Montag, 6. September 2010

Oi, kallis Suomenmaa

kuva iittala.fi
Viime joulukuussa katselin Helsingistä tätä Iittalan lintua, mutta hinta tuntui meikäläisestä turhan korkealta, muistaakseni se olisi maksanut 199 EUR. Päätin sitten ottaa riskin ja jättää oston lentokentälle, jossa on yleensä vähän halvempaa, mutta huono tuuri, lintua ei ollut lentokentän Stockalla mustana ja jäi ostamatta.
Pari viikkoa myöhemmin minulla oli synttärit ja yllätys, yllätys, paketista löytyi juuri tuo lintu. Allumies oli ostanut sen täkäläisestä sisustusliikkeestä hintaan 149.- EUR ja (vain) sen verran se maksaa nytkin saksalaisen postimyynnin luettelossa, joka tuli lauantaina postissa. Ihmettelenpä vain, mikä on syy siihen, että se maksaa Suomessa 200 EUR!?! Suomen VAT on 23%, Saksan 19% eli ei se pelkästään siitäkään voi johtua ja Saksan hintaahan nostaa normaalisti kuljetuskustannukset.

Kommentare:

 1. Ihme! Onko niin, että oma maa mansikka, muu maa mustikka, eli Sweet Liquorice on mansikan arvoinen täällä kotimaassaan.
  Tulee mieleen eräs tuttavani, jonka mielestä eivät Arabian vanhat astiat ole minkään arvoisia, kun niitä saa Ruotsissa huippuhalvalla ja täällä ovat hinnat huipussaan. No, jokaisella maallahan on omat antiikkiset keräilyesineensä, mutta kun tuo ei ole edes antiikkia vielä. Missähän piilee selitys?

  AntwortenLöschen
 2. Olen samaa kummastellut kun olen täältä ostanut jotain Marimekon astioita jopa puolella hinnalla mitä ne Suomessa ovat. Mutta on kyllä ihana Allumies kun löytää ja yllättää!

  AntwortenLöschen
 3. Yllättävän iso hintaero ja vielä paljon edullisempi teillä siellä.

  Sitten asiaa toisinpäin: Olimme pari vuotta sitten keväällä viikon Berliinissä. Kiertelimme nähtävyyksiä ja tietenkin myös kauppoja. Olisin ostanut itselleni kohtuuhintaisia vaatteita, mutta niitä oli tosi vaikea löytää. Löydän Helsingistä paremmin tutut saksalaismerkit!!!

  AntwortenLöschen
 4. Allu, kerroit juuri faktan: Meillä kaikki, kaikki on kalliimpaa kuin Saksassa. No, maa on täällä halvempaa ostaa,s illä sitä riittää elleivät venäläiset ehdi kahmia kaikkia neliöitä.

  Olin juuri ostaa Pentikin valurautapadan, mutta kun näin hinnan, päätinkin ostaa seuraavalla Stokkan reissulla edullisemman ranskalaisen.

  AntwortenLöschen
 5. Ihana Allumies! Saksassa tietysti ALV on paljon alhaisempi,joka osittain selittää miksi tuo oli paljon halvempi teilläpäin,mutta ei kuitenkaan.Mutta olen ostanut Brooklynissä Oltermannia halvemmalla kuin Suomesta,ja joku aikahan sitten postasin erittäin halvoista Vallilan kankaista,jotka ostin täältä....

  AntwortenLöschen
 6. Arvaus: Suomessa jokainen porras maksaa. Jokainen porras haluaa oman voiton kulujen jalkeen. Tyovoima joka portaassa on kallista. Pieni maa, vahan vakea. Ostovoima ei samalla tasolla kuin esim. Saksassa. Hyvinvointivaltion vitsaus.

  AntwortenLöschen
 7. Hieno on lintu ja ihana Allumies kun osasi noin yllättää :)

  Välillä hintojen eroissa eri maissa ei ole mitään tolkkua...

  AntwortenLöschen
 8. Yleensäkin KOTIMAINEN maksaa. Esim. Arabian ja Iittalan samat tuotteet on paljon halvempia vaikkapa Ruotsissa kuin Suomessa. Toisin päin taas Röstrandin tuotteet maksaa enemmän Ruotsissa, koska ne on kotimaisia.

  AntwortenLöschen
 9. Voi ku tyhmàà. Tààllàkin on esim Nokiat halvempia kuin Suomessa.....Aina se menee noin :(
  Ihana allumies sulla ♥

  AntwortenLöschen
 10. Näitä eri maiden eri hintoja samalle tuotteelle voi ihmetellä kun katselee noiden ketjumyymälöiden tuotteita, joissa yhdessä hintalapussa on eri maissa eri hinnat, toki myös eri valuutoissa. Suomen hinta usein korkein.

  Hienosti toimittu Allumieheltä!

  AntwortenLöschen
 11. Clarissa: antiikki ei ole kaikkialla antiikkia, eihän täällä varmaan kukaan ostaisi jotain vanhaa Arabian lautasta ja Suomessa sukulaisten kesämökiltä varkaat veivät jokaisin parittomankin kahvikupin, kun vaan luki pohjassa Arabia
  Heljä: enpäs huomannut tänään katsoa, mitä Marimekon astiat maksoi täällä, vaikka olin kaupassa, kun kiinalainen vieras halusi ostaa Marimekon servettejä
  Marjatta: olenkin huomannut, että Suomessa myydään paljon saksalaisia vaatteita, Gerry Weber, Taifun, Esprit jne
  Hannele: taide maksaa
  Leena: meillä maksaa tonttineliö 500 EUR eli Suomesta taitaa tosiaan saada halvemmalla
  Yaelian: niin, sähän postasit niistä näteistä kankaista. Vai Oltermannia oli New Yorkissakin myynnissä.
  BLOGitse: palvelut on Suomessa kamalissa hinnoissa. Täällä saattaa vieraskin kampaaja leikata otsatukan ilmaiseksi, Helsingissä maksoi 10 EUR!!!!
  MaaMaa: ei ole tolkun tolkkua, että suomalainen tuote maksaa Suomessa 34% enemmän
  TaiNa: aika jännä, että Rörstrand on sitten Ruotsissa kalliimpi
  -S-: meillä on noi puhelinhinnat vaikeita verrata, kun puhelin kuuluu siihen liittymäsopimukseen useimmiten. Minä saan Nokia eurolla joka toinen vuosi, jos pysyn samassa firmassa.
  Helena: samaa olen minäkin katsellut, Suomen hinta on niissä lapuissa korkein.

  AntwortenLöschen
 12. Niin, en uskokaan, että ne Arabiat, jotka varkaat yhtenä kesänä meidän kesäpaikasta veivät, muiden maiden markkinoille menivät. Tietävät toki, missä kauppaa kannattaa käydä.

  Ihmettelen tässä edelleen noita hintaeroja yleisellä tasolla, vaikka onhan tuo BLOGitsen selitys looginen.Ehkä asia on noin.

  AntwortenLöschen
 13. Hieno lintu! Suomesta lähdettäessä en päässyt sitten ollenkaan ostoksille, koska lentokenttä oli aivan kamalan täynnä. Sinne jäi ne suklaat, jotka olin suunnitellut ostavani (+ muut heräteostokset...).

  AntwortenLöschen
 14. Heippa! Ihana lintu, oon itse katellut samoja :) Voisitko paljastaa, mistä postimyyntikuvastosta on kyse? Myös sisustuskauppa kiinnostaa. Iittalaa Suomen hintoja halvemmalla ois vaikea vastustaa!

  AntwortenLöschen
 15. kato nyt tätäkin: mullakin kerran katastrofi, kun lentokentän Stocka olikin jo kahdeksalta kiinni
  Oili: lintu löytyy mm. www.ia-versand.de, joka ei ole mikään halpakauppa, mutta lintu noin paljon edullisempi kuin Suomessa. Kiva, että poikkesit ja kommentoit. En tuntenutkaan blogiasi, tulen nyt vastavierailulle.

  AntwortenLöschen