Montag, 20. Dezember 2010

Helppotekoinen Mousse au chocolat

Elämäni ensimmäinen itsetehty mousse au chocolat oli Time-Lifen ranskalaisesta keittokirjasta viime vuosituhannella ja siinä oli niin paljon voita, että vieraat makasivat loppuillan sohvalla ähkien. Viime lauantai-illan vieraat saivat nyt jälkiruokana todella helppotekoisen ja maistuvan Mousse au chocolat ja se kaikki ilman voita.
Resepti on neljälle hengelle.

130g tummaa suklaata
2,5 dl kuohukermaa
2 (tuoretta) kananmunaa
suolaa
2 rkl pölysokeria

Pilko suklaa pieneksi ja sulata se hellalla 1,5 dl:ssa kermaa keskilämmössä koko ajan sekoittaen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
Erota valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja veitsenkärjellinen suolaa kovaksi vaahdoksi. Lisää 1 rkl pölysokeria vaahtoon.
Vatkaa keltuaiset ja 1 rkl pölysokeria vaaleaksi kreemiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Nostele suklaamassa keltuaiskreemin sekaan.
Nostele sitten ensin kermavaahto ja sitten valkuaisvaahto joukkoon. Älä sekoita liikaa.
Jaa mousse tarjoiluastioihin ja peitä foliolla.
Jäähdytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.

14 Kommentare:

  1. vähän tuollai me tehty, muistaakseni joskus kahvia tai whiskyä mausteeksi..

    AntwortenLöschen
  2. Allu, anoppini oli pitopassari ja hän teki joulun ajan makeaksi semmoista 'luumukräämiä'. Sana on Satakunnasta, joten vähän outo. Se nautittiin pienistä pikareista hopealusikoilla kermavaahtokokkareen kanssa. Se luumu oli kuin mousse, mutta ei semmoista sanaa silloin osattu käyttää. Tai haluttu. Siinä Meillä on joulu kirjassa on se savussiikamousse...

    Me jätämme tänä jouluna makeat väliin ja panostamme meren antimiin. Maksapateemme tulee muuten Saksasta...Myähästyimme savukalkkunan tilauksessa (se pitää tehdä jos suoraan tilalta haluaa 2 kk ennen!). Kaupasta emme huoli, kun olemme nyt muuta maistaneet.

    AntwortenLöschen
  3. Herkullista. Ehkä joku meistä suklaanystävistä tuon tekeekin.

    AntwortenLöschen
  4. Tänään saakin blogeja lukiessa olla koko ajan vesi kielellä :) Olen niin suuri suklaan ystävä, että taidan kokeilla tämän tekemistä uudeksivuodeksi, jouluna kun olemme vanhempieni joulupöydän ääressä.

    AntwortenLöschen
  5. Hannele: ei kaivannut edes kahvia tai whiskyä
    Leena: taisi meilläkin olla kotona luumukräämiä.
    Clarissa: kokeilkaa
    lumiomena: sopii hyvin uudenvuoden jälkiruoaksi

    AntwortenLöschen
  6. Nami nami! Ihana mousse! Itse olen parin viimeisen vuoden aikana tehnyt suklaamoussea avokaadopohjalla,joka sekin on todella hyvää:-)

    AntwortenLöschen
  7. Meilläpäin Satakuntaa syötiin aikanaan "väskynäkräämiä". Hyvää oli!

    AntwortenLöschen
  8. Keväällä yritin koulun kokkitunneilla tehdä suklaamoussea, mutta siitä tuli koostumukseltaan... vääränlaista :o

    AntwortenLöschen
  9. Yaelian: avokaadopohja, sepä mielenkiintoinen
    Anjakar: väskynä, never heard
    Sauerkraut: no nyt uusi yritys

    AntwortenLöschen
  10. Väskynä lienee samaa alkuperää kuin Zwetschge, vähän vain "jalostunut" Ruotsin kautta kulkiessaan. Satakunnan murteissa on paljon ruotsalaisperäistä sanastoa.

    AntwortenLöschen
  11. Minäkin muistan isoäitini tehneen väskynäjälkiruokaa, joka oli tosi hyvää. Keitettyjä väskynöitä ja kermavaahtoa...Aah, tulee ihan vesi kielelle. Hämeessäkin puhuttin väskynöistä. Mutta tietenkin tuo suklaamousse on kokeilemisen arvoinen, sillä Allun reseptit ovat tunnetusti hyviä!!!

    AntwortenLöschen
  12. Voi Allu tää on edelleen mun luottoresepti. Taas huomisen vieraille tein.

    AntwortenLöschen