Samstag, 25. Dezember 2010

Kaunein joulu

Jouluaatto 2010 oli ehdottomasti paras jouluni Saksassa. Koko jouluaaton satoi lunta ja se oli puhtaan valkoista. Uutisista tuli kaaostiedotuksia rautatieasemilta ja lentokentiltä, mutta meidän ei tarvinnut mennä muualle kuin tehdä kävelylenkki läheiseen ostoskeskukseen ja ostaa viimeiset tuoreet yrtit jouluruokia varten. Ystävämme pääsivät jotenkuten tulemaan autollaan välttäen liukasta moottoritietä ajamalla kaupungin läpi meille ja päättivät sitten jäädä tänne yöksi ja meillä oli aivan ihana jouluaatto. Kahlasin Nokian saappaat jalassa lumen halki autotalliin (oho, kollaasiin tuli näköjään kaksi kertaa kuva jalanjäljistäni lumessa, en viitsi enää muuttaa sitä) ja hain sieltä Allumiehen lapsuuden kelkan etupihalle koristeeksi. Ruoka oli jopa omasta mielestäni hyvin onnistunut ja ystävämme harrastelijakokkikin sanoi, että se jopa ylitti hänen odotuksensa, jotka olivat korkeat, joten saamme olla tyytyväisiä. Tänään syödään leftovers ja nautitaan joulupäivästä ilman vieraita. Mukavaa joulupäivää toivottelen muillekin.

Kommentare:

 1. Siis valkoista joulua sielläkin. Mietin tässä säästänkö kalkkunan huomiseksi, kun kinkkua on vielä vaikka kuinka. Kauhean stressaava ja vaikea päätös... Mukava, kun ei tarvitse kaivaa autoa tuolta jään alta.
  Sukaarasia ja kirja odottavat...
  Mukavaa päivän jatkoa sinne Saksaan.

  AntwortenLöschen
 2. Tunnelmallisen kauniita kuvia, hyviä joulun päiviä jatkossakin.

  AntwortenLöschen
 3. Vihreätniityt: toivottavasti teit oikean ratkaisun asiassa kinkku vai kalkkuna. Hyvää joulupäivän jatkoa sinnekin.
  Hannele: kiitos ja hyvää jatkoa sinne myös

  AntwortenLöschen
 4. Mukavalta kuulostaa/näyttää ja pääsee Allumieskin jouluruokia sulattelemaan lapion varteen. Leppoisaa joulupäivän iltaa sinne.

  AntwortenLöschen
 5. Onpa kauniin lumisen näköistä kuvissasi ,ja ihana kuulla,että vihdoinkin oli kunnon luminen joulu!
  Kuusennekin on tosi nätti:-) Eilen olin jouluaterialla suomalaisen ystävän luona,ja oli todella mukavaa ,ja perinteisiä suomalaisia jouluruokia.

  AntwortenLöschen
 6. Kiva että jouluruuat onnistui - mutta ei mulla siitä mitään epäilystä ollutkaan. Meidän jouluvieraat valitettavasti joutui sään takia perumaan tulonsa. Lunta ja paraikaa reilu 10 asteen pakkanen meilläkin lisää joulun tuntua.

  AntwortenLöschen
 7. Susadim: on tässä lapiota heilutellut yksi sun toinen, kun lunta on tullut niin paljon. Leppoisaa iltaa sullekin.
  Yaelian: se lohipastrami oli i-h-a-n-a-a
  Soili: kyllä moni joutui perumaan matkansa. Naapuriin piti tulla Hampurista espanjalaisminiä ja hän juuttui junan kanssa Münsteriin ja tuli vihdoin keskiyöllä.

  AntwortenLöschen
 8. On siellä idyllistä, kaunista on täälläkin. Ai ne olikin sun saappaanjäljet, luulin, että joulupukin.
  Meillä oli vielä tänään pöydässä kaikki jouluruoat, huomenna leftovers. Onneksi.

  AntwortenLöschen
 9. Clarissa: ei näkynyt pukkia, ei olla varmaan oltu kilttejä

  AntwortenLöschen
 10. Täällä Joulumaassa ei ole tarvinnut lumitöitä tehdä ja olemme nauttineet mukavista ulkoilusäistä, -9-15 C. Sopivaa lumikenkäilyyn,kävelyyn ja hiihtoon; tosin vielä ei ole latuja.
  Jos huomiseksikaan kukaan ei ole saanut aikaiseksi latua (moottorikelkan perään latuauralla), niin taidan ruveta harrastamaan umpihankihiihtoa, siihen tosin nämä muovisukset eivät sovi hyvin.

  Olen myötätunnolla ajatellut kaikkia niitä, joiden matkanteko on jumittunut tai katkennut talvisäiden vuoksi.

  AntwortenLöschen