Samstag, 23. Oktober 2010

Kaksi hommaa hoidettu

Sain tänään apteekkariystävän kautta epäbyrokraattisesti ison kasan lääkkeitä Intian matkaa varten, mm. stand-by-lääkettä malariaa varten, hyttysmyrkkyä dengue- ja malariahyttysiä vastaan, antibioottia pahaan vatsatautiin ja paljon kaikkea muuta, mm. pieniä aurinkovoidepakkauksia, joita on kiva kuljettaa mukana. Sairaskassa ei täällä maksa noita lääkkeitä eikä tarvinnut lähteä lääkärin odotushuoneeseen istumaan ja odottamaan reseptiä. Vierashuoneen tuolilla on nyt matka-apteekkini.


Toinen tehtävä tälle päivälle oli patikkaretken järjestäminen patikkaporukallemme, joka koostuu Allumiehen ensimmäisen työpaikan työtovereista vaimoineen. Nyt me olimme organisaattoreita. Saimme järjestettyä ihanteellisen sään, oli tosin vain +7C, mutta aurinko pilkisteli eikä satanut. Reitti oli 12km Eifel-vuoristossa, osittain aika kiipeämistä, mutta kylmällä ilmalla jaksaa. Ruokapaikka osoittautui aivan mainioksi, omistaja oli oikea entertainer ja saimme porukalta pluspisteitä asiasta. Matkan varrella olevassa kirkossa oli sattumalta kanttori urkuharjoituksissa, siitäkin tuli pisteitä ja porukka oli erittäin tyytyväinen päivään ja niin mekin.

Kommentare:

 1. Ja sitten vielä 10 pistettä ja papukaijamerkki tuosta kuvakollaasista. Pisteet tulevat ennen kaikkea lampaasta ja lehmistä. Söpöjä.

  AntwortenLöschen
 2. Kauhea kasa lääkkeitä,mutta Intiaa varten pitääkin olla tuollaisia,ettei tule pahoja pöpöjä.Kiva että on tuollainen apteekkariystävä:-)
  Teidän patikkaretket kuulostavat kauhean mukavilta,olisi kiva olla mukana...

  AntwortenLöschen
 3. Ynnä sitten ne rokotukset...kaikkeen on varauduttava.
  Kadehdittavia patikkaretkiä tosiaan.

  AntwortenLöschen
 4. Toivottavasti tämä matka-apteekki estää teidän sairastumisen!

  Patikkaretki kiinnostaisi minuakin, täytyy vain huomenna tyytyä itse järjestämääni retkeen. Hyvää viikonlopun jatkoa!

  AntwortenLöschen
 5. Clarissa: muh! mäh!
  Yaelian: kätevä, että saa ilman reseptiä, kun on ihan selvä juttu, mitä käsketään ottamaan mukaan, mutta periaatteessa pitäis hakea resepti lääkäriltä ja maksaa siitä käynnistä
  Sirokko: rokotusten pitäis olla kunnossa vielä
  Helena: toivotaan, että hyttyset ja bakteerit jättää meidät rauhaan.

  AntwortenLöschen
 6. Hui, mikä määrä lääkkeitä! Tämä aihe tuli muuten kuin kreivin aikaan. Yksi työkaverini on lähdössä alkuvuonna Intiaan ja mietimme juuri, että mitä kaikkia lääkkeitä ja rokotuksia sinne tarvitaan.

  Patikointia rakastan. Mielikuvissani patikoimme Saksassa ja/tai Itävallassa sitten, kun lapset hieman kasvavat.

  AntwortenLöschen
 7. Nyt tiedän, minkä matkatoimiston puoleen käännyn, jos joskus haluan patikoimaan Eifeliin ;)

  Kauhea kasa lääkkeitä. Mä hankin tänä vuonna hepatiitti A ja B -rokotukset epäbyrokraattisesti yksityiseltä lääkäriasemalta. Terveyskeskuksessa olisi ensin pitänyt käydä hakemassa resepti, sitten olisi pitänyt mennä apteekkiin ostamaan ne rokotteet, sitten olisi pitänyt mennä terveydenhoitajalle rokotettavaksi...

  AntwortenLöschen
 8. Eikö Intiassa ole apteekkeja :)
  Olen varma että on.

  AntwortenLöschen
 9. lumiomena: netistä löytyy kyllä hyvin tietoa, mitä Intiaan tarvitaan. Pienet lapset eivät tosiaan kovin pitkistä patikkaretkistä ole kiinnostuneet. Kummipoika ainakin alkoi valittaa parin kilsan päästä.
  Hannele: Intiassa on todellakin apteekkeja, mutta kurja olisi lähteä siellä etsimään lääkäriä ja jonottamaan siellä tuntikausia reseptiä ja sitten etsiä apteekkia, varsinkin kun on muiden kanssa liikkeellä ja sekoittaisi kaikkien aikataulun. Eilen juuri kertoi tuttava, että poikansa sairastui Intiassa sellaiseen vatsatautiin, että ei jaksanut kävellä 200m lääkäriin, piti hommata autokyyti.

  AntwortenLöschen
 10. No olipa hyvä, että saitte kevyen Samsonite-matkalaukun, kun noin paljon on noita lääkkeitä. Laukkuhan tulee jo puolilleen noista!

  AntwortenLöschen
 11. Suomessakin äitini saa reseptilääkkeet niin näppärästi apteekista heti, siellä sairaanhoitajat apteekissa.

  AntwortenLöschen
 12. P.S.
  eihän reseptiä tartte maha- ja hyöteislääkkeisiin..

  AntwortenLöschen
 13. äitini ruattalainen ja hienosti toimii reseptihommat Suames.

  AntwortenLöschen
 14. Allu, siis patikoitteko te takaisin täydellä vatsalla;-)

  Muistaen saksalaisten aterioiden runsauden niin...

  AntwortenLöschen
 15. PS. Muistatko, mitä englantilaiset siirtomaaherrat ja -rouvat käyttivät lääkkeenä Afrikassa ja Intiassa?

  AntwortenLöschen
 16. Leena: ensin työ, sitten huvi eli vasta patikkaretken jälkeen syötiin. Enpä tiedä, mitä lääkettä tarkoitat, paljastappas.

  AntwortenLöschen
 17. Leena: Olisikohan ollut teetä?

  No, nyt on rouvalla rohtoja. Ei tohdi pöpöt tulla lähellekkään, kun vilautat lääkekaappiasi.

  Vitsit vitseinä. Kyllä minäkin pakkaisin kaikkea mahdollista mukaan. Älä sitten vaan syö missään katukojussa, vaikka kuinka curry tuoksuisi hyvälle!

  AntwortenLöschen
 18. Vihreätniityt: no ei takuulla syödä mitään katukeittiöstä. Eilen just muisteltiin, miten meidän kaveri osti Kiinassa kadulta sellaista pannukakkua, johon ,multakäsinen kiinalaisukko levitti raakaa kananmunaa päälle. Minä meinasin saada vatsavaivoja jo pelkästä katsomisesta.

  AntwortenLöschen
 19. Hyvä lääkearsenaali; toivottavasti ette niitä tarvitse - Murphyn lakiahan se on, että jos jotain tuosta jättäis pois niin sitten juuri sitä tarvitsisi ...

  Hyvän kuulonen patikkaretki! Kuinka usein sellaisia järjestätte porukalla?

  AntwortenLöschen
 20. MaaMaa: 3-4 kertaa vuodessa. Nämä on kaikki miehen entisiä työkavereita, heistä kaksi jopa hänen pomojaan aikanaan ja nähdään vain näissä puitteissa, mutta on kamalan kivaa yhdessä.

  AntwortenLöschen