, sillä hän halusi istua juuri siinä missä laukkuni oli. Koko ratikka oli täynnä vapaita paikkoja. Otin kiltisti laukkuni pois ja aloin nauttia naisen valkosipulin hajusta. Paluumatkalla lähijunassa viereisellä neljän osastolla istui nainen,joka oli laittanut käsilaukkunsa vastapäiselle istuimelle, kaksi muuta paikkaa oli tyhjiä. Junaan astui nainen, joka sormella näyttäen laukkua vaati, että se on otettava pois, minkä laukun omistaja sitten kiltisti tekikin. Mutta mitä teki se uusi matkustaja: istui tyhjälle paikalle ja laittoi oman laukkunsa sille paikalle, josta toinen oli ottanut omansa kiltisti pois. Mitähän eilen oli oikein ilmassa, kun näin erikoisia ihmisiä oli liikkeellä?

-Ostin uuden langattoman puhelimen kotiin, kun työhuoneen puhelin alkoi katkoa puheluita. Vietin illan tallentaen siihen ystävien numeroita, kamala homma, mutta toisaalta ajattelin, että onhan se kiva, että on noin paljon numeroita, minne voi soittaa. Täällä Saksassa käytetään edelleen ahkerasti tavallisia (lanka)puhelimia ja puhelut on kalliimpia kuin Suomessa.

-Sain yllätyspostia viime syksyn Egyptin matkalla tapaamaltamme herttaiselta nuorelta psykologinaiselta ja valokuvan, jossa Allumies ja minä seisomme  90v rouvan vierellä kameleita tuijottamassa. Me olemme kuvassa vähintään 90v näköisiä ja sensuroin sen pienentämällä. Ihan sydäntä lämmitti, kun tämä nuori nainen kysyi, eikö meitä huvittaisi lähteä heidän kanssaan Vietnamiin, mutta ei se valitettavasti käy, kun mies halusi välttämättä Intiaan.

- Päätin lukea Herman Hessen Siddharthan ennen Intian matkaa.

- SÄÄVAROITUS suomalaisille: varasin ystävälleni ja itselleni lennon Suomeen 29.7.-5.8.2011. Ja kun Suomessa on AINA ollut kamalan kylmää ja sateista, jos olen tuonut sinne saksalaisia mukanani, on hyvin todennäköistä, että sää tulee olemaan tällainen.
Tämä ihan vain pieneksi vinkiksi lomasuunnitelmianne varten. Viimeksi lähetin toissa kesänä nuoren tytön harjoittelijaksi Helsinkiin ja siellä oli kamalan kylmä ja satoi neljä viikkoa, Suomi ei tykkää minun vieraistani  eikä Allumiehestä eikä useimmiten minustakaan.
Hauskaa viikonloppua kaikille! Meillä on sunnuntaina Saksan yhdistymisen juhlapäivä ja luvassa +24C, joten kyllä kelpaa.

Kommentare:

 1. Allu, no harmi, että et tuonut ystäviäsi Suomeen kun monta viikkoa se 'keltainen saatana' nousi taivaalle aamu aamun jälkeen ja lämpöä oli +37 astetta. En ikinä, ikinä lähtisi enää minnekään lämpimään maahan, mutta olen luvannut Lumimiehelle Kreikan reissuja. Avioliitto on kompromissia.

  Olen lukenut Siddhatran, mutta en muista siitä mitään - enää. Muutamat muut Hessen kirjat ovat jääneet paremmin muistikalvolleni.

  AntwortenLöschen
 2. Olipas sattuma, kun buukkasit 29.7 lennon Suomeen. Minä varasin pari viikkoa sitten, mutta lennan tyttäreni ja lasten kanssa päivää aikasemmin. Olishan ollut täräys, jos oltais lennetty samalla koneella.

  Joo, joinakin päivinä on outoja tyyppejä liikkeellä ja Sulle sattui jopa kaksi, ja molemmilla kerroilla oli kyse käsilaukun paikasta. Voihan vitsi...Hyvää viikonloppua.

  AntwortenLöschen
 3. Nyt tana kesana et sitten ilmeisesti lahettanyt ketaan Suomeen! No, hyva kun varoitit, menen sitten ensi kesana pikkasen aikasemmin, etta ehdin alta pois.

  AntwortenLöschen
 4. Jos on samanlainen kesä kuin viimeksi niin vielä kiitetään sinua tuosta kylmästä viikosta (onneksi et ole pidempää).

  AntwortenLöschen
 5. Onpa ihmeellisiä tätejä teillä raitiovaunuissa,ja vielä pitää valkosipulin tuoksustakin nauttia:D
  Vau,Intian matka,kuulostaa kyllä upealta!
  Minäkin varasin jo tosi ajoissa ensi kesän matkani,ihan impulsiivisesti yhtenä päivänä netissä seikkaillessani.Yleensä varaan ne joitakin kuukausia aikaisemmin.Kannatti,sillä tuli halvemmaksi kuin tämän kesän lento.Ja sitten kun siellä olen,en ainakaan mitään kauheaa hellettä halua.....

  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 6. Onneksi varoitit tuosta ensi kesästä, taidankin varat matkaliput muualle silloin. Tai eihän minun tarviset, koska minun on sanottu olevan oikea Wetterhexe, koska esim. keran loka-marraskuiselle Sveitsin 3 viikon matkalla paistoi koko ajan aurinko ja patikointi onnistui oikein hyvin!

  Mukavaa viikonloppua myös siellä ja varsinkin kun jouduttu matkaamaan omituisten olioiden seassa!

  AntwortenLöschen
 7. Kuulin jo varoituksen, että ensi talvi tullee olemaan kylmin talvi tuhanteen vuoteen.
  En siis säikähdä sinun säävaroitustasi ensi kesälle, joten tervetuoloa vaan Suomeen!

  AntwortenLöschen
 8. Leena: juu, tiedän, että tämä kesä oli ainutlaatuinen. Mun saksalaiset ystävät ei usko sitä.
  Maija: katos vaan, lennättekö tekin AirBerlinillä?
  anumorchy: joo, ei ollut kukaan tutuista siellä tänä kesänä
  Sirokko: viikon voitte vilvoitella
  Yaelian: hauska, että kaksi käsilaukkuintoilijaa sattui samalle päivälle.
  Helena: tänä viikonloppuna on Köln maraton, ei varmaan niin paljon noita täti-ihmisiä liikkeellä
  Nurkkalintu: minäkin luin jostain, että tulee kunnon talvi, mutta olihan se viime talvikin upea. Maaliskuussa näin kaunista talvea, kun olin siellä yksin. Jos mies olisi ollut mukana, olisi varmaan satanut vettä. Kiitos, jos olen tervetullut♥

  AntwortenLöschen
 9. Minä kiitän jo etukäteen vilvoittavista tuulista ja sateista, viime kesän kaltaista kuumuutta en kestä yhtään. Ajoissa olet varauksen tehnyt, piti ihan kahteen kertaan lukea, että puhutko ensi kesästä. Aikainen lintu...

  AntwortenLöschen
 10. Susadim: nyt sai vielä satasella edestakaisen lennon, se kallistuu sitten vähitellen ja kun kaveri on riippuvainen koulujen lomista, oli aikakin jo rajoitettu

  AntwortenLöschen
 11. Positiivinen ajattelu; kiva kun on paljon numeroita...
  Aikaisinpa olet jo buukannut matkat, minä en ole edes entisestä matkasta selvinnyt. Mutta hyvät ilmat kesä tuo, ainakin osa kesästä on suotuisa. Juhannuksesta elokuun puoliväliin on suotuisin ajankohta matkustaa Suomeen!

  AntwortenLöschen
 12. Sira: kaverilla on vähän huono taloudellinen tilanne ja oli pakko saada mahdollisimman halpa lento, että ylipäätään pystyy lähtemään. En ole edes kertonut, että maksoin lennon, saa maksaa sitten mulle kesällä.

  AntwortenLöschen
 13. - Meillä jos lankapuhelin soi, niin tietää kuka soittaa ← miehen sisko.
  - Nuorekas tuo keskellä seisova 90vee:D
  - Pieni toivomus: älkää tulko Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin sitten heinä-elokuun vaihteessa! Muuten kyllä:tervetuloa!
  Hauskaa viikonloppua myös sinulle ja mielenkiintoisia lukuhetkiä aikanaan Siddharthan parissa.

  Meilläkin kelpaa. On raikas syysilma ja luonto loistaa punaisen ja keltaisen eri sävyissä. Lämpimiä kesäpäiviä on hyvä muistella iltaisin kynttilän valossa. Syksykin voi olla ihana.

  AntwortenLöschen
 14. On kyllä kumma, että kun sain ex-puolison lähtemään Suomeen lomalle, oli viileää ja usein sateista, mutta jos tulin yksin, oli hellettä ja aurinkoa. Muualla yhdessä lomaillessa ei meillä ollut ongelmia sään suhteen koskaan. Muut saksalaiset tuttavani ovat korkeintaan valittaneet itikoista Suomessa, mutta eivät ollenkaan huonosta säästä.
  Tule vain rauhassa ensi kesänä, et sinä koko maan säätä pysty sekoittamaan, jos pääkaupunkiseudulla pysyt!
  Schönes Wochenende
  Maikki

  AntwortenLöschen
 15. Joka paikassa näyttää olevan ihmisiä, jotka huomaavat vain roskan toisen silmässä, mutta eivät omassaan. Siis viittaan tuohon bussissa istujaan.

  Hyvä muuten kun varoitit ensi kesän säästä. Tietääpä tilata matkan pois Suomesta niiksi päivistä, vaikka Saksaan ;)

  AntwortenLöschen
 16. Clarissa: ja mun sukulaiset tietää, että minä soitan. Kyllä ajateltiin tulla, mutta ei sitten, kun ei näköjään ollakaan tervetulleita. Ajattelin, että niiden edellispäivien helteiden jälkeen olisitte kiitollisia vilpoisesta tuulesta ja sateesta.
  Maikki: siehst du!! Vihdoinkin joku, joka uskoo.
  Kirlah: en voinut kuin ihmetellä molempia naisia.

  AntwortenLöschen
 17. Ai jaa, tuota pointtia en ollut hoksannut. Siis tervetuloa ihanat vieraat suloisten vilvoittavien sateittenne ja tuulienne kera. Nimim. "Etukäteen kiitollinen"

  AntwortenLöschen