Donnerstag, 2. Dezember 2010

Intia II

Edellisessä postauksessa oli pyhiinvaeltajaperhe, joka oli ajanut pään paljaaksi pyhiinvaellusmatkan kunniaksi. Tukasta luopuminen on intialaiselle, jolla on todella kadehdittavan kauniit hiukset, suuri uhri.
Tamil Nadun maakunnassa oli kaikilla koulutytöillä tällainen kampaus.

Naiset koristavat siellä usein hiuksensa jasmiinin kukilla.

kun taas Keralan maakunnassa, joka on tunnettu kookostuotannosta, naiset käsittelevät hiuksensa kiiltäväksi kookosrasvalla.

Shravanabelagolan temppelissä näimme jotain aivan ihmeellistä:  vähän yli kolmekymppisen pyhiinvaeltajan/munkin, jonka pää oli ajettu kaljuksi eikä päällä ollut rihman kiertämää. Hän on jain-uskonnon kannattaja ja parhaassa tapauksessa jainilaiset luopuvat kaikesta "mammonasta". Eläimiä ei saa tappaa ja meidänkin piti jättää bussiin nahkaiset vyöt/lompakot/käsilaukut jne. Tämä mies käveli palvomaan alempana kuvassa olevaa patsasta ja lakaisi koko ajan edestään luudalla estääkseen näin astumasta muurahaisen tai muun pienen eläimen päälle. Kyllä me vähän yritettiin häntä salaa vilkuilla ja me naiset ihailtiin hänen todella hyvin rakennettua kroppaansa. Ihme kyllä porukan intohimoisimmatkin valokuvaajat osasivat olla ottamasta hänestä valokuvaa. Se oli niin harvinainen tapaus, että sitä ei ollut matkaoppaammekaan koskaan ennen nähnyt, noin täydellistä luopumista ei usein näy. Toinen paikalla oleva munkki oli jonkun verran peitellyt strategisia paikkoja oranssilla kankaalla.

Kommentare:

 1. Kiitos taas mielenkiintoisesta matkakertomuksen osasta II. Lisää odotellen lähetän terveisiä tällä kertaa Tiernapoikien kaupungista!

  AntwortenLöschen
 2. No kàvipàs teillà hyvà munkki ;)

  AntwortenLöschen
 3. Mielenkiintoinen "hiuslähtöinen" näkökulma Intiaan. Kauniit kampaukset koulutytöillä ja muillakin.
  Todella erilaista kaikki siellä kokemanne,kuten nyt nuo munkitkin.

  AntwortenLöschen
 4. Helena: terveisiä Ouluun
  mizyéna: kiitti
  Ciacy: joo, hyvä munkki kävi
  Clarissa: tosiaan vähän omituinen näkökulma, myönnän

  AntwortenLöschen
 5. Olipa mielenkiintoista lukea siitä, miten ihmiset kohtaavat pyhän, kuinka siihen eri kulttuurialueilla suhtaudutaan.

  Myös hiustenhoitoon oli hauska saada katsaus. Upeita hiuksia, ei voi kuin ihailla.

  AntwortenLöschen
 6. Intialaisnaisilla on todellakin kauniit hiukset. Todella mielenkiintoinen matka teillä on ollut. Odotan lisää kuulumisia.

  AntwortenLöschen
 7. Hienoja kuvia,ja näistä ei saa tarpeekseensa! Ihanat hiukset intialaisilla tosiaankin on,ja sen perimää voi nähdä myös koto-Suomen romaaneilla.
  Huh,miten valtava tuo Buddha-patsas onkaan! Ja miten erikoinen kokemus olikaan sen alastoman pyhiinvaeltajan näkeminen.Tuntuu niin vieraalta,että voi luopua KAIKESTA,jopa vaatteistaankin..

  AntwortenLöschen
 8. Todella valtava patsas! Hienosti pidättäydyitte kuvaamasta paljasta pyhyyttä, fiksuja turisteja. Länsimaisena on niin maallisen lumoissa, ettei osaisi kuvitellakaan kaikesta luopuvansa. Täällä tosin on yksi mies liikenteessä, joka pukeutuu vain rusettiin, joka kivasti heiluu jalkovälissä kävellessä, taitaa olla enemmän sairaalan tarpeessa kuin uskon.
  Hienoja kuvia sinulla!

  AntwortenLöschen
 9. Intialaiset naiset ovat viehättäviä. Ja mitkä hiukset!

  AntwortenLöschen
 10. Kuulostaa mahtavalta matkalta. Näitte ja opitte paljon uutta! Kivaa!

  AntwortenLöschen
 11. Mielenkiintoista! Mukava, että allumiehen innoittama matka oli sinullekin antoisa. Minuakin kiinnostaa Intia ja sen rikas kulttuuri. Jotkut kertovat maan olevan erilaisuudessaan ja köyhyydessään olevan täydellinen kulttuurisokki. Oliko sinulla ole kuin vieraalla planeetalla?

  AntwortenLöschen
 12. lumiomena: ja on aivan eri asia kokea se paikan päällä kuin lukea asiasta
  Sira: kateeksi kävi ne hiukset
  Yaelian: ei sielläkään kai kuin ne kaikkien hurskaimmat toteuta asiaa täydellisesti. Tämä kohtaus oli meille yksi highlight matkalla, niin uskomaton asia
  Sirokko: porukassa oli niin sairaalloisia valokuvan näpsijöitä, että olin yllättynyt, ettei kukaan mennyt teleobjektiivin kanssa kuvaamaan miehen sukuelimiä
  Leena: naiset eivät olleet koskaan niin köyhän näköisiä, kun oli kauniit hiukset ja värikkäät vaatteet
  Kasselin kyyhky: Intia on ollut niin monelle shokki, että siksi en ollut kamalan halukas sinne lähtemään. En tiedä, olisinko jo jonkun verran "abgebrüht" Burman ja Cambodian jälkeen tai olisiko se niin, että me emme olleet suurissa kaupungeissa, joissa kurjuus näkyy paremmin kuin maalla tai pikkukaupungissa. Bombayssa näkyi lentsikasta slummeja, mutta olivat sen verran kaukana. Joka tapauksessa ei tarvinnut hyppiä ihmisruumiiden yli kuten olin pelännyt.

  AntwortenLöschen
 13. Kauniit koulutytöt kuvassa. Heillä on niin kauniit kouluasut yllä. Olisi hyvä, jos täälläkin olisi yhtenäiset kouluasut koululaisilla. Intialaisilla naisilla on erittäin kauniit kasvonpiirteet. Ja ne lukemattomat sarit.......Me emme nähneet muita naisten vaatteita kuin sareja vaan. Siis se tarjoukseni on edelleen voimassa, jos vaikka karnevaaleihin tarvitset saria, niin saat toki lainaksi. Yläosa on mittojen mukainen, ja sarihan on vain pitkä kankaankappale, joka taiten laskostellaan ja kietaistaan harteille ja vyötärölle. Itse en sitä oppinut, vaikka koetin....
  Mielenkiinotista kirjoitettavaa riittää vaikka millä mitalla. Odotan osaa numero 3.

  AntwortenLöschen
 14. Maija: mielettömän nättejä kouluasuja nähtiin, montaa eri väriä, kaikki oikein kivoja. Me nähtiin yksi nainen, joka oli länsimaisissa vaatteissa, muuten kaikilla oli sari tai sellainen sarin tyylinen, mutta ne painotti, että se ei ole sari. Kävimme silkkikaupassa ja siellä ne näytti, miten sari puetaan, mutta en ostanut, ei tule käytettyä.

  AntwortenLöschen
 15. Kyllä on mielenkiintoisia paikkoja ja tapoja maailmalla. Paljon olette nähneet ja kokeneet.

  AntwortenLöschen
 16. Hih, Ciacyn kommentti :D :D
  Varmasti ollut tosi mielenkiintoista nähdä kaikkea tuollaista tosi erikoista, varsinkin jos opaskaan ei ollut sellaista aikaisemmin nähnyt! wow!

  Ja nuo hiukset ... voikun, voikun ... ehkä kokeilen sitä kookosöljyä ;D

  AntwortenLöschen