Sonntag, 5. September 2010

September

Sveitsin loma syyskuussa peruuntui, kun Allumies hoitelee käsivarttaan musculus triceps brachii-leikkauksestaan ja joutuu käymään lymfahoidossa ja muutenkin kontrollissa.
Eilen aamulla oli tunne, että meillä on rampa ja sokea, kun kumpikaan meistä ei voinut ajaa autoa, mies lastassa olevan käsivartensa takia ja minä, koska
Perjantaina pudotin ulkogrillin kamalan painavan valurautaisen ritilän aika korkealta jalkapöytäni päälle. Sattui niin kamalasti, että varmaan koko kaupunginosa kuuli huutoni. Sitten onnuin keittiöön hakemaan kylmäpakkausta pakastimesta ja söin yöllä Buranaa kipuihin. Ihme kyllä eilen iltapäivällä kipu hävisi ja ihmettelen, miten minun hauraat luuni ovat voineet olla menemättä poikki.
Tänään meille tulee kovin mieluinen vieras, kiinalainen ystäväni X, joka on ollut miehensä kanssa parin viikon lomalla Sveitsissä. Näyttävät olevan kovin hajamielisiä, sillä posti on tässä viime päivinä tuonut meille lähetyksiä sveitsiläisistä hotelleista. Siellä on ollut luottokortteja ja vaatteita, jotka ovat unohtaneet hotelliin. Valitettavasti X:n mies D ei pääse tulemaan, kun hänellä on työasioita Stuttgartissa.

Eilen kokeilin laittaa kultaotsa-ahventa uunissa suolakuoressa ja se oli tosi hyvää.
Minun hyvä ystäväni Gina leikattiin viime vuonna kahdeksan kertaa ja perjantaina taas neljä tuntia kestävässä leikkauksessa lääkärit yrittivät korjata entisiä virheitään. Nyt he askartelivat suolesta putken munuaisten ja virtsarakon välille. Ennen leikkausta he sanoivat astuvansa miinakentälle, sitä onnellisempia olemme nyt, kun leikkaus ilmeisesti onnistui.
Berlepsch on saksalainen omena, joka on saanut nimensä parooni von Berlepschin mukaan, joka oli kummipoikani isoäidin isoisä.
Eilen tutkiskelin Intian matkaoppaita ja huomasin, että en tiedä siitä maasta yhtään mitään. En edes ollut tajunnut, että Kolkata ja Kalkutta on sama kaupunki *häpeän*.
Rampa lähtee tästä nyt vähän metsään nauttimaan aurinkoisesta  syyskuun päivästä ja toivoo, että jalka ei petä. 
Hyvää sunnuntain jatkoa!

Kommentare:

 1. Mukava lukea hyviä uutisia ystävästäsi. Toivokaamme, että jalka ei petä retkellä eikä minun tarvitse tulla sinne kokki-kuljettajaksi! Se olis aika huon diili meille molemmille. :) Ulos kai tässä on itse kunkin lähdettävä vähän kävelemään kun täälläkin on mukava sää.

  AntwortenLöschen
 2. Paranemisia! Toinen toista tukien... yhteiselämä sujuu. Meilläkin on ihana aurinkoinen päivä, mutta muksuja on vaikea saada ulkoilemaan, kun kissanpennut voittavat mennen tullen kävelyretket.

  AntwortenLöschen
 3. Voi Allu-parka,voin ihan kuvitella miten pahasti sattui kun putosi se juttu jalkasi päälle!Onneksi ei kuitenkaan luita mennyt rikki:-) Harmi,että Sveitsi lomanne peruuntui,mutta kiva varmaankin,kun tulee mieluisia vieraita:-)
  Toivottavasti lääkärit onnistuvat saamaan Ginan vointia paremmaksi.
  Vautsi,Intian matka!

  AntwortenLöschen
 4. Helena: kokiksi päästän sut mielellään, mutta tuskin uskaltaisin kyytiin.
  Kasselin kyyhky: sen uskon, että lapset eivät halua jättää kisuja
  Yaelian: on tosi ihme, ettei sattunut pahemmin, sillä se kova reuna putosi suoraan ylhäältä jalan päälle. Olin jo varma, että Intian matka peruuntuu, kun joudun kipsiin ja harjoittelemaan sen jälkeen kävelemistä.

  AntwortenLöschen
 5. Kyllä se siitä! Yhdessä, toinen toistansa tukien. http://www.youtube.com/watch?v=BCiXKdatuRs eli Vi ska gå hand i hand

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: ai, toi on ihana, muistan sen vielä hamasta nuoruudesta.

  AntwortenLöschen
 7. Tekevälle sattuu, onneksi luita ei murtunut.
  Harmi, kun Sveitsin matkanne peruuntuu. Joku toinen kerta sitten.
  Intia kuulostaa mielenkiintoiselta kohteelta. Olen joskus kauan sitten nähnyt elokuvan Gandhi, se käsitteli myös Intian historiaa. Mieleen on jäänyt, että Intia itsenäistyi 1947. Hyvä matkatoimisto teillä, kun noin kirjaa on lähettänyt.
  Hyvää syyskuun sunnuntaita.

  AntwortenLöschen
 8. Marjatta: en voi vieläkään uskoa, ettei mennyt luita. Kivaa sunnuntaita sullekin. Meillä on ainakin aivan mahdottoman kaunis ja melkein kuuma päivä.

  AntwortenLöschen
 9. Auts, mua sattui heti jalkaterään kun ajattelin miltä susta on tuntunut ! Toivottavasti jalka ei enää ole kovin kipeä :)
  Ihana myös kuulla, että ystäväsi on selviytynyt rankasta leikkauksesta, taas ... toivon että leikkaussuma on ohi jo ...

  Harmi, että sveitsin matka peruuntui, mutta onneksi se Intian matka odottaa :)

  AntwortenLöschen
 10. Allu, älä sano sanaa Sveitsi!!!

  Kiva, kun selvisit siitä jalkahommasta ajalla ja Buranalla.

  Täälläkin ollut rankkaa, mutta toisella tapaa. Toisen voit lukea blogistani ja toisen meilin puolelta.

  Syötiin juuri kantarellimuhenosta kuin Intian nälkäiset! Juu, huono vertaus. Alatyylinen. Tiedän, tiedän...

  AntwortenLöschen
 11. Kiitos Leena kun kiellät Allua sanomasta sanaa Sveitsi, sillä en päässyt tänä syksynä töiden vuoksi sinne enkä Etelä-Tiroliin.

  AntwortenLöschen
 12. Hui! On kyllä hyvä, että jalat kestävät tuollaistakin.

  AntwortenLöschen
 13. sellaset teräskenkäät sulla pitäis..

  AntwortenLöschen
 14. Ei sitten tainnut olla sandaalit jalassa, kun ritilä tipahti :)

  AntwortenLöschen
 15. MaaMaa: jalka näyttää olevan ookoo, onneksi, varsinkin kun se on just se jalkaparka, jonka kerran nyrjäytin pahasti Bordeauxissa pimeällä tiellä
  Leena: kohtalotovereita, kun ei kumpikaan päästä nyt sinne ässällä alkavaan maahan
  Hannele: rautakenkä olisi tarpeen
  Sauerkraut: ritilä tipahti tietenkin siihen kohtaan, missä ei ollut kenkää

  AntwortenLöschen