Montag, 27. Dezember 2010

Annandag jul

Tapaninpäivänä meille tuli kolmekin kutsua. Ensimmäinen otettiin heti vastaan, meidät kutsuttiin kuudelta syömään ystäväparin luokse. Tein tuliaisiksi sinappia ja saaristolaisleipää,  josta tulikin hyvää, vaikka itsekin sanon. Isäntäpari on ollut usein kanssamme Suomessa ja he pitävät saaristolaisleivästä. Heidän talonsa on täynnä suomalaista designia, mm. Aarikan seimi ja tonttuja , Marimekon pyyheliinoja ja Hackmanin kattiloita.


Tässä keittiössä on hyvä valmistella ruokaa. Sieltä ei puutu mitään laitetta mitä maailmassa on olemassa. Siellä on Gaggenaun höyryuuni ja Vorwerkin Thermomix ja ties mitä.

Isäntäpari olikin sitten taas valmistanut ihanat ruuat meille ja kahdelle muulle vieraalle. Me veimme tuliaisiksi sinapin ja leivän lisäksi jälkiruuaksi Røde grøde tiramisun, njam.

Pöydällä oli koristeena Iittalan punaisia tuikkuja ja paljon männyn käpyjä.


Olohuoneessa on uusi matto, joka on meidän mielestä vähän liian geometrinen, mutta makuasioistahan ei kannata kiistellä.

Käsienpesualtaan vesi ei tule mistään ihan tavallisesta hanasta. Meillä on täällä mielettömän kalkkinen vesi, mutta tässä tapauksessa emäntä on onneksi siivoushullu ja tykkää kiillotella hanaansa monta kertaa päivässä.

Ulkona on sauna eikä mikään tavallinen hökkeli sekään vain aito suomalainen kelosauna. Oltiin nimittäin meidän miljonääriystävillä.

24 Kommentare:

  1. KIvalta kuulostaa,ja niin nätisti katettu tuo pöytäkin,suomalaisin vivahdein. Ja mikä tuo tanskalaiselta kuulostava tiramisu onkaan? Jännä se kraanankin!

    AntwortenLöschen
  2. Vielä lisäys,hieno laite tuo Thermomix,tuli tutuksi yhdessä täkäläisessä kokkiohjelmassa,mutta se on kallis ,niin kallis....

    AntwortenLöschen
  3. Hannele: maistuivatkin
    Yaelian: no kun en tiedä, mitä suomeksi sanotaan. Saksaksi se on rote Grütze eli punainen puuro kuten tanskaksikin. Siinä laitetaan pohjalle lady fingers-keksejä, jotka kostutetaan cointreaulla maustetulla kirsikkamehulla ja sitten vuorotellen mascarpone-kerma-jogurttisekoitusta ja sitä punaista puuroo, jota saa saksalaisista kaupoista valmiina. Ja päälle suklaaraastetta. Ei ole niin rasvaista kuin tavallinen tiramisu eikä siinä ole munia. Englanniksi olis tällainen resepti sille kiisselille:
    http://www.dianaskitchen.com/page/favorite/rgrutze.htm. Siis kiisseli, jossa on kokonaisia pääasiassa punaisia marjoja. Oli tosi hyvää, tein aattona ekan kerran elämässäni ja taatusti tehdään uudelleen.

    AntwortenLöschen
  4. Yaelian: kamalan kallis tosiaan se laite ja meillä ei olis oikein tilaa keittiössä, muuten ostaisin. Sillä voi tehdä vaikka mitä. Kahdella mun ystävällä on ollut se jo kauan ja ne taikoo sillä vaikka minkälaista ruokaa.

    AntwortenLöschen
  5. Ei aavistustakaan mikä on on Thermomix mutta kaunis avara koti ja kivasti katettu pöytä :)

    AntwortenLöschen
  6. Nami,kuulostaapa tuo jälkkäri hyvältä,Joo olen nähnyt mitä tuolla Thermomixillä saa aikaiseksi;tuo laite on mun fantasiani.....;D

    AntwortenLöschen
  7. Leivoin minäkin mallaslimppuja jouluksi, mutta nuo sinun leipäsi ovat kauniimman näköisiä, kun ovat vuoassa leivottu.

    Kauniisti katettu pöytä ja muutenkin teillä oli varmaan viihtyisää, mutta
    ensi kerralla kun menette näiden ystävienne luokse, kaada "vahingossa" sille matolle jotain, jota ei saa pois. Kyllä heillä on varaa ostaa uusi ja haluavat varmaan vaihtelua ja ostavat erilaisen;)

    AntwortenLöschen
  8. Vai sellaiset bileet.
    Kylla tuollaisessa keittiossa kelpaisi. Takalainen keittio...en viitsi sanoa mitaan.
    Mina toin kuivahiivaa mukanani. Nyt pitaisi vaan osata tehda rapeakuorista leipaa...
    Myohaiset synttarionnittelut!

    AntwortenLöschen
  9. Hienoa ja kivan näköistä.
    Heti tartun tuohon Gaggenauhun, onko se tässä tapauksessa tavaramerkki vai paikkakunta? Minulla on nimittäin opetusvideo, jota näytän aina oppilaille ennen joulua, sen nimi on Weihnachten in Gaggenau. Muuta en sitten Gaggenausta tiedäkään. :(

    AntwortenLöschen
  10. mizyéna: Thermomix on sellainen taikakone, johon heitetään vain ainekset sisään ja sanotaan sille, että teepäs nyt tomaattikastike tai hollantilainen kastike tai pullataikina tai keitäpä hilloa ja se tekee.
    Clarissa: mutta kun se matto on ihan uusi ja ne tykkää siitä
    BLOGitse: mun ystävä saisi koko kroppaan herpeksen, jos näkisi kuvan siitä sun uunistasi. Kiitos onnitteluista, kävi tuossa pari muutakin onnittelijaa vielä tänään.
    Kirlah: Gaggenau on sekä että eli siis ensin paikan nimi (Schwarzwaldissa) ja sitten firman. Se firma on Rolls-Royce keittiökoneiden valmistajien joukossa.
    Susadim: ei saunottu :D

    AntwortenLöschen
  11. Mun pitikin heti kysyä, että oliko nämä ne miljonääri ystävät ja olihan ne. No, jo on talo. Mukava kyläpaikka!

    AntwortenLöschen
  12. Vihreätniityt: joo, molemmat ammatiltaan perillisiä

    AntwortenLöschen
  13. Mukavan kuuloinen tapaninpäivä teillä ja ihanat tuliaiset veit. Äitini tekee taivaallista mallasleipää ja antanut reseptinkin, saamaton tytär vain ei ole kokeillut...
    En voi tuosta Thermomixistä Koolle mainita tai kohta se kököttää meillä keskellä keittiönpöytää kun muualla ei tilaa (nimimerkki keittiö gadget hullun vaimo)

    Leppoisia välipäiviä!

    AntwortenLöschen
  14. Voi hitsi, jos olisin tiennyt tuollaisen taikakoneen olemassaolosta, niin olisin kirjoittanut sen lahjalistaani enkä mitään tylsää yöpukua tai kylpytakkia.

    Tsekkasin tänään suosikki- ja inhokkiammattien listat, 50 molemmissa eikä siinä ollut mainintaa perijän ammatista. Ehkä se on tuntematon täällä Suomessa.

    Mutta hyvät fasiliteetit teillä oli vieraspaikassa.

    AntwortenLöschen
  15. Heljä: no en sitten lähetä esitettä koneesta sun Koollesi vaikka piti
    Helena: Suomessa on nokiamiljonäärejä ja niiden lapset on sitten ammatiltaan perillisiä

    AntwortenLöschen
  16. wau mikä koti! enemmän suomalaista kuin meillä - paljon enemmän! :D
    ...mutta tuo matto on kamala ... ;D

    Nam mitä tuliaisia veit - oli varmasti kiva ilta!

    AntwortenLöschen
  17. Leipä näyttää tosi hyvältä!
    Nyt tekee mieli saaristolaisleipää. Mistä ja millä nimellä täällä Saksassa saa kaljamaltaita?
    Terveisin T.

    AntwortenLöschen
  18. MaaMaa: kiva kuulla, ettet sinäkään tykännyt matosta. Toiset vieraat oli kai vaan niin kohteliaita siellä ja kehuivat mattoa.
    T: toin niitä maltaita Suomesta ja olen itsekin miettinyt, että saako täältä vastaavanlaista. Malz ne kai on nimeltään ja Malzmehl luki jossain netissä, mutta en ole vielä katsonut Reformhausin hyllyä.

    AntwortenLöschen
  19. Näin hiukan jälkikäteen rupesi tuon saaristolaisleivän resepti kiinnostamaan. Olisiko sitä antaa jakeluun? Voisin täällä Hessenin päässä koittaa tuleeko myös omasta tuotoksestani myös hyvää ;)

    AntwortenLöschen
  20. Oili: resepti tässä, ole hyvä

    http://sillasipuli.blogspot.com/2008/09/saaristolaisleip.html
    Kerro sitten, onnistuiko ja mitä maltaita käytit.

    AntwortenLöschen
  21. Hei!
    Tilasin tätä kautta "www.teetraeume.de"
    kilon pussin kaljamaltaita nimellä "Backmalz Roggenmalz Farbmalz".
    Leivistä tuli tosi loistavia ja maukkaita!
    Terveisin T.

    AntwortenLöschen
  22. T: kiva, että onnistui ja kiitos osoitteesta, pistän muistiin, jos joskus tekee taas mieli leipoa.

    AntwortenLöschen