Mittwoch, 22. September 2010

Viehättävä Freiburg

Viikonlopun vietimme viehättävässä Freiburgissa Schwarzwaldin juurella yhdessä Allumiehen entisten työtuttavuuksien kanssa. Miehet asuvat eri puolilla Saksaa ja nyt on päätetty viettää yhdessä yksi viikonloppu vuodessa, ensi vuonna se on Hampurissa. Yhden pariskunnan kanssa olemme jatkuvasti tekemisissä, muita emme ole nähneet kahdeksaan vuoteen, mutta silti kaikki oli niin tuttua, aivan kuin oltaisi tavattu koko ajan ja tunnelma oli todella kiva. Mukana on kovin mielenkiintoisia ihmisiä, yhden vaimo on esimerkiksi rikospoliisi Münchenissä ja hän kertoili taas jännittäviä juttuja.
Saksassa on intiaanikesä ja meillä oli aivan mahtavat kelit jo viikonloppuna. Maisemissa ei ollut valittamista niissäkään.Freiburg on vihreä kaupunki, heillä on mm. vihreä ylipormestari ja ekologialla on tärkeä asema. Kuvassa on aurinkokennotalo, joka pyörii auringon mukana. Ei siis tarvitse aina tuijottaa samaa maisemaa samasta ikkunasta.

Kiipesimme ylös vuorelle ja vastaan tuli ravintola, joka ei valitettavasti ollut vielä auki, mutta istuimme sitten aurinkoon odottamaan.

Myöhemmin kävelimme alas kaupunkiin ja menimme katukahvilaan maistelemaan hyviä badenilaisia viinejä elsassilaisen Flammekuchenin kanssa.

Freiburgin katujen läpi virtaa monta kilometriä pieniä puroja (Bächle), jotka keskiajalla toivat käyttövettä Dreisam-joesta kaupungin asukkaille.

Kommentare:

 1. Kävin kuvien mukana jo aamutuimaan Freiburgissa. Viehättävä kaupunki! En ole siellä vielä käynyt.
  Eiliseen blogiin en ehtinyt vastata, mutta nyt toivotan Sinulle Allu pikaista paranemista flunssastasi. Eiköhän auringonpaistekin edesauta tänään paranemista.

  AntwortenLöschen
 2. Siis vàhànkò hauska tuo pyòrivà talo :D :D :D
  Tosi kiva, jos onnistutte kerran vuodessa tapaamaan sen kahdeksan vuoden sijaan :D

  AntwortenLöschen
 3. Maija: Freiburg on hyvin korkealla Saksan kaupunkien suosikkilistallani ja ehdottomana ykkösenä pienemmistä kaupungeista

  AntwortenLöschen
 4. -S-: on meillä Kölnissäkin kyllä yksi pilvenpiirtäjä, jonka ikkunoista joskus näkee tuomiokirkon ja joskus ei eli talo huojuu vähän. Mieluummin ottaisin sitten tuollaisen aurinkokennotalon, jossa se rotaatio on tarkoituksella tehty.

  AntwortenLöschen
 5. Vanhoja tuttuja on kiva tapailla. Pyörivä talo, no jopas, en kyllä tiedä olisiko mukavaa jos aurinko paistaisi sisään koko päivän samasta kohdasta.

  AntwortenLöschen
 6. Todella ihania seutuja...Minä en muista olemmeko olleet juuri Freiburgissa, Lumimies muistaisi, mutta on reissussa.

  (Meilläkin sekä suvussa että ystävissä rikospoliisi. Toinen on nimenomaan murhatutkija...Kiinnostavia ruokapöytäkeskuteluja. ja etenkin niitä kuullee Müncheniläiseltä rikospoliisilta. Älä naura, mutta katson edelleen Derrickiä aina kun ehdin...)

  AntwortenLöschen
 7. Mahtavan hienoja maisemia,ja kauniilta paikalta näyttää Freiburg.Ja vielä pyörivä talokin,aika jännää!
  Kiva tapa tuo tavata tuttuja ainakin kerran vuodessa,kun asuu pitkien etäisyyksien takana.Hyvien tuttujen kanssa jälleenäkeminen onkin aina kuin eilen olisi,vaikka pitkäkin aika olisi kulunut.

  AntwortenLöschen
 8. Hienoja kuvia kauniista maisemista.
  Ehkä olet jo paremmassa kunnossa, kun jaksoit laittaa ne meidän ihailtaviksemme.

  AntwortenLöschen
 9. Siitähän on melkein vuosi kun olin viimeksi Freiburgissa ja Mustametsässä. Flammkuchen ja viini maistuivat... Tiesin tuosta vihreydestä, mutta tuo pyörivä aurinkopaneelitalo jäi kyllä näkemättä.

  Toivottavasti olet jo parantunut kun jaksat meitä ilahduttaa/kiusata näillä mukavilla matkamuistoilla. Pakkohan sun on parantua, kun Butler on käsivammainen.

  AntwortenLöschen
 10. Unohdin kertoa aamulla, kun luin blogistasi siitä rikospoliisista. että serkkuni kertomat jutut olivat myös huvittavia, joita hän kertoi raastuvanoikeudessa tuomarina ollessaan. Todelisessa elämässä tapahtuu toisinaan kummia.
  Kiitos muistamisesta kauniilla kortilla!!!!

  AntwortenLöschen
 11. Niin Freiburg on todella hieno kaupunki. Kun tulin tänne Saksaan, asuin Freiburgissa ensimmäisen puoli vuotta, tai paremmin sanottuna Bollschweilissa, mikä on pikku kylä Freiburgin liepeillä.Mutta oikeastaan se kaikki oli Freiburgia, sillä siellä meidän tuttavamme olivat. Freiburgin jälkeen Berliini näytti rumalta, varsinkin kun tulin tänne rankan talven jälkeen, näin vain "ulkomaalaisia" ja rikkoutuneita taloja, enkä halunnut tänne lainkaan. Nyt siitä on kuitenkin tullut kotikaupunkini.

  AntwortenLöschen
 12. Sirokko: keskieurooppalaiselle aurinko saa paistaa AINA, teillä varmaan eri asia
  Leena: ai vieläkö ne näyttää Derrickiä Suomessa?
  Yaelian: oikeastaan vähän "jännitin" tilaisuutta, mutta heti oli kuin ei oltais koskaan oltu erossa. Harvoin on tuollaista porukkaa, jossa KAIKKI on niin erikoisen kivoja ja fiksuja.
  Clarissa: nukuin aika hyvin ja jaksan tänään jo kommentoidakin, vaikka kamalalta tämä yskä edelleenkin kuulostaa.
  Helena: Butler tekee kyllä kaiken mitä vain voi, ihan liikuttava on ollut
  Maija: no varmaan on raastuvissakin vaikka mitä ihmeellistä
  Sira: sinä onnellinen, ensin Freiburg ja sitten Berliini, parhaasta päästä molemmat

  AntwortenLöschen
 13. aivan ihania maisemia! Ja muutenkin hyvän kuulonen viikonloppu! :) Täällä on kanssa ihan inkkarikesä, viikonloppu oli tosi aurinkoinen ja lämmin, eilen ja tänään lämpötila nousi 27 asteeseen!!

  AntwortenLöschen
 14. MaaMaa: meilläkin tosi lämmintä, harmittaa, että en vielä jaksa lähteä lenkkeilemään.

  AntwortenLöschen
 15. Freiburg näyttää viehättävälle. Tykkään tuosta ekasta kuvasta.

  AntwortenLöschen
 16. Ihanaa! Ja sääkin loistava. Täälläkin on ollut niin kauniit säät, että tekisi mieli vaellukselle... No, onhan töissäkin kiva ;-)

  AntwortenLöschen
 17. Jäin oikein tuijottamaan kuvia <3 Ihania maisemia.

  AntwortenLöschen
 18. Kauniita maisemia, silmä lepää. Kaunis on myös Freiburg, oikea idylli.
  Totta on, että on joitakin, jotka vuosienkin välin jälkeen tuntuvat kuin eilen viimeksi tavatuilta.

  AntwortenLöschen
 19. Susadim: mäkin tykkään siitä kuvasta
  kato nyt tätäkin: aivan mahtava sää täälläkin, oikein kuuma ollut ja minä vaan röhin enkä pysty nauttimaan. Tänään teen kyllä jo pienen retken... apteekkiin hakemaan ACC Akut.
  Natjale: maisemat on siellä todella ihanat ja se on Saksan lämpimintä seutua, vaikka en nyt valita, kun meilläkin on +25C tänään luvassa
  Marjatta: on joitain sellaisia ihmisiä, joita tapaa useamminkin lähistöllä ja välillä on sellainen tunne, että nyt on The silence of the lambs ja pitää miettiä mitä fiksua sanois, mutta noiden kanssa ei meinannut teemat loppua.

  AntwortenLöschen